פורומים

- שטח 4x4

מוט פיתול??

18 ביולי 2001 ב 14:13 8 תגובות 3783 צפיות rroonn
משהו יכול להסביר לי בבקשה מה זה מוט פיתול, איך מותחים אותו וכמה זה אמור לעלות????
הוספת תגובה
  • 1. השועל 19 ביולי 2001 ב 06:21

בוקר טוב רון.. מוט פיתול זהו מוט מייצב ששומר על איזון הרכב בזמן סיבוב ובעצם מונע מהרכב להשען באופן דרסטי על הצד כאשר אתה לוקח סיבוב עם הרכב במהירות של 40 קמ''ש לדוגמא. זה דבר טוב לנסיעות על הכבישים ,אך זה פוגע בביצועי הרכב בשטח מכיוון שהוא מגביל את פתיחת המתלה של הרכב ובכך הוא מזרז את תהליך התקיעה שלך במצב של הצלבה - לדוגמא . [[7]] אם יש לך רכב קצר כדוגמת :סמוראי או CJ7 שמותקן בו מוט פיתול אתה תוכל לראות את הרמת הגלגל בעין ללא בעיה ברגע שתהיה במצב של הצלבה טובה. לסיכום מבחינת שטח רצוי לנתק את מוט הפיתול של הרכב במידה ויש לו וזה ישפר את אחיזת הרכב =ביצועים בשטח. לא לכל הדגמים יש מוט פיתול יש רכבים בשנים מסויימות שמגיעם ללא מוט הפיתול ברכב ולכן גם אין צורך להרכיבם לצורך טסט או משהו כזה ,לעומת זאת עם יש לך תושבות של מוט פיתול על הרכב והמוט פיתול מפורק אז עם אתה צריך להעביר את הרכב טסט ,לא תוכל לעבור לצערי. לגבי שאלתך על הדרך שבה מותחים את מוט הפיתול לא הבנתי סליחה.[[1]] אני לא מציע לך לקנות חדש זה עולה הון תועפות ,עדיף שתתאמץ קצת ותתאזר בסבלנות ואני בטוח שיש למישהו מהחבר''ה פה בפורום מידע לגבי משומש . על כל מקרה אם בכל זאת אתה רוצה לדעת כמה עולה מוט פיתול חדש ,תנסה אצל ינוביץ במידה ומדובר בגיפ CJ . ביי והמשך יום נעים. [[2]][[3]]

הוספת תגובה צטט והגב
  • 2. השועל 19 ביולי 2001 ב 06:36

תיקון

מגיעם=מגיעים

הוספת תגובה צטט והגב
  • 3. אדי 19 ביולי 2001 ב 09:51

תיקון קטן

רון , השועל , בתגובתו , התייחס למוט מייצב . קצת מידע על מוט פיתול תוכל למצוא בקישור הבא . אדי

http://www.jeeptrip.com/page.asp?div=Forum&id=3131#3135

הוספת תגובה צטט והגב
  • 4. elitkh 19 ביולי 2001 ב 15:47

מוט פיתול=קפיץ

מוט פיתול מתפקד כקפיץ בדומה לקפיצי סליל או קפיצי עלים ניתן למתוח אותו בדרך כלל יש בורג או משהו כזה שמיועד למתיחה של הקפיץ.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 5. polar bear 20 ביולי 2001 ב 11:13

מוט פיתול בא בד''''כ כתוספת לקפיץ ספירלי , על מנת לרסן את תנועות הסרן החי, או את תנועת המתלה עצמו, {בג''פסים יש כזה} עד היום ראיתי רק רכב אחד שהקפיץ שלו היה מוט פיתול מסיבי,שלא בדומה למוט המיצב {שגם הוא בעצם סוג של מוט פיתול} את מוטות הפיתול אסור לפרק!!!! עקרון הפעולה - זה כמו קפיץ סיבובי - אתה מסובב אותו לכוון אחד והוא תמיד ישאף לחזור למצבו הטבעי.{בערך}

הוספת תגובה צטט והגב
  • 6. קובי 22 ביולי 2001 ב 11:23

רוב היפנים (טרופר, טרנו, פגרו, וכל הטנדרים (פרט להילקס הישן) מצוידים במוטות פיתול מלפנים.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 7. rroonn 22 ביולי 2001 ב 11:34

קודם כל תודה על התגובות, מדובר

על טנדר איסוזו איפון 1999, הבנתי שניתן להגביה את הרכב ע''''י מתיחת מוטות פיתול וערגול קפיצים,איך ניתן לעשות זאת? איפה כדאי? והאם למשהו יש מושג לגבי מחיר? בברכה רון

הוספת תגובה צטט והגב
  • 8. polar bear 22 ביולי 2001 ב 21:19

אההה זה הענין

יש אדם בשם אהרון סולל {או משהו כזה} הוא נחשב לאחד המקצוענים בנושא בארץ, תמצא אותו ב'''' המתלם'''' איפושהו באזור התעשיה החדש של ראשון, או שתיגש לג''יפ טריפ שם יש שאלה מלפני יומיים שלושה בנושא זה ובאחת התגובות יש טלפון שלו, כתובת מדויקת אין לי , בהצלחה, ותחשוב טוב אם אתה באמת צריך את זה.

הוספת תגובה צטט והגב
ביטול