פורומים

- שטח 4x4

בעיית איוורור

20 באוגוסט 2001 ב 15:43 6 תגובות 725 צפיות עופר פרוזה
מהי הדרך הפשוטה ביותר לבדוק אם מאוורר שמחובר עם רצועה לפולי מתנתק??? לאחר התנעה קרה של הרכב אני אפתח מכסה מנוע אך המאוורר כבר עובד... האם יש לי בעיה עם מאוורר חדור מוטיבציה??? או שעלי להפרד מ700 ש''''ח (נגיד) עלות החלפת הקלאץ או שיש פתרון אחר??או שאתרגל למאוורר שעובד קבוע?? בתודה עופר
הוספת תגובה
  • 1. עופר פרוזה 23 באוגוסט 2001 ב 09:09

מעבדה אלקטרונית?

דורון אין לך מידע לגבי הבעיה??? אשמח לדעת האם יש פתרון לבעיה עופר

הוספת תגובה צטט והגב
  • 2. אורח/ת 25 באוגוסט 2001 ב 10:20

מצמד מניפת קירור

(לא הגדרת לי רכב/מנוע/שנת ייצור) אבל בגדול המצמד הסיליקוני נצמד כאשר הטמפרטורה עולה ומשתחרר לאחר ירידת הטמפרטורה כתוצאה משאיבת אויר דרך המקרן. במצב רגיל המניפה מסתובבת בסל''''ד נמוך מהמנוע (מחליקה) עד לשלב ההצמדה (שאינה מלאה) ואז שומעים אותה. לעיתים ברכבים שפועלים בעומס מוגבר היו מרתכים את המצמד שיגרום למיניפה לפעול כל הזמן. לדעתי עדיף לסבול מעט רעש מאשר להגיע למצב של רתיחת מנוע. אפרופו הוצאת טרמוסטט מי קרור במנוע ממוחשב גורמת לתצרוכת דלק מוגברת ואובדן כוח היות והמחשב (הגולם) מנסה לחמם את המנוע ולא מצליח (גם סלד סרק יהיה גבוה מהרגיל)

הוספת תגובה צטט והגב
  • 3. עופר פרוזה 25 באוגוסט 2001 ב 14:44

הרכב הוא דיהטסו פרוזה שנת 93 הבעיה היא שהמאוורר פעיל כל הזמן אני עוד זוכר ימים בהם הייתי מרגיש בהתנתקותו (תוך כדי הרגשה של עוד כח למנוע) ושומע את כניסתו לפעולה. בתודה עופר

הוספת תגובה צטט והגב
  • 4. dice 28 באוגוסט 2001 ב 21:19

פשוט עד להחריד

מנוע כבוי וקר, מכסה מנוע פתוח, יד (לא מחייב חסונה ו / או מסוקסת), להפשיל שרוול (לא צריך עכשיו קיץ), לוקחים את היד מכניסים לתא הנמוע בחלקו הקדמי בים המנוע למצנן או בעברית שמים יד על המאוורר הסורר, ועכשיו בעדינות להזיז ימינה ושמאלה קלות, לא יותר מ10 ס''''מ לכל כיוון, באם המניפה נעה בחופשיות על הציר שלה - קלאצ'' מניפה מתנתק ותקין באם האוטו לא מתחמם בנסיעה, אפשרות שניה המניפה לא נעה בחופשיות וכל ניסיון תזוזה שלה היא מניעה את הרצועה קלאצ'' לא תקין ורצוי להחליף או לקבוע אותו במצב הנ''''ל סטטית (לך תדע אולי הוא ישתחרר בנסיעה ולא יסובב את המניפה - בעיה חמורה שגוררת הוצאה יקרה על החלפת ראש מנוע) תכלס נו ברצינות תלכלכו קצת את הידיים ותחשבו בועז

הוספת תגובה צטט והגב
  • 5. עופר פרוזה 29 באוגוסט 2001 ב 10:30

הארה והערה לבועז

לידיעתך אם לא הייתי רוצה ללכלך את ידי (שבאמת אינן מסוקסות) הייתי הולך למוסך משלם בכל מקרה סכום כסף ושומע חוו''''ד. בכל אופן המניפה מסתובבת ללא כל התנגדות כאשר המנוע קר. כאשר המנוע חם (לאחר נסיעה קצרה בלבד) בסיבוב המניפה יש התנגדות קלה. עופר

הוספת תגובה צטט והגב
  • 6. רפי-פג'רו 30 באוגוסט 2001 ב 08:55

הערה

בפרוזה שהיתה לי, במצב קר,הפאן-קלאץ היה מתנתק רק לאחר נסיעה של 100 מטר לפחות,לפיכך אני מניח שבמצב קר,כשתבדקו הצמדה של המניפה במצב קר באופן ידני,יתכן שתתקבל תוצאה שגויה.

הוספת תגובה צטט והגב
ביטול