פורומים

- שטח 4x4

מה עדיף רגיל או אוטמט

14 באוגוסט 2001 ב 10:12 8 תגובות 753 צפיות gil1964
אני מחפש סופה 92 או 93 האם עדיף הילוכים אן אוטומטית העדפה שלי אוטומטית איך מבחינת אמינות ?
הוספת תגובה
  • 1. אריאל 14 באוגוסט 2001 ב 11:45

נו באמת..

אם היית אומר שאתה קונה ''''מיצובארו'''' (מיצובישי סובארו...) הייתי אומר לך אוטומט נקודה! אך מכיוון שמדובר ברכב שטח, רכב שנועד לשטח קשה וכן רכב HAVY-DUTY אני יכול להמליץ לך על ידני מהסיבות הבאות: 1.מחיר קניה סופה אוטומטית תעלה הרבה יותר מידנית 2.מחיר תיקוני גיר תאר לך מצב שאתה צריך להחליף קלץ של אוטומט... איי כואב בכיס 3.צרי(ח)ת דלק סופה אוטומטית : 1 ל 4-5 סופה רגילה 1ל 8-10 4.אמינות פה אין מה להסביר... ובכלל (לדעתי) אוטומט טוב רק! לעיר ולפקקים. מצד שני אם אתה עצלן שקשה לו ללחוץ על הקלץ או להזיז את היד בכדי להעביר הילוך ויש לך תחנת דלק ניידת ובאותה הזדמנות מכון לגירים אוטומטיים --לך על אוטומט [[2]] אריאל

הוספת תגובה צטט והגב
  • 2. אריק2 14 באוגוסט 2001 ב 12:49

גיר רגיל

שלום, אישית הייתי בוחר ברגילה מפאת צריכת דלק ואמינות... חיפוש בפורומים יוכל לגלות לך המון פרטים אחרים.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 3. ערן. ש 14 באוגוסט 2001 ב 14:04

מבחינת עבירות בשטח אין תחליף לגיר אוטומטי וכול מי שאומר אחרת פשוט לא ניסה את שני הגירים

הוספת תגובה צטט והגב
  • 4. קובי 14 באוגוסט 2001 ב 14:23

זו בעיקר שאלה של העדפה אישית (אני מעדיף גיר רגיל) אבל לתיבה אוטומטית יש יתרון אחד גדול שאריאל פיספס וזה כח רציף. מאידך, על כל סופה אוטומטית תמצע לפחות 100 ידניות...

הוספת תגובה צטט והגב
  • 5. אריאל 14 באוגוסט 2001 ב 16:58

אכן..

קובי, אכן לא הזכרתי את עניין ה''''כוח-רציף'''' אשר יעיל ביות בשטח ובעיקר במעלות בהם נזקקת תנופה לפני העליה, אך פריח מזכרוני לציין את מגרעת האוטומט האיקרית- החימום. לדוגמה בסוף שבוע שעבר יצאנו ל''''מפגש -חולות'''' ותוך טיול''ציק קטנטן מתוך 4 רכבי אוטומט 2 סבלו מחימום יתר! אחד היה צריך לחכות כעשרים דקות עד שהטורק (ממיר מומנטים) יתקרר, לעומת זאת בידני החיים נראים אחרת... וערן, אתה בטוח שניסית את שניהם? כי אם היית מנסה דעתך היתה שונה.. אריאל

הוספת תגובה צטט והגב
  • 6. polar bear 14 באוגוסט 2001 ב 19:25

אוי אריאל אריאל!! אז קודם כל - הרכב שלי זה לא דוגמא, ומי היה השני??? ומה שהתחמם זה השמן גיר ולא הטורק כמו שחשבתי - הפתרון לחימום יתר של גיר אוטומט - התקנת רדיאטור לשמן גיר - קטן ולא יקר. דבר שני - אני לא הולך לנסות לשכנע אף אחד - רק דבר אחד פשוט- שימו לב איזה גירים יש בתחרויות. לא תמצאו שם גירים רגילים!!!! ולהחליף טורק זה לא יקר מה שיקר זה הגיר עצמו - הדבר היחיד שאין עליו עוררין זה צריכת דלק מוגברת - אבל העבירות הטכנית של גיר אוטומטי עדיפה בהרבה מגיר רגיל נקודה ויסלח לי אריק2. אה כן - ויש עוד ענין פעוט - מאחר והחיבור בין המנוע לגיר באוטומט אינו ישיר - הסיכוי לשבירה של חלקים מניעים יורד פלאים!!! ואריאל - עד שלא תיסע על גיר אוטומטי בשטח טכני אל תגיד שהוא פחות טוב.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 7. אורח/ת 14 באוגוסט 2001 ב 20:13

תיקון

מחיר האוטומט כלל לא גבוה ממחיר גיר רגיל ואפילו ההיפך סופות עם גיר אוטומט זולות יותר כי הביקוש קטןיותר .

הוספת תגובה צטט והגב
  • 8. אריאל 14 באוגוסט 2001 ב 20:18

תראה עודד אתה באמת לא דוגמה טובה[[2]] אך גילי שהתלונן על חימום יתר של הגיר באיפון יחסית חדש דוגמה מעולה. ועכשיו תראה: בכביש - אוטומט ואין מה לדבר על זה... בשטח חולי או בוצי ישנו יתרון לידני: נסיעה ארוכה תגרום להתחממות הגיר. וכן בחול הרכב זקוק לכל ההספק (כוח סוס) שניתן לקבל ובאמת חבל לבזבז הספק זה על חימום שמן מצד שני באוטומט אתה לא מאבד מומנט יקר בשטח סלעי ישנו יתרון לאוטומט. (זו הסיבה שביוקוהמה כולם עם אוטומט). אגב, עודד ממה שהבנתי ניתן להתקין מצנן שמן לגיר אוטומטי בעלות של כ500-600 שח נגיד המצנן 300-400 ועבודה כ200 (דבר כזה לבד לא תצליח להרים..) עודד, אני רואה את המשפט האחרון שלך כהזמנה [[5]] אריאל

הוספת תגובה צטט והגב
ביטול