פורומים

- שטח 4x4

עזרה:תקלה בטרנו

17 באוקטובר 2001 ב 09:36 12 תגובות 2114 צפיות גיל הדר
יש לי טרנו 97 188,000 ק''מ. הבעיה היא שיש לי תקלה שמופיעה ונעלמת בסל''ד נמוך(סרק) הרכב מגמגם. בבדיקת מחשב במוסך לא נתגלה דבר. הם טוענים שיש בעיה במשאבת ההזרקה . השאלות שלי הם: 1. עם באמת יש בעיה במשאבה מדוע התקלה מופיעה ונעלמת ? 2. האם יכולה להיות בעיה במשאבה אלקטרונית ובמחשב לא יראו כלום ? במידה ומישהו נתקל בבעיה דומה אשמח עם יצור איתי קשר. בברכה גיל [email protected]
הוספת תגובה
  • 1. ely 17 באוקטובר 2001 ב 08:49

בנזין ? דיזל ?

הוספת תגובה צטט והגב
  • 2. גיל הדר 17 באוקטובר 2001 ב 09:03

הטרנו דיזל שכחתי לציין

הוספת תגובה צטט והגב
  • 3. אורח/ת 17 באוקטובר 2001 ב 12:15

עזרה: תקלה בטרנו

היתה לי בעיה דומה בטרנו טץ דיזל 97, אמנם לא בסרק,אבל אולי קשור. בתא המנוע, על דופן שמאל, ממוקמים שלושה שסתומים חשמליים שתפקידם לא בדיוק ברור לי, קשור לזיהום אויר או משהו דומה. אחד מהם היה מקולקל. בדר''כ במוסך מבטלים את המערכת. אך כנראה שזה לא כל כך חוקי.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 4. נתי-טראנו 17 באוקטובר 2001 ב 19:26

מנוע מגמגם

במסנן הדלק המותקן בדופן שמאל של תא המנוע יש דיסקת גומי הממוקמת בחלק התחתון של הפילטר . כאשר המכסה לא סגור היטב נכנס אויר למערת הדלק . אצלי התופעה החלה לאחר ''טיפול '' במוסך חבר מבין ענין שלח יד ,סגר היטב את המכסה התחתון של פילטר הדלק פימפם את שאריות האויר הכלוא החוצה ומזה כמה חודשים טובים הבעיה נעלמה .

הוספת תגובה צטט והגב
  • 5. עמיקם 17 באוקטובר 2001 ב 23:44

משאבה

גיל שלום המקרה שלך תואם את מה שקרה לי יש לי טראנו 2001 ,לפני כמה חודשים האוטו התחיל לגמגם בסרק למשך זמן קצר ולאחר מכן היה עובד כרגיל.במוסך אמרו לי להגיע עם התקלה אבל לא הייתי מצליח.בקיצור הגעתי יום אחד עם התקלה למוסך ולאחר בדיקה במחשב התברר שהמשאבה זו הבעיה ,החליפו משאבה והכל הסתדר.דרך אגב במשך הזמן הגמגום במנוע ילך ןיתארך וגם התדירות.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 6. גיל הדר 18 באוקטובר 2001 ב 05:42

תגובה

עמיקם שלום קודם כל תודה על העזרה. השאלה שלי היא כאשר הגעת למוסך ובדקו במחשב האם במחשב הופיע שזה משאבה? מדוע אני חושש? ביקרתי בשני מוסכים ובשניהם בדקו במחשב ולא ראו דבר. התאוריה שלי אומרת שהיה צריך להופיע במחשב בעיה מה גם שזאת משאבה אלקטרונית. גיל

