פורומים

- שטח 4x4

שיפורים לניבה

25 בינואר 2002 ב 22:08 19 תגובות 1459 צפיות ofericko
האם מישהו יודע אלו שיפורים ניתן להוסיף לניבה, והאם ישנה אפשרות להרכבת מנוע מסוג אחר לניבה.
הוספת תגובה
  • 1. חגי 25 בינואר 2002 ב 20:42

שיפורים לניבה

רתוי להחליף את הצמיגים לכאלו של ג'פ''ס (צבאי) . ניתן למתוח את הקפיצים ו7הוסיף אוקולונים. בקשר למנוע אין לי מושג אבל ניתן להחליף את הקרבוראטור לכזה של סובארו אם אני זוכר נכון.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 2. אורח/ת 25 בינואר 2002 ב 21:25

שיפורים לניבה

אני אישית החלפתי בשלי ג'נטים של סמוראי + צמיגי שטח מלאים בנוסף לגבי הקרבורטור זה נכון ניתן לשים קרבורטור של סובארו לגאסי 1600 (סביבות 700 ש''ח) וגם שמעתי אך לא בדקתי לעומק שמנוע של פיאט 131 מתאים בדיוק ללא צורך בשינויים מיוחדים. וכמובן לחליף מושבים כי המקוריים הם כמו של ...אתה יודע מה..

הוספת תגובה צטט והגב
  • 3. חגי 25 בינואר 2002 ב 21:27

לדעתי לניבה יש מנוע של 131

לפחות הדגם בעל מנוע 1600

הוספת תגובה צטט והגב
  • 4. אורח/ת 25 בינואר 2002 ב 21:29

מנוע ניבה

לניבה יש מנוע של פיאט 128 או או 124 תלוי בשנתון

הוספת תגובה צטט והגב
  • 5. @גי 25 בינואר 2002 ב 22:28

השיפור הכי טוב

השיפור הכי טוב הוא להחליף את האוטו לג'יפ אמיתי...............

הוספת תגובה צטט והגב
  • 6. toyzuki 26 בינואר 2002 ב 14:58

מנוע אחר...

אני שמעתי שתקעו שם מנוע של לנצ'יה תמה טורבו 2 ליטר. אבל זה באמת לא משנה איזה מנוע תבחר, כל עוד הוא נכנס לתא המנוע. התאמות תמיד ניתן לעשות. רצוי שתבחר מנוע 4 צילינדר אמין, עם מומנט טוב.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 7. ofericko 26 בינואר 2002 ב 20:43

שיפורים לניבה

תודה על התשובה הכנה. האופצייה תמיד קיימת אך לא כמתחיל המעוניין להכיר את תחום השטח.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 8. ofericko 27 בינואר 2002 ב 07:22

מנוע לניבה

אשמח לקבל המלצה על סוג מנוע כזה תודה

הוספת תגובה צטט והגב
  • 9. jeepme 27 בינואר 2002 ב 14:26

הניבה

מאחור גבוהה מאוד, לדעתי מיותר להגביה. קדימה - להגביה מעט, אם יש מגן שמנמיך אותה משמעותית תחליף למגן שאינו מנמיך את הרכב.מציגים : רחב כמה שיותר בעל חתך גבוהה. אנו נמצאים בארץ חולית - צמיג רחב, בסלעים אין בעיה, ועם ימי הגשם והבוץ שיש בארץ לקנות צמיגים לבוץ לדעתי השיקול מוטעה ( צר וגבוהה = בוץ ) . צחי

הוספת תגובה צטט והגב
  • 10. אורח/ת 27 בינואר 2002 ב 18:30

עדיף לשתוק

לפעמים שאין משהוא חשוב להגיד עדיף לשתוק/השתיקה יפה לחכמים דרך אגב במה אתה נוהג????

הוספת תגובה צטט והגב
  • 11. @גי 27 בינואר 2002 ב 21:38

בצחוק

ואאא ואייי איזה כבד אתה אין טיפת חוש הומור ד''א אני נוסע על טראנו 95 בנזין קבל גם תמונה

הוספת תגובה צטט והגב
  • 12. אורח/ת 28 בינואר 2002 ב 08:42

לגבי המנוע

א גיא ממש לא במקום התגובה שלך ואפשר לחשוב עם איזה מפלצת אתה נוסע,כל אחד רוצה להגיע למקסימום עם הרכב שלו וזילזול אינו במקום. ב לפני שהייתי שם מנוע חזק יותר הייתי חושב על כמה בעיות: 1 עלויות-יתכן שעקב העלות תוכל לרכוש רכב שיותר מתאים לך לצרכיך מאשר להכנס להרפתקאה כזו 2 לא חוקי לחלוטין.לא עובר טסט! 3 מנוע חזק יותר סביר להניח יעמיס עומס לא מתוכנן על שאר חלקי הרכב במיוחד על מערכת ההינע 4 התאמות,מתאמים,שינוי תושבות,דייבשטים וכו' בסך הכל לא חושב שכדאי להכנס להרפתקאה שכזו שיכולה לעלות לך הרבה מאוד כסף,כאב ראש ותביעה פלילת בסופו של דבר.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 13. jeepme 28 בינואר 2002 ב 17:49

מה זה??

