לייף סטייל > מסעדות וקולינריה

פתחה לנו את הצ'אקרה

צ'אקרה מוסד ותיק בירושלים ומסעדה ששמה יוצא לפניה עוררה את סקרנתנו והחלטנו לקפוץ לביקור

לא כל יום יוצא לנו לבקר במסעדה שחיה ובועטת כבר שני עשורים ברציפות, נצח במונחי מסעדות בישראל,
צ'אקרה ביססה במהלך השנים מוניטין של אחת המסעדות הטובות והמהוללות בירושלים.

הישג לא פשוט ומאתגר לערן פרץ השף והבעלים.
ברור שזה קשור לעובדה שערן הוא "פריק" של הדברים הכי טובים ולא נח על זרי הדפנה ושואף כל הזמן להשתדרג, ולהתייעל.

את העסק הלא פשוט הזה, הוא מנהל כשלצידו שני האחים ליאור וגל, שהם חלק משמעותי במסעדה ומלווים אותו שנים רבות.

163162777063516316277715841631627772200

כבר בכניסה מבחינים שצ'אקרה היא מסעדה מוקפדת ומתוקתקת במיוחד, שילוב של מסעדה אירופאית קלאסית עם קריצה לבר מסעדה עם ה"וויב נכון

קהל הסועדים הוא שילוב של קהל בוגר ואיכותי לצד חבר'ה צעירים
צ'אקרה לא מתיימרת להיות מסעדה עממית, היא סוג של מסעדת בוטיק, המספקת חווית בילוי בסטייל עם מוזיקת רקע נעימה, תאורה רומנטית, ושולחנות עם מפות לבנות.

חלל המסעדה מרווח ומזמין, המטבח פתוח למסעדה ובצמוד אליו בר מעוגל, מקרר יינות גדול ניצב בכניסה למסעדה. ויש גם מרפסת כיפית

החבר'ה בצ'אקרה מכוונים הכי גבוה עד הפרטים הכי קטנים
אם זה בכוסות יין, בצלחות, ואף בחדרי השירותים שמוצבים בהם אגרטלים עם זרי ורדים אדומים וריחניים, בהחלט לא עניין שכיח במחוזותינו.

163162796609716316279674321631627967977

גם כשהמנות התחילו לזרום, שמחנו לגלות שיש כאן תשומת לב על חומרי גלם הכי איכותיים שיש.

ספק נתחי הבשר של ערן השף, הוא הקצביה של איוו "הקצב של ירושלים", שיש לו גם סניף בנמל תל אביב, הדגים שבתפריט מגיעים מאשדוד מהאחים ז'אנו.

הדגים והבשר נצלים לא בתנור רגיל אלא בתנור פחמים שמדגיש את איכות חומרי הגלם.

התפריט אלגנטי, נקי בפשטותו, קלאסי, לא מתחכם, לא עמוס.
בצ'אקרה לא נצמדים לקונספט של תפריט קבוע ו"דף ספיישלים"

תפריט חדש ומעודכן בהתאם לעונה ולמצב הרוח של השף מודפס מדי יום ויש את "מנות הדגל" האהובות של המסעדה שנמצאות קבוע כל יום בתפריט וזו הזדמנות לחשוף אותן בפני מבקרים חדשים שגילו את קסמה של ירושלים בקורונה.

אז מה יש לצ'אקרה להציע..
פוקצ'ה שנאפית גם היא בתנור פחמים ומוגשת עם טחינה מעולה, סחוג ירוק במרכזה, מטבל עגבניות

יש מנות עם קריצה למטבח אסיאתי כמו טונה ספייסי וטרטר טונה עם גספצ'ו עגבניות צהובות קטיפתי ,
סלט צ'יפורה מנגו בוסר, ברוטב תאילנדי לצד מנות עם קריצה למטבח אירופאי וים תיכוני
כמו אניילוטי קרם כרובית ומסקרפונה, פרחי זוקיני טונה ויוגורט יווני- מוגש כשיפוד הטונה עוטפת את פרחי הזוקיני,
סטייק וצ'יפס ברוטב שמנת ופלפל ופילה בקר ברוטב יין אדום , בצלצלי שאלוט ופירה, קלאסיקה צרפתית במיטבה.

צ'אקרה מציעים גם תפריט יינות סלקטיבי
ומנות קינוח מפתיעות בטעמן כמו טארט תאנים מוגש במחבת שוק וגלידת פיסטוק נימוחה ומשובחת שנעשית במקום, ומוגשת בקונוס

תענוג להכיר את סצנת הקולינריה הירושלמית דרך מסעדה שהיא לא פחות ממצוינת! מה עוד שהיא פתוחה בחגים ושבתות.
במהלך השבוע צ'אקרה פתוחה בימי שני עד שישי מהשעה 18.00 בערב

תגובות

0 תגובות