פורומים

- שטח 4x4

אילוצים מיוחדים בבחירת רכב

28 בנובמבר 2001 ב 03:45 10 תגובות 2167 צפיות מתלבט
שלום. זה היתה יכולה להיות שאלה רגילה של ''איזה רכב כדאי לי'' אבל יש לי כמה אילוצים מיוחדים. קודם כל משיקולי מיסוי מסויימים, אני הולך רק על רכב חדש, מה שאומר שבתקציב שלי יש לי רק ארבע אלטרנטיבות: ג'ימני ידני, ג'ימני אוטומטי, גרנד ויטרה 1.6 קצר ידני, או ספורטאז' 2.0 פתוח ידני. חוץ מזה, מאותם שיקולי מיסוי, אני חייב גם לעשות את כל השיפורים שאני ארצה לעשות על ההתחלה (מה שמאד לא נוח לי בגלל שזה הולך להיות רכב השטח הראשון שלי ואין לי מושג בתחום) כמו כן השיפורים יהיו חייבים להיות במסגרת החוק והאחריות. אז מה אני מחפש. בכביש אני רוצה שיהיה נחמד, לא חייב שיהיה חלק לגמרי, רק שיהיה סביר ושלא יהיה מסוכן. בשטח אני חדש, אבל אני מקווה לצבור ניסיון והשאיפה שלי היא להיות מסוגל לדברים קצת הרפתקניים בהמשך, ככה שלא הייתי רוצה למצוא את עצמי בהמשך אולי מוגבל ע''י יכולות הרכב אם אחת מהאלטרנטיבות הייתה עושה את העבודה. לגבי שתי התכונות יוצאות הדופן ברשימת הרכבים, אז לגבי פתוח - אני לא משתגע על פתוח, אבל לא אכפת לי גם יותר מדי שיהיה שם ויכול להיות שאני אפילו אוהב את זה בשטח, ככה שזה לא ממש שיקול. לגבי האוטומט, זה כמובן חביב, אבל בתקציב שלי זה מחייב ג'ימני (מה שאולי מתקזז עם חסרונות נוחות אחרים?), וחוץ מזה, את זה תגידו לי אתם, יכול להיות שגיר אוטומטי אפילו יגביל אותי בשטח, ככה שגם האוטומט הוא שיקול לא מרכזי לכאן או לכאן. זהו. כמובן שאין רכב אחד הכי טוב, אז הייתי רוצה לשמוע פלוסים ומינוסים לאלטרנטיבות שלי, ומה נראה לכם עדיף באופן אישי. כמו כן, בגלל המצב הלא נוח של לעשות את כל השיפורים מראש, הייתי רוצה לדעת איזה שיפורים במסגרת החוק, האחריות ובמסגרת הוצאה סבירה הייתם עושים לפייבוריט שלכם ומה בערך העלות שלהם. אז אם קראתם עד לכאן, אז כבר תודה על זמנכם ואעריך את עזרתכם.
הוספת תגובה
  • 1. מתלבט 29 בנובמבר 2001 ב 01:12

חבר'ה, תהיו נחמדים

אין תגובות בינתיים. אז אני יודע, זו היתה הודעה ארוכה, ואני חדש פה ולא מבין בשטח, אבל בשבוע הבא אני צריך לעשות החלטה לגבי רכב שתלווה אותי שנתיים שלוש, אז תהיו נחמדים, תתייחסו להודעה הקודמת שלי ותחלקו קצת מהניסיון שלכם. תודה שוב.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 2. Saar 29 בנובמבר 2001 ב 16:43

דיון דומה התקיים בג'יפטריפ (למעט הג'ימני) גם שם לא היו יותר מדי תשובות... אין הרבה אנשים שמכירים את הויטרה החדשה, גם את הקאיה הקצרה לא הרבה מכירים והגימני קטן וחלש משמעותית מהשניים הנ''ל למרות שבשטח הוא עביר מאוד (שני סרנים חיים) סער.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 3. zamm 02 בדצמבר 2001 ב 22:47

רק סזוקי

לאחר שאני בן 29 וגיל 17 רק רכבי שטח קח סזוקי לא משנה איזה כך בחשבון שקאיה אוכלת דלק 1/6 אמינות של סוזוקי חבל על הזמן יכולת שטח של הגימני כמו של הסמוראי עז הרים

הוספת תגובה צטט והגב
  • 4. tooty 03 בדצמבר 2001 ב 07:45

למה לא טנדר???

אמנם מסגרת התקציב שלך לא ידועה לי וגם שיקולי המיסוי שלך לא ברורים ואין לי מושג קלוש ברכבים שהזכרת אבל נראה לי שבמחירים שלהם אתה יכול לקנות טנדר חדש לא??? מה גם שבטנדרים ההוצאות מוכרות במלואן (גם המע''מ) אני מציע שתבדוק שוב את שיקולי המיסוי שלך לגבי טנדרים כי אם בטנדרים עסקינן אז אתה מגיע ליכולות שטח הרבה יותר טובות ללא תוספות מיוחדות רק שבכביש לא הכי נוח...

