פורומים

- שטח 4x4

צ.ה.ל שוקל החלפת סופות במרצדס

28 ביוני 2001 ב 09:55 16 תגובות 556 צפיות אורח/ת
אם הסופה איננה מתאימה לצרכי צהל, ניחא. אבל, אני חושב שזו שערוריה שצהל יעשה שימוש ברכב גרמני שעה שבשוק יש די והותר כלים התואמים את צרכי הצבא. לא די בכך שאני אישית נמנע ככל יכולתי מרכישות מוצרים גרמניים, אני גם יכול לראות את התמונות של מרצדסים טעונים חיילים ישראלים היורים בערבים. מי יכול לתת לה כותרת מתאימה???
הוספת תגובה
  • 1. אורח/ת 28 ביוני 2001 ב 08:36

מרצדס לצה''''ל?

מאיפה הידיעה ?

הוספת תגובה צטט והגב
  • 2. אורח/ת 28 ביוני 2001 ב 13:20

ידיעות אחרונות

הסיפור התפרסם היום בידיעות אחרונות. על פניו נראה שמישהו בצה''''ל השתגע אבל יש כמה מעצורים בדרך: רוצים לקנות מרצדסים כדי להשתמש בכספי הסיוע האמריקאי שמותר להוציא אותם רק בארה''''ב, אבל ה-G (זה מה שצה''''ל רוצה) מיוצר באוסטריה... אז עכשיו מנהלים, לפי הידיעה, מו''''מ עם מרצדס כדי שתעביר את הייצור לארה''''ב... בשנת 2000 ייוצרו בסך הכל 4500 מרצדס G מתוכם נמכרו כ-1000 בארה''''ב, במחיר התחלתי של - אתם מחזיקים חזק? - 135 אלף דולר לחתיכה!!!! וצה''''ל רוצה אותם ממוגנים!!! לשם ההשוואה, אפשר במחיר הזה לקנות 8-9 רנגלרים או 5-6 צ''ירוקים. לאן הגענו?!

הוספת תגובה צטט והגב
  • 3. asafk 28 ביוני 2001 ב 21:57

א. אל תאמין לכל מה שכתוב בעיתון. ב. כן, צה''''ל שוקל לקנות G290. ג. מיוצר בארה''''ב על ידי קרייזלר ד. כמו שאתה בטח יודע, קרייזלר ומרצדס, חד הם. אז בעצם גם JEEP זה מרצדס? לא. אבל עם כל הקונגלומרטים של תעשיית הרכב, בכל אחד כזה יש שותף גרמני. ה. הרמטכ''''ל גם נוסע באוטו גרמני (BMW) ו. גם המחיר שנכתב לא מדוייק- אלא משהו באזור ה60K$ - בערך כמו דיפנדר במהדורה צבאית, שהוא המתחרה היחיד. לא לצ''רוקי ולא לאף אחד אחר יש את יכולת הנשיאה של ה G. ז. אז מה אתה מציע? שימשיכו לבזבז כסף על סופות?

הוספת תגובה צטט והגב
  • 4. shpota 29 ביוני 2001 ב 16:06

תיקון

עד כמה שאני יודע פעם אחרונה שראיתי את הרמטכ''''ל, וזה לא היה ממזמן הוא נוסע בפז''ו, שלאלה שלא יודעים זה צרפתי

הוספת תגובה צטט והגב
  • 5. asafk 30 ביוני 2001 ב 21:44

BMW 750IL מוגן ירי, בן זונה של אוטו.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 6. אורח/ת 01 ביולי 2001 ב 20:48

מחיר למרצדס G

במסיבת עיתונאים שנערכה היום, הצהיר מנכ''''ל כלמוביל שמחיר ה-G הבסיסי בארץ, לפי החישובים שלהם, יהיה מעל ל-450 אלף ש''''ח ובגלל המחיר המוטרף הם לא מביאים אותו לשוק האזרחי. אינני יודע אם צה''''ל מקבל הנחה במסים או שאינו משלם אותם כלל, אבל יוצא לי משהו קרוב ל-100 אלף דולר, ואולי אפילו יותר, וזה עוד לפני המיגונים. וה-G אכן מיוצר באוסטריה,לפחות בשלב זה (יש דיבורים על העברת הייצור לארצו של הדוד סם), ה-M מיוצר בארה''''ב.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 7. שטח.קום 02 ביולי 2001 ב 07:39

