פורומים

- שטח 4x4

קיה או רנו למבינים!!!!!!

08 בנובמבר 2001 ב 20:43 13 תגובות 855 צפיות אורח/ת
נא המלצותיכם לבחירת רכב בין קיה ספורטז לבין רנו סניק RX4 נא תשובתכם ל- : [email protected]
הוספת תגובה
  • 1. IlanHadar 10 בנובמבר 2001 ב 07:16

השוואת RX4 לקיה

Gones שלום, לאשתי ולי הייתה את אותה התלבטות. השאלה מה אתה מחפש. אם אתה רוצה רכב שטח שאפשר לשפר ויוכל לעלות את כל מעברי הנגב לך על הקיה. אם אתה רוצה רכב לעיר למשפחה שהילדים מתים עליו עם יכולת שבילים מעולה, יכולת חול לא כל כך ותשכח ממעלות קשים לך על ה RX4. אנחנו עשינו נסיעות מבחן בשתי המכוניות לפני שרכשנו, אין מה להשוות מבחינת נוחות ה RX4 פשוט בליגה אחרת. הביצועים דומים, צריכת הדלק בקיה גבוהה יותר, בגלל התיבה האוטומטית (לא מהותית). קח בחשבון שהאחריות של רנו מעולה בדרך כלל יחליפו הכל ללא שאלות. ברנו תיבה ידנית בלבד. אנחנו בחרנו ברנו ובמסגרת המגבלות הנ''ל מאוד מרוצים. לרשותך להבהרות נוספות (אשלח לך גם ב email).

הוספת תגובה צטט והגב
  • 2. אורח/ת 10 בנובמבר 2001 ב 09:51

שני עולמות שונים

הרנו הוא בכלל לא רכב שטח , זה אותו הדבר עם תעשה השוואות בין סובארואימפרזה טורבו 4X4 והקיה אם הרנו לא הייתי מתקרב מעבר לשבילים ולעומת זאת הקיה היא עם עבירות גבוהה בהרבה יותר וכמובן שרכב כביש נוח יותר מרכב שטח

הוספת תגובה צטט והגב
  • 3. IlanHadar 10 בנובמבר 2001 ב 15:30

לדרור

דרור, אני לא יודע אם ראית לאחרונה איפרזה WRX במערת הקמח או בחוף, לעומת זאת RX4 כן תראה שם. יש היגיון רב בהשוואת שתי המכוניות למשפחה המחפשת רכב נוח מאובזר ובעל יכולת שטח. השאלה העיקרית מהי יכולת השטח המבוקשת. במחיר של ה RX4 אפשר לקנות קיה למגן אותה בקיה יפו והמחיר יצא בערך זהה, (תאמין לי בדקתי). לעומת זאת תשווה את מפרט האיבזור של ה RX4 גם עם רכבים שעולים 100,000 ש''ח יותר ותהיה מופתע. אם הבחור מחפש רכב טוחן סלעים ובולע דיונות ברור שה RX4 לא בשבילו, אף אחד לא טוען שכן. לעומת זאת גם הקיה זקוקה להגבהה ומיגון לפני שרצים איתה למעלות מדבר יהודה והנגב. קראתי הרבה מבחני דרכים לפני שהגעתי להחלטה, בעולם משווים את ה RX4 לטריביוט ולפרילנדר. מצאתי גם מבחן מניו זילנד ששם ה RX4 הועדף על הנ''ל למרות שבדרך כלל הפרילנדר מועדף על ידי כתבי הרכב (גם עולה 60,000 ש''ח יותר). לכן בקיצור הבחור שואל שאלה לגיטימית ומשווה שני רכבים בערך באותו מחיר. אין ויכוח שהקיה עדיפה בשטח. אך לבוא ולטעון שרכב כביש נוח יותר מרכב שטח זה כמו לטעון שמזדה 323 נוחה יותר מדיסקברי.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 4. חגי 11 בנובמבר 2001 ב 09:47

תגובה

זה שבעל רנו מחליט להכנס למערת הקמח לא עושה את הרכב לעביר\רכב שטח. זה פשוט אומר שאו, הבחור דפוק \ האוטו לא שלו \ לבחור לא חסר כסף. אני בטוח שגם עם סובארו אימפרזה 4X2 גנובה נתן להגיע רחוק (מבחינת עבירות כמובן).