איפה הילד מעיתון יום שישי?? הרבה שמים חלק מג'יפ ונחשו ילדים - היכן הנהג??

הוספת תגובה צטט והגב
  • 14. אורח/ת 28 בינואר 2002 ב 20:25

רק פוזה?????.

אני בטוח שהוא לא עלה את זה !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

הוספת תגובה צטט והגב
  • 15. אדי 29 בינואר 2002 ב 09:48

גיא דווקא כן עלה את זה ...

הוספת תגובה צטט והגב
  • 16. @גי 30 בינואר 2002 ב 17:42

תתפלא אבל.....

עליתי את זה כמו ענק ואל תזלזל

הוספת תגובה צטט והגב
  • 17. אורח/ת 30 בינואר 2002 ב 21:57

זילזול

אותו דבר לגביך ובוא ניסגור את הנושא

הוספת תגובה צטט והגב
  • 18. @גי 31 בינואר 2002 ב 21:01

פססססדר

יאללה סגרנו!!!

הוספת תגובה צטט והגב
  • 19. ד.ב. 01 בפברואר 2002 ב 11:31

שיפורים

יש כמה דברים בסיסיים שאפשר לעשות ומשפרים מאד את איכות החיים עם המנוע של הניבה,יצא לי לפגוש מישהו ששם את המנוע 2ל' בניבה והנ''ל אמר שזה מדהים מבחינת הכוח אבל מפרק את האוטו שלא בנוי לזה. אני,בניבה שהיתה לי הלכתי פשוט יותר והתוצאה מצויינת,תוספת כוח מורגשת וירידה בצריכה של הדלק עד ל1:10 בנסיעה רגועה. קדם כל אני ממליץ לך לשים פלגים+כבלים של ספליטפייר,השינוי מיידי,גם בטורים נמוכים וגם בנסיעת כביש,פחות מהר יש צורך להוריד לרביעי בנסיעה,העלות לא בשמים ויש קישורים למשפרי רכבים שמחזיקים את הנ''ל,שוב פעם,שיפור מיידי מורגש. הדבר הבא הוא פילטר אויר פתוח של K&N או UNI שגם מוסיפים קצת וביחד עם המע' הצתה מקבלים יופי של שיפור,הרכב רק בשביל להרגיש כמה שיפור יש,הגיע בישורת ל145 קמ''ש וזה מנוע עם 140K אז בהתחשב בזה שניבה חדשה אולי מגיעה ל130 אז יש שיפור לא? צמיגים,אפשר בצורה חוקית ללא קומבינות ותכמונים להעביר ברשיון את מידת הצמיג ל15\215.75 שזו מידה שאפשר להשיג כבר צמיגי שטח נורמלים,אני שיניתי במכון הרישוי בב''ש,לאחר שמי שרכשתי ממנו את הצמיגים נתן אישור רישמי שהנ''ל תקין. קפיצים? אל*אבל אל תשים ספייסרים או אוקולונים כי זה רק מגביע את המרכב ובפועל מקצר לך את מהלך המתלה,ואם הוא יסגר חזק בשטח כל המכה תעבור ישר לשילדה,הדבר הנורמלי והאיכותי הוא קפיצים חדשים,ויש אצל מתלם וגם גאתוס,אני שמתי של TJM מגאתוס,+שני בולמי ראנצ'ו מקדימה ושני מונרו ססנסטראק מאחור,כל זה מגביה את הרכב ב5ס''מ,בלי לפגוע במהלך המתלה מקדימה,ואף משפר אותו מאחור בשל בולמים ארוכים יותר ובגלל זה חשוב מאד להחליף בולמים אחרת זה לא מנצל את יתרון החלפת הקפיץ, ההחלפה של הקפיצים שווה כל אגורה,הרכב מתנהג הרבה יותר טוב בשטח,יכולת ספיגת המהמורות משתפרת מאוד ואין סגירות מהלך כמו לפני כן,ואפילו בכביש יש שינוי לטובה,הרכב פחות מתגלגל בסיבובים ויש הרגשה יציבה יותר,הרכב אפילו בולם טוב יותר כי יש פחות שקיעת אף בבלימה. עלות קפיצים 3000 ש''ח ובולמים 1200 לרנצ'ו ועוד 500 למונרו, אבל בגאתוס בטח יתנו מחיר עדכני יותר.

הוספת תגובה צטט והגב
ביטול