פורומים

- שטח 4x4

מילוי שמן גיר בדיפרנציאל

25 בינואר 2002 ב 22:17 18 תגובות 2699 צפיות ירוקי
יש שיטה למילוי שמן בדיפרנציאל. ניסיתי עם קנקן וצינור גומי(דק למדי כמו של אינפןזיה). לוקח שעות. מישהו מכיר שיטה יותר מהירה ? הכוונה לא עם צינור יותר גדול כי אין לי כרגע.
הוספת תגובה
  • 1. חגי 25 בינואר 2002 ב 20:37

עוד שיטה

בעזרת בקבוק של נוזל כלים וצינורית . אבל אני אישית לוקח את ג'ריקן השמן ושם אותו במקום גבוהה ובעזרת חוק הכלים השלובים ממלא את הדיפרנציאל. צריך קצת סבלנות.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 2. ירוקי 25 בינואר 2002 ב 21:04

שיטה למילוי

תודה חגי. קודם כל - ניסיתי עם קנקל ליטר וחצי של קוקה קולה. גג יכולתי ללחוץ עליו ולהגביר את הזרימה. קראתי בג'יפ טריפ על שיטה אחרת (אני חושב שהיא מערבת מברגה / מקדחה בשביל ליצור לחץ). האתר כרגע למטה אז אני לא יכול לחפש. מישהו מכיר את השיטה, או שאני חולם בהקיציס ? איתי

הוספת תגובה צטט והגב
  • 3. ירוקי 25 בינואר 2002 ב 21:07

וואלה אני מוגבל

גג= ככה. [[1]]

הוספת תגובה צטט והגב
  • 4. חגי 25 בינואר 2002 ב 21:25

יש עוד שיטה טובה

אני לא ניסיתי אותה עדיין והיא בעזרת משאבת דלק חשמלית של סובארו (אם אני זוכר נכון) ,זה עובד פיצוץ.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 5. ירוקי 25 בינואר 2002 ב 21:27

באמת רעיון חכם - אני אנסה

תודה.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 6. אורח/ת 26 בינואר 2002 ב 11:53

יש כלי ייעודי!

למה להתאמץ? באוטו דיפו, הום סנטר, אייס קנה ובנה וכאלה, יש משאבה ידנית פשוטה וזולה מאוד. היא עולה כמה שקלים ועובדת ניפלא, מהר ונוח. היא שואבת ישירות מג'ריקן השמן. מה עוד צריך? למה להסתבך?

הוספת תגובה צטט והגב
  • 7. ירוקי 26 בינואר 2002 ב 12:25

איזו משאבה ?

ערן, אתה מתכוון למשאבה עם פומפה אדומה ושני צינורות לבנים (קשיח וגמיש) ? אם כן, קניתי פעם אחת כזו. ניסיתי אותה על מים. תוך 2 דקות הפומפה האדומה (זו שלוחצים עליה) נקרעה. אולי אתה מתכוון למשהו אחר ? איתי

הוספת תגובה צטט והגב
  • 8. polar bear 26 בינואר 2002 ב 22:24

אני עשיתי כך:

אז ככה: 1: קח מברג קטן ועשה חור במיכל שמן - פשוט כי הפלסטיק שלהם טוב - תקע בו את הצינור שהולך למקבל השמן. 2:קח צינור דק שניכנס בדיוק לפית מילוי אויר של משאבה כלשהיא {עדיפות למשאבת אופניים - בגלל השליטה} וחבר אותו באותו אופן למיכל, 3: יש לישמור על האטימה שיש בפקק כי אחרת זה לא יעבוד, כמו כן מומלץ לחתוך בצורה אלכסונית , את הצינור שמוליך למקבל השמן , ולידחוף אותו עד תחתית המיכל. והרי לך מערכת פניאומטית פשוטה ויעילה ביותר למילוי שמן בכל מקום קשה לגישה!! בהצלחה.!! נ.ב. אני לא יודע איפה אתה גר כי ג'יפטריפ נפל ,אני מליד פ''ת ,אם יש לך שאלות ואתה רוצה ליראות דוגמא , תשאיר כאן הודעה , אני אבדוק מחר.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 9. זאביק 27 בינואר 2002 ב 09:06

שיטה למילוי שמן בדיפרנציאל

לוקחים בקבוק ריק של קנקל. עושים חור במכסה, ודרכו מעבירים צינור, שהולך התחתית הבקבוק, ויש לו זנב של בערך 40 ס''מ שהולך לדיפ'. עד כאן שיטה מוכרת וידועה. כדי להאיץ מאוד את התהליך, לוקחים קומפרסור פשוט, עם סיכה לניפוח כדורים, עושים חור יותר קטן מקוטר הסיכה בקצהו העליון של הבקבוק, ודוחפים בכוח את הסיכה פנימה. ברגע שתדליק את הקומפרסור, לחץ האוויר ידחף את השמן מתוך הבקבוק, דרך הצינור, ישירות לדיפ'. לוקח בערך 20 שניות לרוקן ליטר ורבע לתוך הדיפ'.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 10. ilant 28 בינואר 2002 ב 22:57