הוספת תגובה צטט והגב
  • 5. IlanHadar 11 בנובמבר 2001 ב 11:17

רמה גבוהה של תגובה

חגי, רמה גבוהה אתה מפגין!, אין לך מושג על מה אתה מדבר. צר לי שכל דיון מעניין יורד לרמה שלך. אילן

הוספת תגובה צטט והגב
  • 6. נתנאל 11 בנובמבר 2001 ב 16:21

סליחה???????

התגובה של חגי היא אכן לעניין. אין בכלל מה להשוות בין 2 הרכבים!!! וזה שראיתי בדווים עולים את הזיר עם ''סובארו-פשע'' עדיין לא עושה אותה לרכב שטח!!!

הוספת תגובה צטט והגב
  • 7. קובי 12 בנובמבר 2001 ב 11:48

רמה...

אילן, למה תגובה שלא מוצאת חן בעיניך, או שחס וחלילה פוגעת באגו שלך (או של הרכב שלך...) היא לא ברמה??? קיה הוא רכב בעל יכולות שטח אמיתיות. רנו נמצא בקטגוריה של רב-4, סנטה-פה וההונדות למיניהן. אפשר לרדת איתם לשטח אבל זו לא המטרה שלשמה נבנו הרכבים האלה - אפשר לרדת לשטח עם כל רכב. תלוי כמה אכפת לך להזיק לו (או אם אתה מבין שאפשר לגרום לו נזק).

הוספת תגובה צטט והגב
  • 8. IlanHadar 12 בנובמבר 2001 ב 12:45

קובי, אני מסכים

קובי הגישה שלך לעניין ונכונה ואם תקרא את מה שכתבתי תראה שאנו מסכימים. במקרה הנ''ל (ואני מקווה שגם פה תיפסק ההתכתבות) נוהל דיון בהשוואת שני רכבים שהם לא בדיוק ברי השוואה, כפי שכתבתי כבר בתגובה הראשונה. מצטרפים לדיון אנשים שבוודאי לא מכירים את ה RX4, אולי מכירים את הקיה, ומשווים אותו לסוברו גנובה ואת בעליו למישהו דפוק עם הרבה כסף? יש תרבות דיון שצריך לשמור, אני בוודאי לא מכיר את המגיבים ויש צורות מקובלות להתייחסות. לתגובתך, אכן ה RX4 הוא לא רכב שטח אמיתי, למרות מרווח גחון גבוה משל הקיה וזוויות גישה ונטישה לא רעות. ואכן בעולם הוא משווה ל CRV, טריביוט וכו' (כפי שכתבתי) מי שמחפש רכב שטח אמיתי הרכב בפירוש לא בשבילו אלא אם הוא יודע טוב מה הוא עושה. אני עדיין חושב שמי שאין לו מושג בתחום מסויים לא צריך לכתוב סתם כדי להתבטא.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 9. אריק2 14 בנובמבר 2001 ב 13:18

ברצינות...

המון מושג גם לי אין...ואת ה''ירידה'' ברמה שהפגין חגי אני מוצא כלגיטימי !!! לאור ההשוואה. אין שום מקור להשוואה בין השניים...הקיא אינה טוחנת סלעים כמו שהגדרת...אך עם הקיא אצא בבטחה לטיול מדברי ועם הRX4 ממש לא ! אני לא רואה את הRX4 מסיימת סטטיסטית ב50\\% הצלחה את המסלולים הקלים של ברקאי, אך לבטח אראה אותה מקבלת דו''ח בחוף הים (לשם היא לבטח תגיע) או מטיילת בשבילים ולפיקניקים (ולאנשים מסויימים זה יותר ממספיק !) אנחנו אנשים עם צרכים משתנים ודעות שונות, אך לבטח במקרה הזה הקיא עדיין מאפשרת מיגון, הגבהה וצמיגי MUD והסנייק הינו רכב כבישביל ללא אמביציית שטח או לפחות מכלולים חזקים יותר...שזה מינימום... כמובן שעניין האגו הינו חשוב וששלי הוא הכי גדול וטוב ועביר ונוח וכו'...אז שוב, הכי חשוב הוא להגדיר מה בדיוק תדרוש מהרכב, עם מי אתה מתכוון לטייל או לחילופין פיקניק ואז, רק אז יהיה ניתן לבחור את הרכב הטוב ביותר מבחינה פרסונאלית.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 10. IlanHadar 14 בנובמבר 2001 ב 14:20

