פורומים

- שטח 4x4

קלאץ' בטרנו בנזין

28 בנובמבר 2001 ב 16:38 6 תגובות 1574 צפיות ely
הקלאץ' של הטרנו שלי כנראה הלך לעולמו. במוסך רוצים 2500 ! ש''ח (אלפיים חמש מאות שששחחחח) בשביל ההחלפה (וזה עוד לפחות, אם לא צריך להחליף גם ככה וככה וככה וככה) . זה נורמלי? כל כמה זמן הולך הקלאץ' בטרנו ? הג'יפ אצלי רק 3 חודשים ואני כבר צריך לפתוח פק''מ בשביל המוסך. ביאוס ישי
הוספת תגובה
  • 1. shlomi71 03 בדצמבר 2001 ב 08:48

קלאץ לא נמדד בזמן אלא רק בקילומטרז ואופי הנהיגה. מכרתי טרנו חדש ואחרי שעתיים קיבלתי טלפון מהבחור שהאוטו לא זז, הבחור פשוט לא ידע לנהוג וגמר את הקלאץ בחול הים בנהריה. כרגע יש לי טרנו דיזל קצר עם 86000 ק''מ ללא שום בעיה בקלאץ. לגבי המחיר שציינת זה טווח המחירים לגבי כל הרכבים היפנים. שלומי

הוספת תגובה צטט והגב
  • 2. ely 03 בדצמבר 2001 ב 08:52

אולי באמת תן לי עצה

כשקניתי את הטרנו ידעתי מהבדיקה שהקלאץ' גמור. שנת 96 125000 ק''מ. נורמלי לא ? אבל אני בא מרכב אוטומט, אולי תתן לי כמה עצות באמת איך נוהגים בחולות עם הקלאץ'? אשמח לכמה טיפים וכללים בסיסיים. בתודה מראש

הוספת תגובה צטט והגב
  • 3. ely 03 בדצמבר 2001 ב 09:18

נ.ב.

בחולות נוסעים על LOW4 או HIGH4 כל אחד אומר לי משהו אחר מדובר בטרנו 96 בנזין.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 4. עמיקם 03 בדצמבר 2001 ב 10:18

נסיעה בחולות

תראה, אין מתכון מדויק לנסיעה בחולות.זה תלוי כמו תמיד במצב השטח למשל חול ים או דיונות לכאורה דומה אבל דורש התיחסות שונה.בדרך כלל החול בדיונות הוא יותר טובעני היות והוא לא דחוס כמו חול ים.מצד שני אני מכיר מקומות בחוף שיהיה לך קשה לצאת מהם.בגדול אתה צריך לשאוף שיהיה לך מומנטום עם אפשרות לקבלת כח בזמן אמת ללא צורך להעביר הילוך באמצע עליה, ולא לשכוח להוריד אוויר.במשך הזמן אתה רוכש מיומנות בקריאת השטח.ועוד דבר שים לב לחום מנוע בנסיעה בחולות זה נותן לך אינדיקציה לגבי מאמץ כי לפעמים יש נטיה לנסוע עם הילוך יותר נמוך ממה שצריך ואז הגלגלים מפרפרים תוך כדי נסיעה מה שגורם לאוטו להתאמץ שלא לצורך.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 5. shlomi71 04 בדצמבר 2001 ב 10:02

נסיעה בחול ים

כמו שנאמר אין מתכון קבוע ואין חול ים דומה אחד לשני! קודם כל תוריד אוויר אבל תזהר לא להוריד יותר מידי! אתה יכול להוריד את הצמיג מהחישוק. בחולות של חיפה לדוגמא אפשר לנסוע ב-HIGH ורוב הזמן ללא 4X4 בחולות של נהריה חייבים LOW או פשוט לשמור על מהירות גבוהה, החול בנהריה הוא ברובו שברי צדפות והוא הרבה יותר טובעני מחולות אחרים, יש נקודה קבועה שבה אני מחלץ אנשים מהמרכז שפשוט רגילים לחול ים הרבה יותר קל לנסיעה. בקיצור שמור על מהירות גבוהה ואם אתה נעצר אל תילחם חלץ לאחור, שים לב לטמפרטורת המנוע למרות שמינסיוני אין בעיית התחממות בטרנו בנזין אבל לא יזיק לבדוק חום מנוע מידי פעם. מקווה שעזרתי שלומי אם יש לך עוד שאלות צור קשר

הוספת תגובה צטט והגב
  • 6. vitara92 06 בדצמבר 2001 ב 09:37

מנסיון

בתור אחד שכבר שרף קלאץ בחוף הים אני יכול רק להגיד לך לא להשתמש בקלאץ, אז אומנם זה לא אפשרי אז לנסות ולהשתמש כמה שפחות, ז''א לא לשחק עם הקלאץ כדי לקבל כח מנוע נוסף. צריך כוח תוריד הילוך שלב לlow אל תסע עם חצי קלאץ. אז הוא מתחמם ונגמר. שים גם לב שאצלי הקלאץ נגמר עקב חום יתר למרות שמד הטמפ של המנוע היה רק על חצי הדרך. (הקלאץ היה רותח).

הוספת תגובה צטט והגב
ביטול