הג''יפ האולטימטיבי צריך להיות בעל עבירות גבוהה וחסכוני. לפני כשנה התחלתי לחפש ג''יפ לשעות הפנאי וכן שישמש כרכב שני. כמובן שהבחירה הראשונה היתה CJ הידוע העבירותו המדהימה בתנאי שטח אפילו קשוחים. אך בכל דבר טוב יש גם את הרע - והרע לא אחר לבוא - צריכת דלק של תינוק יונק. כולם הזהירו אותי מכך (ג''יפ מעולה אך בולע דלק) ההצעה השניה שהיתה (והיום אני יכול להגיד שהכן היה שווה להקשיב לאחרים) התייחסה לסמוראי, מאחר והתקציב היה דל הוחלט על סמוראי 84 מנוע 1000, והכן הרכישה התבצעה. יתרונות הרכב - חסכוני בטיפולים, תצרוכת דלק, עבירות מדהימה בשטח סלעי - ראו תמונות (לדעתי מאחר והמנוע טיפה חלש - מנוע 1000 - קשה לסמוראי בשטח דיונות) התמונות אינם ממחישים היטב את העבירות כי בשטחים הקשים באמת לא היה מי שיסכים לצלם מאחר והיה קשה לעמוד בהם בלי להחליק. אך כמו שכבר אמרתי אין טוב בלי רע והכן גם בג''יפ זה מדהים כמה שלא יהיה יש את המגרעת שלו והיא הג''יפ קופץ (כמו מקפצה) - יגידו רבים שבשטח כל ג''יפ יקפוץ והם צודקים (נסעתי גם במגנום וגם בפאג''רו) אך לא בצורה חריפה כמו בסמוראי.
לסיכום: אני ממליץ בחום על סמוראי כג''יפ למתחילים (וגם לתפרנים) בדרך כלל כאלה שמחזיקים אותו כרכב שני, רצוי שהיה במצב מכאני תקין. הג''יפ הנל נסע במקומות שג''יפים גדולים וחזקים ממנו נסעו ואפילו במספר מקומות הוא הפתיע את כולם בביצועים שהוא הציג.