לאריק

אריק, רוב מה שכתוב בתגובה שלך מדוייק אך בכל זאת אני רוצה לתקן שני דברים שכתבת: אם תסתכל בתגובה השניה שלי תראה שאמרתי שה RX4 הוא לא טוחן סלעים והקיה זקוקה למיגון והגבהה לפני יציאה למעלות הנגב (אני חושב שאנחנו מסכימים), במגזין הגה במבחן שנעשה ל RX4 נכתב בפירוש שהאוטו לא טוב בחול עמוק, דבר שגם בסוכנות רנו יאמרו לך, ההמלצה שלהם להוריד אוויר קשות לפני כל יציאה לחול. כפי שכתבתי לעיל הסיבה היחידה!! להשוואה בין הרכבים היא המחיר הדומה. בכל מקרה אריק תסכים איתי שיש דרך להגיב בנימוס.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 11. חגי 14 בנובמבר 2001 ב 19:00

לענות בנימוס ??????

אני לא יודע כמה זמן אתה מסתובב בפורומים השונים ובמיוחד בפורומים בנושאי רכבים, אבל לי יוצא כבר כמה שנים . תאמין לי שהתגובה שלי מנומסת מאוד (יחסית). וגם אם תעקוב אחרי תגובותי תראה שאני עונה לעיניין ב- 99 אחוז מהמקרים . אם נעלבת או נפגעת, אני מצטער מראש. לגבי ההשוואה . אז מה אם הם עולים אותו דבר גם סובארו B4 !!!! ואם הייתי צריך רכב משפחתי 4 על 4 הייתי בוחר אותו על שני המועמדים. דרך אגב לאבי יש סניק 2001 הוא רכש אותו בהמלצתי האישית . הרנו הוא לדעתי העסקה הטובה היותר שניתן לעשות במחיר שהוא שווה. אחלה רכב אבל שוב לא לשטח, פשוט חבל על האוטו העדין הזה. וכן אני יודע שניתן להתקין לו מגן גחון. בידידות . חגי.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 12. IlanHadar 15 בנובמבר 2001 ב 08:31

התנצלות התקבלה, בידידות

חגי, נראה לי שאנחנו גם נפגשים בפורומים האחרים, ההתנצלות התקבלה. לעניין מגן הגחון, הסניק RX4 בא עם מגן גחון מסיבי ממתכת מתחת לעוקת שמן ומגן פלסטיק מתחת לפגוש הקדמי. בצדדים מלמטה יש חיפויי פלסטיק מצחיקים. ניתן לרכוש מגן חזירים ממתכת (בארץ אצל טל והדס) ומדרגות צד, מה שיכול להיות מעניין זה מגן אחורי אשר יגן על הפגוש העדין, את זה עדיין לא ראיתי. בידידות.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 13. דרור כספי 15 בנובמבר 2001 ב 16:12

B4

כבעליו המאושר של סוברו B4 (טוב, לא בדיוק, זה רכב חברה) אני יכול להועיד שהוא רכב כביש פנטסטי אבל בשום פנים ואופן לא רכב שטח, גם לא לשבילים. מערכת ה-4X4 נועדה להשיג אחיזת כביש ועושה את זה טוב מאד. לכן כל השוואה אפילו לרנו RX4 היא לא רצינית, כמו שלא תשווה את ה-RX4 לפג'רו (שזה רכב השטח האמיתי שלי).

הוספת תגובה צטט והגב
ביטול