תשובה
אמנם אני מדבר מתוך אינטרס אבל אני אנסה לעשות את זה אובייקטיבי. יש מספר שינויים משמעותיים בנהיגת רכב שטח גם על הכביש. רמת עבירות בינונית זה תלוי מי קובע מה זה בינוני. אני ממליץ על הדרכה בכל מקרה אבל לאו דווקא לפני טיול. אם תרצה פרטים נוספים יש לך פה באתר ואתה גם מוזמן להתקשר אליי 444916-054 אמיר ''לרדו''
לימודים ...
אני השתתפתי ונהנתי מטיולי שטח ברמה בינונית לפני יום השתלמות בשטח ואחרי. תכל'ס ההבדל לפני ואחרי הוא בבטחון העצמי בנהיגה והכרת היכולות של הג'יפ. אבל כשאתה בטיול עם קבוצה אתה בהחלט מרגיש בטחון (רק תדאג להיות באמצע השיירה) ולא אמורה להיות לך בעיה מיוחדת. אני חושב אפילו שכדאי לצאת לכמה טיולים לפני ההדרכה ע''מ לצבור נסיון מינימלי שתוכל להכין לעצמך שאלות ותהיות בסיסיות. תהנה ישי
תודה -ישי
תודה ישי על העיצה זה בדיוק מה שחשבתי וזה בהחלט הסיר ספיקות לגבי הטיול אגב זהו טיול לרכבי ניסן טארנו בשבת הקרובה לאיזור ים-המלח אבל לא רק טארנו כל אחד מוזמן להצטרף
ניסן טרנו ????????
גם לי יש ! למה לא אמרו לי שיש טיול ביום שבת ? את הטיול הקודם פספסתי וליום שבת אני רשום לטיול בגליל עם המרכז הישראלי לסיור :(
טיול ניסן
שלום, גם לי יש ניסן איפה אפשר לקבל פרטים על הטיול המדובר .
טיול ניסאנים
צרו קשר עם גיא שהחל לרכז את נושא הטיולים לבעלי פאטרול/טראנו/ווינר 054923705 גיא גם שלח הודעות לפורום זה, מספר דפים לאחור. תהנו.
הדרכת שטח
מומלץ לעשות הדרכת נהיגה בשטח לפני שאתה יוצא לטיול בהדרכה תקבל את הכללים הבסיסים לנהיגת שטח. אתה יכול לעשות הדרכת נהיגה למתחילים אצל אבירם ברקאי ו או במרכז הישראלי לסיור בכל מקרה הכי חשוב מהכל אל תצא לבד
אציין ראשית כי מאחורי מעל עשור בנהיגת שטח ולא הייתי מעולם בקורס נהיגת שטח. כל התגובות ששמעתי/קראתי עד היום היו תשבוחות בלבד!! מדריכים לפזורותיכם - כל הכבוד זה ממש לא קל, אפילו בכתבה של ''כמעט ונפגע'' (חוויה אישית שנכתבה בפורום אחר ) של אחת מהמשתתפות לא זכור לי שקראתי מילה אחת נגד המדריך בכל אופן שהוא. לדעתי (כמובן...) נהיגה בשטח זה כמו התבגרות. אתה מתחיל צעיר ומתלהב (טיולים תכופים באזור,יציאה לקורסים, שיחות / מפגשים תכופים עם חברה חדשים, אולי קניות בקיצור - יש התלהבות של משהו חדש ). טיפש עשרה - שלב שנראה לך שאתה יודע ויכול הכל ובעצם, במבט חודר הנך יודע מעט מאוד , שלב בו יש לך תחושת בטחון עצום ה!!השלב שלדעתי בו עושים שטויות לא בטיחותיות!! (שיפועים וכו') השלב האחרון הוא ההכרה במיקום שלך בהתאם לשני השלבים הקודמים והצמחיה והגדילה שלך לתוך היכולת. בכדי להיות נהג טוב אתה צריך ''להבין'' את המכונה שעליה אתה נוסע בכל המובנים בכדי שהיא תתעלה על היכולת ותקח אותך למחוז חפצך בעזרתך האדיבה. קרא בספרים את ההסברים הקצרצרים על נהיגת שטח, ראה סרטים, תתעניין,ספר החילוצים מומלץ לקריאה ויותר חשוב הבנה!!! תמיד הבט על אחרים מפגינים יכולת חיובית או שלילית ולמד ממנה. בהצלחה, נשמח לקרוא את חוויותך מקורס של מדריך זה או אחר. צחי