אל תנסו להבין

זה לדעתי אגרוף מתחת לחגורה של כלכלת מדינת ישראל, האם צה''''ל שהינו גוף הכפוף לממשלת ישראל מעוניינים בסגירת מפעל הרכב היחיד בישראל? האם המדינה מעדיפה לשלם לחברה חיצונית ולא לחברה שנמצאת תחת חסותה? זה הרי ברור שמבחינה צבאית, השימוש בסופה ממוגנת או לא ממגונת יותר נוח לפריקה מהירה לקפיצה תוך כדי נסיעה או כל דבר אחר שחייל קרבי נאלץ לבצע במהלך פעילות צבאית. וחוץ מזה אני יכול להוסיף לטובת הסופה - שהפלשתינאים מפחדים מאוד מסופות ירוקות(מג''''ב) ולכן כוח ההרתעה של הסופה, צליל מנוע טוב, ופוזה של מפלצת עושים עוד משהו קטן לטובת ביטחוננו. אלדד

שטח.קום

הוספת תגובה צטט והגב
  • 8. קובי 02 ביולי 2001 ב 08:17

אגרוף מתחת לחגורה? למה? צה''''ל צריך לסבסד מפעל כושל שמייצר גרוטאות מתפרקות (מכיר את התמונות של ארז, אלה עם המכסה מנוע פתוח? תחשוב שצה''''ל מחזיק אלפי סופות, שעושות קילומטרז אדיר ועובדות קצת יותר קשה מהסופה שלך). המדינה מקבלת כספי סיוע מהאמריקאים וצריך להוציא אותם על תוצרת ארה''''ב ואם זה גיפים אז יופי. יותר נוח לפריקה מהירה? למה? מרצדס ישמחו לדגם לך את ה-G ככה שתוכל לפרוק או לעשות מה שצריך ממנו. G צבאי הוא לא בהכרח 4 דלתות סגור כמו האזרחי. ואת הפלשתינים לא מפחיד שום דבר (שאל את מנהל האתר - כל האתר מלא תמונות של סופות אבל זה לא הפחיד את ההאקרים שהורידו אותו). והצליל של המנוע עובד על בחורות בים אבל לא על החברה של דחלאן.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 9. אורח/ת 02 ביולי 2001 ב 11:18

סדר במחשבה!?!

אני יודע שמה שאכתוב כאן ירגיז כמה אנשים אבל קורה לסופה בדיוק מה שקרה לסוסיתא בזמנו. ראשית הסופה אינה תוצרת ישראל בדיוק כפי שמטוס הלביא לא היה תוצרת ישראל אלא לכל היותר ''''מורכב בישראל עם ייצור מוגבל של מכללים שוליים'''' (אני הייתי שם) מנוע הסופה הינו שאריות מדף מיצרן הצירוקי בארהב בדיוק כפי שהיו מנועי הפורד של הסוסיתא ומי שזוכר כשנגמרו מנועי הפורד הביאו מנועי טריומפ ושגם אלו נגמרו הביאו מנועי קרייזלר שגרמו לאוטוקרס (המפעל הישראלי) לייצר סוסיתא עם אף של בולדוג... חלקי הפח של הסופה אינם מיוצרים בארץ מלבד מספר ברקטים שוליים כך שעידן הסופה יכל לפרוח מראש רק לזמן מוגבל במדינה המתפתחת הנקראת ישראל... אין שום קשר אידאולוגי בין מה שצריך להעשות במדינה לבין מה שנעשה בפועל וכאן אני חוזר ללביא שנמחה באחת ע''''י אצבעה של השרה דאז אלמוזלינו שרק לאחר ההצבעה בכנסת אמרו לה על מה היא הצביע... זו המדינה שאנו חיים בה...

