לייף סטייל > מסעדות

מסעדת טיביס בחוות ורד הגליל

מסעדת טיביס בית של אוכל טוב בניצוחו של השף טיבי בחוות ורד הגליל מציעה אוכל טוב, בשר משובח ואווירה גלילית

אזור ראש פינה בחוות ורד הגליל, במרחק של 10 דקות נסיעה מראש פינה
הוקמה בשנת 2013 על ידי השף חיים טיבי הזכור לטובה ממסעדת מוסקט שבמלון מצפה הימים, בשיתוף עם איש העסקים רועי כהן.

טיביס מקדמת במקום תרבות קולינרית גלילית המבוססת על חומרי גלם טריים, עונתיים ומקומיים בלבד והבשרים מיושנים, מטופלים ונבחרים בקפידה על ידי חיים טיבי עצמו במסעדה. טיביס ממוקמת בורד הגליל הדרך למקום מלווה במראה המהפנט של הכינרת המשתרעת למרגלות ההר.
בכניסה למסעדה נתחי הבשר המרשימים ניצבים מסודרים בצורה מופתית במקרר היישון. העיצוב הפנימי כפרי והוא מתכתב עם הנוף של חוות הסוסים הסמוכה והגליל. המסעדה גדולה ויש בה גם חדר פרטי שמתאים לארוחה של 20 איש.
עיון בתפריט והסבר מלומד מהמלצרית מבהיר שטיביס מתמקדת בבשרים מעדרים מקומיים הגדלים בגליל ובגולן, לצדם מנות נוספות, שיתאימו לכל המשפחה.
המשותף לכולן הוא שכל המנות ללא יוצאות מן הכלל מיוצרות במקום. כולל הפסטה, ההלחמים, המאפים והקינוחים! של הקונדיטורית “המופלאה” הגר שבבו.
בראשונות אספרגוס וארטישוק, פולנטה מתירס, ריזוטו ארטישוק, סלט קפרזה. המנות היו עשויות בקפידה וההשקעה באיכות חומרי גלם ניכרה בהם.
תפריט הפסטות של טיביס מפתה ביותר ונותן קונטרה ראויה לבשר המהול של המקום.
כל הפסטות נעשות במקום ומוגשות עם רטבים עשירים טורטליני שורט ריב בקר, פפרדלה בראגו, לינגוויני ירקות, ניוקי ערמונים ופטוצ’יני פטריות.

image

מסתבר שהבשר בטיביס מפורק בקצבייה שבמקום ומיושן כהלכה. “הנתחים המובחרים מעדרים של מרעה חופש, מיושנים בתהליך ממושך תחת פיקוח קפדני וידע נרחב שנאסף במשך שנים רבות. כל נתח נצלה במידה המדויקת ומוגש אל השולחן באהבה גדולה”
טיבי שההתמחות שלו כידוע היא בבשר והוא במקור קצב והוא הראשון שהכניס את הסטייק האוס לגליל בשנת 1989 במסעדה שלו בבת יער, לכן התבקש שהמסעדה תתמקד בבשרים.
תפריט הבשרים בטיביס מרשים החל מהמבורגר מבשר בקר טרי, עד נתחי פורטרהאוס שילוב של בשר פילה וסינטה, טיבון, ניו יורק סטייק, פריים ריב, אנטריקוט, פילה, טריו טלה.
לצד נתח בשר משובח מתבקש יין טוב, טיביס מתגאים בעובדה שהם מגישים יינות של יקבים ישראליים. כמו כן מגוון משקאות אלכוהולים וקוקטיילים קלילים.

תגובות

0 תגובות