למה צריך..
מצחיק מאוד
למה צריך..
שלום לך.. כמו שידוע לך הלוקרים שבסרן הקדמי שלך הם מכניים ולכן עלייך לסובב אותם בכדי לנעול את הגלגלים .ישנם רכבים שבהם הם נעולים תמיד ולכן לא תראה שוב דבר שדומה ללוקר בגלגל . העקרון הוא פשוט ,כאשר אתה מסובב את הלוקר למצב נעילה אתה בעצם דוחף חלק מכני פנימי אשר מתחבר לאותה צירייה שיוצאת מהסרן ומחברת את שני החלקים ביחד ע''י גלגלי שיניים וזה בעצם נועל לך את הגלגל שבו סיבבת את הלוקר . אותו הדבר גם בגלגל השני ,כאשר אתה משחרר את הלוקר מהנעילה ישנו קפיץ פנימי שדוחף בחזרה את החלק המכני הזה ומנתק את הגלגל מהצירייה ,עכשיו הגלגל שלך מנותק מהסרן .(גלגל חופשי). אם אתה משלב 4X4 בלי לנעול את הלוקרים אז הגלגלים מנותקים מהסרן משמע שהם חופשיים למרות שהסרן עובד ומשולב 4X4 ואתה תראה גם בעין שהגלגלים הקדמיים לא מניעים את הרכב קדימה . לעומת זאת אם אתה תשלב את הלוקרים אתה תראה בעין שהגלגלים הקדמיים עובדים שווה בשווה עם הגלגלים האחוריים משמע אתה משולב ונעול וכל הגלגלים מסתובבים . במידה ואתה משולב 4X2 עם לוקרים נעולים מקדימה אתה תוכל לראות שהגלגלים הקדמיים מחוברים לסרן משמע שהדרייבשאפט יסתובב אך לא תהיה משולב 4X4 פיזית בגלל שהסרן מנותק מהטרנספר (עליו יושבת הידית של ה 4X4). אני אישית לא ממליץ לנסוע עם לוקרים נעולים למרחקים גדולים ולנסיעה מהירה בכביש אתה עלול לשרוף את הלוקרים בגלל חום יתר . בשטח אתה נוהג לאט יחסית וכנראה שתזדקק לשלב ולנתק יותר מפעם אחת ולכן רצוי לא לנתק את הלוקרים בגלל הריצות לגלגלים כל פעם מחדש בגלל עלייה פה ,מדרגה שם .. מקווה שהבנת משהו מזה.. [[1]]
חימום לוקרים??
הסבר מדוייק מאוד. אבל לא הבנתי את איך לוקר נישרף מחום ?!?!?! אם הוא משולב אז הגלג''''ש מעביר את התנועה, ואם לא אז לא. בכל הלוקרים שפירקתי לא היה חופש בין 2 צידי הגלג''''שים ואיני מוצא סיבה אחרת להתחממות. הסבר מדוייק עד התחממות הלוקר בזה אני חולק עלייך. צחי
למה חימום
למה חימום ..
צחי בוקר טוב.. ישנם לוקרים שבתוך המנגנון שלהם יש חלק שממרכז את גג''ש. החלק עשוי מפלסטיק דבר היכול להיות לא הדבר האידיאלי בשביל גי''פים . הפתרון הוא להחליף את הלוקר מ''פלסטיק'' ללוקר מסיבי וחזק יותר העשוי מממתכת שאת שמה אני לא זוכר כרגע.. על כל מקרה בלוקר החלש יותר (פלסטיק) אתה עלול לגרום להתחממות בגלל נסיעה ארוכה בכביש במהירות גבוהה המיסבים כמו שאתה יודע עומדים בחום והם גם כן עשויים ממתכת אך הפלסטיק חלש יותר ולכן אתה בעצם ''שורף'' אותו וגורם ללוקר לאבד את יעילותו זה מתבטא בשחרור פתאומי של הלוקר שלא לדבר על חוסר תפקוד מלא . המלצתי אליך היא לנתק את הלוקרים ביציאה מהשטח ולמנוע נזקים מיותרים . [[2]]
פלסטיק??
תיקנתי לוקרים של כמה סוגי רכבים (לא אוטו''), עד היום לא ניתקלתי בחלקי פלסטיק. נשמע לי קצת מוזר שבמקום כזה רגיש בחשיבותו ישימו פלסטיק כדי לחסוך. הרי על חיסכון זה יכולה להיכשל מכירה של רכב לדורות שלמים!! לאיזה רכב יש לוקר שחלקו או חלקיו מפלסטיק?? ואיזה חלק זה? אשמח לבדוק. צחי
פלסטיק 2..
היי.. צחי אם בדקת כבר כמה לוקרים אז אני כבר לא צריך להסביר לך את כל הדסקיות והמיסבים והחלקים של פנים הלוקר . קודם כל מדובר בלוקרים 6 ברגים שקיימים ב CJ6,7,8 והחלק המדובר הוא .. לאחר שפרקת את המכסה הראשוני ושחררת את דיסקית האבטחה שיושבת על הצירייה וכמובן שלפת את הקפיץ ,הדבר הבא שאתה שולף שמאחוריו מתחבאים המיסבים של הגלגל ,זה גלגל שיניים עם מגן לכלוך שהוא גם ממרכז את ציריית הסרן ובד''כ אתה שולף אותו עם מברג . אני מקווה שעכשיו אתה מצליח לזהות ואם לא אז יש לי כזה בבית אשמח להראות לך . ביי
תודה
אכן לוקר של CJ לא פירקתי. איפה אתה גר? ומה השם מאחורי השועל? צחי
אין על מה.
צחי בוקר טוב.. אני מאזור המרכז ושמי דני אם תגיע למפגש הבא של החבר''ה ,אני אשמח להביא את החלק הנ''ל ולהראות לך . רק תזכיר לי להביא אותו כי יש סיכוי טוב שאני לא אזכור[[2]] יום נעים לכולם.. ביי