לייף סטייל > יין ואלכוהול

יקבי כרמל משיקים את סדרת Xperiment

יקבי כרמל מרחיבים את מותג יינות הפרמיום Carmel Signature, ומשיקים תחתיו את סדרת היינות Xperiment המפתיעה

במהלך השנים האחרונות ניתן לראות את הגידול המרשים של תעשיית היין בישראל. ובתוך מבחר היקבים המובילים בארץ, יקבי כרמל בולטים בחתירה לחדשנות.

כעת, החליטו יקבי כרמל להרחיב ולשדרג את מותג יינות הפרמיום שלהם "Carmel Signature" המציג רפרטואר יינות מרשים במיוחד.
ומציגים תחתיו את את סדרת היינות Xperiment המפתיעה.

כרמל, מזמינים את אוהבי היין להכיר את היינות המרתקים, בסדרה החדשה Xperiment המושקים תחת מותג הפרמיום
Carmel Signature


מדובר בסדרת יינות חדשנים ופורצי דרך המיוצרת בכמויות קטנות, במסגרתה נוסו ונבחנו זנים חדשים, שיטות גידול ותהליכי ייצור יין חדשים.
החדשנות והמקצועיות בתהליך פיתוח הסדרה החדשה, באים לידי ביטוי כבר בשלבי החקלאות בכרם ובאופן גידול הענבים, הבחירה והטיפול באדמה, באופן ההתייחסות לזנים, תהליכי הייצור ופרמטרים נוספים אשר משפיעים על איכות וטעמי היין.

היינות בסדרה מאפשרים לקהל מומחי היין, ליהנות מיינות מקוריים ומפתיעים, כחלק מפורטפוליו יינות הפרמיום העשיר של היקב.

בשלב ראשון סדרת Xperiment תכלול שלושה יינות זניים לבנים מבציר 2022:

Viognier (ויונייה) 2022

יין לבן יבש המופק מענבי ויונייה, שנבצרו מכרם תל מחפי, על קרקע וולקנית שבעמק הבכא.
ליין ארומות מינרליות (אבן גיר, צפחה) ופרי לבן, פה מלא ועשיר עם טעמי פירות לבנים בשלים וחומצה חדה ומרעננת.

היין יגיע לשיאו בשנתיים הקרובות ויהיה טוב לשתייה עד כ-10 שנים. מומלץ להגיש לצד גבינות בשלות ודגים בגריל.

רמת אלכוהול: 13.5%, טמפ' הגשה: 4-8 מעלות.

French (פרנץ) 2022

יין לבן יבש המופק מענבי פרנץ' קולמבר, שנבצרו מכרם השוכן על גבעת חמרה קטנה, בלב אזור הביצות של נחל אלכסנדר. מדובר בקרקע ייחודית, עשירה במינרלים ותחמוצות ברזל, שאפשרה לייצר יין מקורי, המציג חדשנות גם בתוך גבולות הזן המוכר.

ליין ארומות של אשכולית לבנה, פרי לבן מגולען, קמומיל וניל ומינרליות מהודקת, זאת לצד טעמי פרי מרוכז, מרירות של קליפת אשכולית וחומצה עשירה המביאים לסיומת ארוכה ומורכבת.

היין יהיה בשיאו עד כ- 5 שנים מהבקבוק.
מומלץ להגיש לצד דגים בגריל וגבינות בשלות.

רמת אלכוהול: 12%, טמפ' הגשה: 4-8 מעלות.

Verdelot (וורדלו) 2022

יין לבן יבש המופק מענבי וורדלו - זן פורטוגלי ייחודי שמקורו באיי מדיירה. הענבים נבצרו מכרם מבוא ביתר. הקרקע מורכבת מאדמת טרה רוסה, שמקורה בבליה של הרי גיר, המשלבת בין חרסית שעוזרת להחזיק את מי הגשמים לתוך עונת הצימוח, ובין מרכיבי החול והטין שעוזרים לשבור את הפריזמתיות של הקרקע ומונעים הצטברות עודפי מים.

היין מציג ארומות מינרליות, פרחים לבנים, פירות הדר וקמומיל.
גוף בינוני עם חמיצות ארוכה ומאוזנת, פרי לבן עשיר
(נקטרינה, אפרסק) ודבשיות עדינה.

מומלץ להגיש לצד דגים נאים, גבינות צאן קשות וצלעות טלה.

רמת אלכוהול: 12.5%, טמפ' הגשה: 4-6 מעלות.

מחיר מומלץ לצרכן ליינות מסדרת Xperiment -
120 ₪

היינות זמינים למכירה במרכז המבקרים של יקבי כרמל
ובהמשך בחנויות יין ומסעדות נבחרות.




תגובות

0 תגובות