הוספת תגובה צטט והגב
  • 5. מתלבט 03 בדצמבר 2001 ב 18:31

אולי, לא יודע

אם זה טנדר, אז זה יהיה איפון או מגנום, כי השאר הם לא מספיק ורסטיליים. אבל האם ההטבות מס שלי יכסו את ההפרשים ממשהו כמו ג'ימני, או אפילו ויטרה? כולל הוצאות שוטפות. 1300 בנזין לעומת 2500 דיזל וביטוחים וכו' לא מספיק יודע על הטבות המס ברכב מסחרי.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 6. jeepme 06 בדצמבר 2001 ב 20:13

שם???

אתה פונה לאנשים בקהילה מסויימת, מכתב באורך גלות, מן הראוי שלפחות תזדהה. לגבי צריכת דלק הקיה וצריחת בעליו כבר נכתב. גרנד ויטרה, לא מכיר ג'ימיני, כלי חביב יכולת טובה . טנדר - רק טויוטה, כל טנדר אחר יעשה את רוב העבודה, טויוטה גם יסיים אותה. ועדיין לא הזכרתי תוספות שגם כאן.... טויוטה. צחי

הוספת תגובה צטט והגב
  • 7. ברווזן 07 בדצמבר 2004 ב 16:04

עוד תגובה...

סביר להניח שכל אחד ימיל לך על מה שיש שלו.... לכן כבעל קאיה (קצרה ברזנט אדומה יפיפיה) אתן לך מס' נקודות למחשבה. החלפת לוקרים (המקוריים שהגיעו בעבר פועלים על מערכת וואקום ממולץ בחום להחליפם לידניים,החלפות נעשות במסגרת האחריות על הרכב) הוחלפו צמידים ל- 15\75\235 (אין בעיה לאשר ברשיון באופן חוקי לחלוטין) - חל שיפור בגובה הרכב - שיפור מס' 1 צריכת דלק ממש לא 1:6 יותר לכיוון של 1:8-9 (ממש לא נורא,לדעתי) ניתן להגביהה את הרכב (סט של הייבך כולל קפיצים + בולמים) משפר משמעותית את מהלך המתלה והתנהגות הרכב בשטח , מעט פוגם בנהיגה בכביש. עלויות ביטוח וטיפולים זולים. מוסך מומלץ לטיפולים ושיפורים - קאיה יפו , מקצוענים בכל הקשור לספורטאג'. חיסרון שאני רואה כרגע זה שאין אפשרות להוסיף נעילות לרכב, אבל הגבהה + בולמים מפצה על כך באופן טוב יחסית בהצלחה תומר לשאלות נוספות אתה מוזמן להתקשר 054-6877771

הוספת תגובה צטט והגב
  • 8. עופר אוגש 08 בדצמבר 2004 ב 09:14

איזה רכב?

אם הגודל של הג'ימיני מתאים לך הוא המומלץ ברשימה - רכב עם יכולות שטח ועבירות מצויינת (כמו דיפנדר קטן). האם אוטומט או ידני? - תלוי בנהג - אוטומטי נוח יותר וברוב המקרים מתאים יותר לנהג מתחיל. ידני - יותר כייפי - למי שכמובן אוהב את עניין השליטה. לגבי שיקולי המס - כדאי שתבדוק את ההמלצה בנוגע לטנדרים (להבנתי הם הרכבים הנוחים ביותר מבחינת מס). באתר מופיע מבחן השוואתי לדימקס מול המגנום (קישור מצורף). אחזקת הטנדרים יקרה יותר מאחזקת ג'ימיני קטן.

מבחן השוואתי

הוספת תגובה צטט והגב
  • 9. bull23 15 בדצמבר 2004 ב 22:29

ויטרה

מכל הרכבים שציינת הויטרה הקצרה 1.6 [והסגורה] עדיפה . הויטרה טובה גם לכביש וגם לשטח [לא אתגרי מדי]. מומלץ מיגון תחתון כ-3000שח וצמיגים 50/50 כבישטח.בהצלחה!

הוספת תגובה צטט והגב
  • 10. tom/ 17 בדצמבר 2004 ב 16:48

אילוצים מיוחדים בבחירת רכב

בקשר לזה שחשבתה שאוטמטי זה לא טוב אז שתדע אוטומטי זה הכי טוב לשטח ולפי דעתי כך סוזוקי קטן תעשה לו הגבעה שנורקל קפיצים אורגנלים ותעשה איתו חיים שיעלה לך התקציב ותיהיה יותר מנוסה בשטח אז תיקנה את הטויוטה פרדו הקצר

הוספת תגובה צטט והגב
ביטול