מקצועיות

אחלה אילתורים... לך לחנות אספקה טכנית רצינית או למשווק כלי עבודה למוסכים וקנה משאבה ידנית לשמן, זה נראה כמו משאבת אופניים שמנה וארוכה עם צינור, שואבים מהמיכל ודוחפים לדיפרנציאל, לגיר , לטרנספר ולכל מקום שהגישה אליו בעייתית. עלות 80-120 ש''ח לכל החיים. אם תשקיע פעם בחודש קניית כלי רציני במקום לאלתר ולקלל לאחר מקלחת שמן פתאומית, מבלי להרגיש תגדל ארגז כלים לתפארת שייקצר את זמן העבודה לשליש, מנסיון.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 11. assafr 28 בינואר 2002 ב 23:01

רעיונות יצירתיים יש לאנשים !

הוספת תגובה צטט והגב
  • 12. ilant 28 בינואר 2002 ב 23:02

המשך..

אם אתה מתעקש לאלתר השיטה הטובה ביותר למלא את הפה ואז עם קשית שתייה לרוקן לדיפרנציאל, זהירות לא לבלוע ![[2]][[8]]

הוספת תגובה צטט והגב
  • 13. איש זהב 29 בינואר 2002 ב 09:12

מלוי שמן יש משאבה

יש משאבה יעודית למילוי שמן כולל צינור ומיכל אשמח לספר עוד וגם לפקסס תמונה 03-6888722 אורן

הוספת תגובה צטט והגב
  • 14. polar bear 29 בינואר 2002 ב 11:45

פשרה

איש הישר בעיניו יעשה - כל אחד מה שמתאים לו. קחו לדוגמא את חנן מג'יפולוג - היתה מצפה שלאדם שעושה אוברול למנוע יהיה חולץ{אפציר} יעודי , אבל לא - יש לו אחד מאולטר - למה? כי כניראה זה נוח לו. לי אין את הכלים ליצר- אז קניתי אחד פשוט ,אילו היו לי האמצעים אז כנראה שגם אני היתי מיצר לבד ולא קונה.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 15. יוני5 29 בינואר 2002 ב 15:46

מזרק שמן

מה, אף אחד פה לא יודע מה זה מזרק שמן? יוני5

הוספת תגובה צטט והגב
  • 16. אורי טל 29 בינואר 2002 ב 16:06

קלי קלות

קח בקבור של מי עדן (זה עם פקק ספורט) או בקבוק פלסטיק עם פקק רחב יחסית. חתוח חור בפקק שמתאים לצינור שרשורי ירוק של חשמל (עובי 13 מ''מ) תכניס את הצינור קצת לתוך הפקק התעטוף ב''פרופוקסי''. תן לזה להתייבש 15 דקות והנה לך הכלי הכי נוח למילוי שמן בקיפרנצילים או הגיר. אורי טל.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 17. אורח/ת 29 בינואר 2002 ב 21:06

איך מרוקנים את השמן ?????????

אולי אפשר לדעת איך מרוקנים את השמן מהדיפרנציאל?

הוספת תגובה צטט והגב
  • 18. זאביק 30 בינואר 2002 ב 08:15

ריקון שמן בדיפרנציאל

יש בחלקו התחתון החיצוני (כלומר הצד שפונה לקצה הרכב) של הדיפרנציאל, בורג ריקון. במקור זהו בורג שקוע מרובע, שכדי לפתוח אותו משתמשים בראצ'ט 3/8'' (אם אני לא טועה) ללא בוקסה. לאחר זמן, ההברגה הזו מתבלה - נהיית עגולה, לכן מומלץ להחליף לבורג רגיל. אבל, בבורג המקורי, יש בקצה הפנימי מגנט, שתופס חלקיקי מתכת, לכן את אתה מחליף בורג, שים לב לקנות בורג מתאים עם מגנט (אמנם לא חובה, אבל מומלץ מאוד). אם אתה פותח את ההרבגה פעם ראשונה (אחרי הרבה זמן שלא פתחו), אז שים WD40 או דומיו, חכה כמה דקות, שים עוד, כי הפתיחה מאוד קשה, וקל מאוד להרוס את ההברגה.

הוספת תגובה צטט והגב
ביטול