הוספת תגובה צטט והגב
  • 7. אורח/ת 18 באוקטובר 2001 ב 11:37

דיזל אלקטרוני

בדיזל אלקטרוני (או כל רכב ממוחשב אחר) קודי התקלות יכסו תקלות חישנים בלבד כמוכן משך התקלה צריך לעלות על 2 שניות רצוף כדי לתעד תקלה. א) בדיזל הנוהל דורש ניקוז מים ממסנן הדלק לתוך כוסית פלסטיק שקופה וניקוז אויר ממערכת הדלק. במדה ושוב מופיע זיהום או אויר בדלק יש לפעול בהתאם. ב) האים נורת השירות מהבהבת בעת שהמנוע מזייף? ג) יתכן שצילינדר יוצא מעבודה בסרק עקב בעיית קומפרסיה או ריסוס לקוי של מזרק, בכל מקרה עליך לפנות למוסך שירות שיש לו את הציוד המתאים לרכב.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 8. גיל הדר 18 באוקטובר 2001 ב 13:24

נקודה נוספת

קודם כל תודה על העזרה חשוב לציין שהתופעה התחילה לאחר טיפול גדול. הייתי במוסך מורשה ניסן וע''פי הראייה שלי לא ראיתי שהוא ביצע איזו שהי בדיקה מלבד חיבור למחשב. והגיע למסקנה שיש להחליף משאבת דלק או לשפצה מפני שלא ראה דבר בדו''ח המחשב. תודה גיל

הוספת תגובה צטט והגב
  • 9. עמיקם 18 באוקטובר 2001 ב 22:00

משאבה

גיל האמת לא ראיתי מה יוצא מהמחשב כי לא היה איכפת לי היות והרכב באחריות.כבר מהתחלת התקלה אמרו לי שזה בעיה במשאבה והם כבר החליפו משאבות למספר מכוניות.אבל הם רצו שאבוא בזמן התקלה אני מניח שרק אז אפשר לדעת במדויק מה קורה.או שכך הם מקבלים החזר מהחברה בחול,אין לי מושג.מצד שני היות והאוטו שלך לא באחריות הייתי מנסה דברים אחרים כמו שאמרו לך אם זה לנקות פילטר או להוציא אוויר מהמערכת לפני שאתה הולך לתקן את המשאבה,סך הכל זאת חתיכת הוצאה.אז לך מהקטן לגדול ותראה מה קורה.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 10. אורח/ת 20 באוקטובר 2001 ב 07:13

קופה!!!

כאשר הולכת משאבה בדיזל אלקטרוני יופיעו לפחות 4 תקלות מצליבות שמצביעות על משאבה לקויה (רכיב יקר) לדעתי, המוסך עושה קופה לעצמו על חשבון החברה ולבסוף יחליף שוב פילטר דלק והפעם יחזק אותו טוב וכולם יהיו מרוצים... תופעה זו מוכרת בכל מוסכי החברות וכל עוד היא מבוצעת בקנה מידה קטן גם הנציג המבקר של החברה מעלים עיין אחרי ארוחה טובה.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 11. גיל הדר 21 באוקטובר 2001 ב 05:48

תגובה ל ''קופה''

שלום. קודם כל תודה על העזרה הגדולה ! הכניסה לשיפוץ משאבה אכן עסק יקר לכן אני נעזר באנשים טובים כמוך לפני שאני מחליט על הוצאה גדולה כזאת ומתחיל בדברים הזולים יחסית. אמרת שכשיש בעיה במשאבת דלק יש לפחות 4 תקלות מצליבות. מה הן? האם לדעתך החלפת פילטר תעזור? ביום שישי החלפתי קטבים של המצבר שהיו הרוסים לגמרי בתיקווה שיעזור במשהו אך המצב לא הישתנה. (עפ''י המלצה של משהו בפורום) היום בכל מקרה אני יחליף פילטר דלק ואז נראה. תודה רבה גיל.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 12. גיל הדר 23 באוקטובר 2001 ב 06:59

מחכה לתגובה

שלום. הייתי מאוד מעוניין לדעת על התקלות שדיברת עליהם. תודה גיל

הוספת תגובה צטט והגב
ביטול