פורומים

- שטח 4x4

כתבה חדשה: טיול שלג רמת הגולן 19.2.2021

16 במרץ 2021 ב 09:37 2 תגובות 6754 צפיות דרור ברלי
שלג ברמת הגולן מחייב יכולת תגובה מהירה וספונטנית – להעמיס מהר את הג'יפ ולעלות צפונה, עם נכונות וסבלנות לעמידה בפקקים, גם בשטח.... וגם לבלת"מים תכופים ושינויים בתכניות. בסופו של דבר, שלג היה לנו הרבה מאוד, גם לשנה הבאה, וכן - גם הרבה בלת"מים.
לכתבה - טיול שלג רמת הגולן 19.2.2021
הוספת תגובה
  • 1. DeadSea 16 במרץ 2021 ב 13:20

הרבעת הג'יפים: 2 דיסקברי, שלי (שי) ושל דורון, יהודה עם "הג'יפ של סבתא" -סוזוקי. ויואב עם הטרנו.
    סיפור הטיול/החוויה שלי...
    בתחנת הדלק (נקודת המפגש) פגשתי את דרור שציין שעדי לא מרגיש טוב ולכן הוא יוביל את הטיול...

לאחר חלוקת מכשירי קשר והסבר קצר על נוהל שיירה, שכל אחד אחראי לרכב שמאחוריו נקבע המאסף בעל הטרנו, יואב, ואצלי זוהתה כננת שנשאלתי עם היא עובדת, עניתי בחיוב.

יצאנו לדרך אני רכב אחד לפני אחרון, בצומת מפלים פנה דרור שמאלה לשטח. לצערי כ-20 מטר אחרי שאני ניכנסתי לשטח הודיע דרוד בקשר שהבוץ כבד והוא חוזר.

נסענו למפל עייט.

ממפל עייט נסענו, על הכביש, לצומת הבשן, שם דרור נכנס לשטח ונסע בכיוון תל שעף א-סנדיין, לאחר 2 ק"מ, הודיע שהוא מסתובב וחזר לצומת ולכביש.

דרור נכנס שוב לשטח בציר הגולן, לאחר כ-5 ק"מ הרכב שלפני החליק לשול ונתקע בשלג, לא קדימה לא לאחור.

ניסינו לחלץ ובמקביל הודענו בקשר שאנו מנסים לחלץ ומבקשים סיוע כי לא מצליחים. מהשיירה שהתקדמה חזר רכב בודד , סוזוקי של יהודה, קצת קשה לחלץ רכב ששוקל כ-3 טון בתוך קרח, גם הרכב שלי החליק ולא הצליח להוציא את הרכב התקוע. לאט לאט גווע הקשר עם הקבוצה.

קבוצת ג'יפאים שהגיע מאחורינו, קשרה שני רוביקונים זה לזה ורק בכוחות משותפים הם הוציאו את הרכב התקוע בשול.

עכשיו היינו 4 רכבים מתוך הקבוצה, שניסינו ליצור קשר עם דרור, ללא הצלחה, לא טלפונית ולא במכשירי הקשר.

מאחר ואבדנו קשר עם הקבוצה, ולעמוד סתם לא היה היכן התקדמנו עד לכביש 98 לפנייה להר בני-רסן (טורבינות הרוח) שיחה לאמיר, דרור חזר אלי, מבקש מאיתנו להשאר בנקודה הוא מייד מגיע. החלטנו לטפס לטורבינות (אחרי הכל הדרך למעלה סלולה) מתחילים לעלות, בנתיים לא רואים סלול, אבל נחמד, בוץ שלג, נוסעים במעלה הזרם, כן מים זורמים במורד😊. מגיעים לפנייה אפשרית, שבדיעבד הסתבר שדרור ויתרת הג'יפים נמצאים שם, אך כיוון שהפיצול קיים בעיקר במפה ופחות בשטח, המשכנו לטפס, בשול סמ"ש של שביל הגולן מבצבץ מהשלג, עוד קצת עולים, משמאל טויוטה בשול, לטענתו לא תקוע אבל גם לא מצליח לחזור לדרך. (אנחנו לא מזהים כביש סלול). הטויוטה מספר שעוד כמאה מטר במעלה הוא לא הצליח לעלות יותר ולכן החליט לרדת ברוורס, וכאן החליט להסתובב. בקיצור אני שולף את כבל הכננת מתחבר לטויוטה, ובעזרת קיר קרח שמנע מהרכב שלי לזוז נמשכה הטויוטה לדרך. החלטנו שלא מנסים להמשיך ונסוגים לאחור. רק שאחרינו ג'יפ בודד שצריך לשכנע אותו לרדת כי אנו יורדים.
    חזרנו לכביש, והחלטנו לנוע להר אודם.

טיילנו - 4 ג'יפים מהטיול המקורי בהר אודם, נסענו בשלג, שתינו תה ומרק, זרקנו כדורי שלג, ובסוף היום בסביבות השעה שלוש אחר הצהריים, אספנו אני ויואב את מכשירי הקשר ונסענו לברכת רם, שם היה צריך להסתיים הטיול המקורי.

לאחר שהגענו לברכת רם נשלח לדרור בקבוצת הטיול היכן אנו נמצאים והעברנו לו את מכשירי הקשר.
    בדרך דרומה, נכנסו יואב ואני לכביש צדדי, שלג ערפל, טמפ' נמוכה שדרשה צילום לוח השעונים...

תודה על זה שיצאנו מהמרכז לצפון, על החוית המסע מהצד של דרור.
    כמה נכונה האימרה "דברים שרואים מכאן לא רואים משם".

הוספת תגובה צטט והגב
  • 2. אורח/ת - ויקי 08 בפברואר 2022 ב 09:02

מעניין.

הוספת תגובה צטט והגב
ביטול