200 אלף ש''ח
בתקציב הנ''ל אין הרבה מגבלות חדשים:אני ממליץ על טויוטה פרדו משומשים בקושי 2 שנים-פג'רו או דיסקו.
פראדו.
במילה אחת: פראדו. ואז תצטרך לבקש חילוצים מאבא [[19]] אריאל.
סנטה פה מנסיון
מנסיון של כמעט שנה עם סנטה פה, אני יכול בהחלט להמליץ עליו. בכביש הוא נוח ומפנק יותר מכל משפחתית או רכב שטח אחר. רק שצריכת הדלק שלו (7-8 ק''מ לליטר) קצת יקרה ביחס למשפחתיות האחרות. בשטח הוא בהחלט מספק את הסחורה כל עוד הדרישות לא גבוהות. אם תוציא אויר מהגלגלים, הוא יעבור במרבית הדיונות ויקח אותך לחופים הנידחים ללא כל בעיה. רק צריך לזכור שאין לו נעילת דיפרנציאל ממשית ושקיעה בחול היא בעייתית עקב משקלו הגבוה. מצד שני, במקומות בהם שקעתי, שקעו בעקבותי גם סופה ו GMC שניסו לחלץ אותי. בדרכי עפר גם אין כל בעיה, כל עוד לא נכנסים לבורות במהירות גבוהה מידי. מכיוון שהמתלים רכים הרכב נוטה להפיל את הגחון בעת בלימה או ירידה מהירה לבורות ואז עלולים לחבוט את הגחון ברצפה (מה שגרם לי לשבור את מגן הגחון העשוי פלסטיק). בשטח טכני העניין תלוי בעיקר בנהג. עליתי איתו את נחל נקרות בטיול, כוח לא חסר לו, אבל המדרגה האחרונה גבתה ממני 1000 ש''ח בהחלפת תושבת ציר שנחבטה בסלע. אז כל עוד אין מדרגות גבוהות מידי, או הצלבת גלגלים, הרכב יעשה את העבודה. והכי חשוב, לדעת את המגבלות של הרכב. טיולים המוגדרים בעבירות של עד בנונית הוא יעשה ללא בעיה, טיולים של בנונית פלוס תלויים כבר בכמה אתה מוכן לשלם למוסכניק שלך. הבעיה העקרית שלו היא שעם האוכל בא התאבון, וכבר היום אני חושב על הפראדו הקצר שיעלה אותי גם את מעלה זיק.
לדעתי פארדו אבל .....
תשובתו של גלבוע נכונה ומדוייקת ,רק שחסר דבר אחד והוא שמירת הערך . לדעתי, עדיין סימן שאלה בנוגע לסנתא-פה .
... בלי אבל, פראדו קצר!
לדעתי עניין שמירת הערך בכל רכבי השטח הוא יותר עניין של תורת הכאוס ותאוריות של התנהגות הזכר בקרבת עצם מבריק בעל ארבעה גלגלים מאשר של ההגיון, אבל כפי שהזכרתי, ב 200 וקצת אלף ש''ח טבין ותקילין, גם אני הייתי קונה פראדו קצר.