פורומים

- שטח 4x4

לאמיר לרדו

06 בנובמבר 2001 ב 07:10 4 תגובות 919 צפיות אבי.ש
קראתי את הכתבה שלך בעיון רב. כימדומני בשירוקי שקניתה מימני מותקנים ריבולברים. אז תספר לי בבקשה למה לא חוקי. לא מומלץ.ולא טוב.? מעניין מאוד. אילן שושה מיצוות פרו גיפ. נוסע עם ריבולברים. . אריק קולפניצקי נוסע עם ריבולברים. שניהם מיתחרים ביוקוהומה. ושניהם נחשבים למיקצועיים. מבחינת מהלכיי מיתלה הם לא רואים את הרנגלר שלך מחצי מטר. מבחינה בטיחותית הם גם לא רואים אותך. לידיעתך עד היום מותקנים בארץ כ50 סטים של ריבולברים על סופות. ולא שמעתי אף אחד שאומר לא מומלץ ולא בטיחותי. הגיפים ניכנסים לטסט חופשי ואיין שום בעיה..עכשו תגיד לי בבקשה. מערכת מיתלים פנאומטית כמו שלך .מומלצת? בטיחותית? בידידות אבי
הוספת תגובה
  • 1. אורח/ת 06 בנובמבר 2001 ב 06:41

ריבולברים

אבי שלום, אכן בצ'ירוקי שלי מותקנים ריבולברים - ברירת מחדל, ברגע שיהיו לי נדנדות הם ירדו. אני רוצה לענות לך הכי מסודר בעולם אז הנה על שאלה תשובה: 1. לא חוקי - כמו כל שינוי ברכב בישראל, זה חוקי בחו''ל אבל רק במדינות מסויימות 2. לא מומלץ (א. בטיחות) - היצרן בעצמו לא ממליץ לנסוע עם זה מהר מידי. (ב. מהלך) - זה נותן מהלך יפה מאוד אבל אם קראת את הכתבה בעיון הבנת שזה לא מהלך אפקטיבי. הוא לא לוחץ את הגלגל כי אין לו כניסה בצד שני. (ג. התנהגות)- הרכב מקבל התנהגות אחרת, גם בכביש וגם בשטח שהיא לא נכונה ולא בטוחה מבחינת יציבות. לגבי ליגת יוקוהומה, לאף אחד היום בארץ אין מהלך מתלה (יחסית לאורך הרכב שמגיע אליי). דבר נוסף - מן הראוי שבתגובה כזאת תלמד קצת מרוני ותאמר שיש לך אינטרס בריבולברים כי אתה מוכר אותם. אני גם רוצה להתייחס לתגובה שנתת לאיתי מהמתלם, שלא מוסיפה לך כלום, בטח לא ל''ידע'' מקצועי. אני בטוח שאתה מפרק ומרכיב מכלולים בג'יפים מהר מאוד אבל לא יזיק לקרוא קצת חומר מקצועי, בעיקר על קפיצים שעכשיו אתה מתהדר שאתה בונה לבד. סתם שאלה - מה הוא קבוע הקפיץ של קפיץ שאתה מתקין? אני בטוח שלא תוכל לענות לי על זה . בידידות לרדו

הוספת תגובה צטט והגב
  • 2. מתלם 06 בנובמבר 2001 ב 07:53

קפיצים

אגב אבי מאיזה סוג חומר (מספר ה SAE שמזהה את הרכב הפלדה) אתה בונה את הקפיצים ובאיזה HRC החומר נמצא (קושי הפלדה) , האם מפלדה משומשת? אנו הייצרנים היחידים בארץ של קפיצי עלים ואתה לא קונה אפילו חצי עלה. חוץ מזה האם אתה מוסמך ע''י משרד התחבורה לתקן קפיצי עלים כי לייצר אתה בטוח לא מוסמך (ראה לעיל) ?!?!

הוספת תגובה צטט והגב
  • 3. שחר 06 בנובמבר 2001 ב 10:09

ובכל זאת

לא דייקת בכמה דברים בכתבה: מהלך המיתלה ברכת שטח לוא דוקא מכוון חצי לסגירה וחצי לפתיחה. ברכבים שמיועדים למהירות בונים את הקפיצים ככה ששליש יהייה לפתיחה ושני שליש לסגירה וברכבים שבנויים לעבירות בדיוק ההפך. לגיפ של גיא למשל 90\\% מהמהלך היה לפתיחה (זה מה שקורה בד''כ בסוג כזה של מתלה) זה גורם לחוסר יציבות של הכלי (ניתן לפיתרון באמצעות מוט מייצב) אבל בתחרויות בארץ אין צורך במהלך מתלה גדול כל כך. לגבי הריבולברים: הם אמנם לא משפרים את מהלך הסגירה אבל הם משפרים פלאות את מהלך הפתיחה ומהלך זה אפקטיבי לחלוטין. יש שיפור מצוין בנסיעת השטח. בכביפ הרכב מתנהג אחרת. כמובן שאני מתייחס לריבולברים המקוריים בלבד!!! אחרי ששמעתי כמה בעיות קלות עם כאלה מיצור מקומי. הבעייה העיקרית עם הריבולברים היא שהם מאפרים לקפיץ להתפתל דבר שגורם לשקיעה מהירה של הקפיץ ועיוותים שלו.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 4. אורח/ת 06 בנובמבר 2001 ב 13:52

אפקטיבי זה לא

שחר שלום עניין אותי מאוד מה שרשמת על שקיעה מוקדמת של הקפיץ כתוצאה מריבולבר ואני לא ממש בטוח שזה נכון, יכול להיות שבגלל שאתם מערגלים כל פעם את הקפיצים ללא שחרור מאמצים הם שוקעים? שווה בדיקה מעמיקה בכל מקרה. לגבי מהלך אפקטיבי - ברגע שהגלגל נוגע ברצפה ואין עליו לחץ אין לו אחיזה והמהלך הופך להיות לא אפקטיבי. הגלגל צריך ללחוץ על הגלגל ע''מ לייצר אחיזה. קפוץ אליי ואני יראה לך סרט שבו תראה כמה אני צודק. לרדו

הוספת תגובה צטט והגב
ביטול