הוספת תגובה צטט והגב
  • 10. אורח/ת 02 ביולי 2001 ב 13:17

איכות הסופה וסוג החלופה

אני העליתי את הנושא. מסכים כי הסופה היא אוסף של שאריות. הייתה לי סופה במשך 18 חודש, ותמיד יצאתי מדעתי מכל הפשלות בייצורה. אין לי בעיה של הגנה על תוצרת הארץ אם אנו לא יודעים לייצר מכוניות, אז נהיה מדינה של טקסטיל. הבעייה שלי היא מדוע למען השם מכל סוגי הרכב, דווקא את המרצדס. אני ער לגלובליזציה, לכך שכל יצרני הרכב קונים זה מזה ואי מכונית אחת ללא חלקים מכל קצות העולם. יחד עם זה, אני משער שניתן למצוא חלופה אחרת. אין לי הידע לנתח מה טוב יותר אבל.. האם מרצדס הוא הפתרון היחיד? ושוב, חישבו על מרצדסים שיהודים יורים מהם - אני מתחלחל למחשבה.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 11. אורח/ת 03 ביולי 2001 ב 04:40

למוני

אתה יכול להרגע, לפלסטינאים לא משנה מאיזה רכב הם יורים עלינו...

הוספת תגובה צטט והגב
  • 12. אורח/ת 03 ביולי 2001 ב 06:28

מי יורה ממרצדסים

למעבדה אלקטרונית. נחפזתם לענות. תשובתי בסוף. זה אמנם לא הפורום אבל הנושא הועלה ופטור בלא כלום אי אפשר. שילכו כל הרוצחים הפלסטינאים קיבינימט. ושצהל יעזור להם להגיע לשם מהר. הם נבלות. מגיעה להם מדינה. אנו נותנים ולכן ניתן המינימום. הם רוצחים בנו יום יום ומצטיידים בנשק ופצמר''''ים וזה רק מצדיק יותר ויותר עומק אסטרטגי. (אחרי סאדם אמרו השמאלנים כי עומק לא חשוב). ואסור שהמו''''מ יתחיל עם ירי מבוקר של פלסטינאים כי הוא ימשיך להיות מבוקר כל אימת שמשהו לא ימצא חן בעינהם. אם נגיע לאפס אזי ניתן למדוד הפרות ההפסקה ולהפסיק המו''''מ לתקופות קצובות של שבועיים כנגד כל ירי (ולא שעתיים כמו אצל ברק). הדבר שכיוונתי אליו הוא שיצטטו במדיה העולמית שישראלים הורגים פלסטינאים תוך ירי מרכב גרמני.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 13. shet 04 ביולי 2001 ב 06:38

נראה לך?

גם את הדיפנדרים האיסוזו והטויוטה הבטיחו לעשות לפריקה נוחה ויעילה - נו מה? נראה לך שזה יותר טוב מהסופה? ולגבי בעיות מכניות - תשאל איזה קצין רכב של יחידה במג''''ב שהסופות נשארות אצלהם כל הזמן - מה עדיף? אני יכול להבטיח לך שהתשובה שלו ..... אלדד

שטח.קום

הוספת תגובה צטט והגב
  • 14. קובי 04 ביולי 2001 ב 06:54

אלדד, תעזוב את מג''''ב וקציני הרכב שלו בשקט. מה שניסיתי להגיד זה שמערכת השיקולים של צה''''ל היא קצת יותר מורכבת מהתפיסה הפשטנית שהצגת - זה אולי מספיק כדי לבחור אוטו לטיולים, לא 5000 רכבים לשימושים שונים. או במילים אחרות - כן, נראה לי :-)

הוספת תגובה צטט והגב
  • 15. shet 05 ביולי 2001 ב 13:07

את כל מה שרשמתי לך על מג''''ב - רשמתי מתוך נסיון אלדד (קצין מג''''ב בדימוס)

הוספת תגובה צטט והגב
  • 16. קובי 05 ביולי 2001 ב 17:10

וזה שהיית קצין במג''''ב נותן לך את הידע כדי לבחור את הרכב שישמש את צה''''ל במהלך 10-20-30 השנים הבאות? הרי אף פעם אי אפשר לדעת מתי יזרקו אותם לפח-ראה הגפ''''סים... אני למשל, כטר''''ש לשעבר במודיעין המסכל של דחלאן מעדיף דיסקברי שנגנבו מהרצליה פיתוח!

הוספת תגובה צטט והגב
ביטול