פורומים

- שטח 4x4

ניבה או סמוראי???

22 במאי 2002 ב 01:59 11 תגובות 982 צפיות אורח/ת
יש לי 13000 ואני רוצה לקנות רכב שיתאים גם לנסיעה יומיומית מה עדיף סמוראי 84-86 או ניבה 93-94
הוספת תגובה
  • 1. moogi 22 במאי 2002 ב 11:55

ניבה או סמוראי

בעבר אני בחרתי בניבה ולדעתי זאת היתה בחירה טובה. ניבה יותר נוחה ומרווחת מסמוראי וגם יותר עבירה בשטח (סטנדרטית מול סטנדרטי). איכות ההרכבה של הסמוראי יותר טובה אך בסמוראים ישנים זה לא בדיוק עוזר. השילדה של הניבה שהיא שלדת-גוף (לא פלדה סולם) יותר רגישה מעט לחבטות ומתפתלת יותר (טוב לעבירות אבל מעייף אותה יותר). אני ממליץ לבדוק טוב את שניהם לפני שקונים. בניבה צריך לטפל כמו שצריך כדי שתישאר אמינה (וכן, למרבה הפלא אם יודעים לטפל בה היא מאוד אמינה). צריך להדק ברגים מדי פעם (מומלץ בכל רכב שטח) ולעשות טיפולים בזמן. אני מאוד נהנתי מהניבה, יותר מסמוראי. אין ויכוח שסמוראי משנת דגם זהה לניבה אמין יותר אך הישנים כבר דורשים יותר תשומת לב. מחוץ לעיר סמוראי זה סיוט,בעוד שניבה היא די בסדר בקטע הזה. הנקודה הרגישה בניבה מבחינת שטח זה מוטות הרדיוס בסרן האחורי שדי פגיעים אבל גם זולים (לפחות היו זולים), והם זהים למוטות רדיוס של פיאט ישנה (אני לא זוכר איזה אבל אני יעדכן אותך אם אני יזכר), בכל מקרה אפשר לייצר כאלה מצינורות פלדה בזול ולפתור את הבעיה לתמיד. בסמוראי הנקודה השבירה היא הקפיצים, אך גם את זה ניתן לפתור עם קפיצים אחרים (וגם לשפר את הנוחות והעבירות). מסקנה (שלי): ניבה 94 ומעלה במצב טוב עדיפה על סמוראי ישן. מול סמוראי עם קפיצים ספירליים,הסמוראי עדיף לטעמי. ניבה 1.7 ליטר היא בחירה מצויינת וסמוראי משנות ה90' עם קפיצי עלה יהייה טוב בשטח ואמין מאוד אך לא נוח מחוץ לעיר. שים לב, סמוראי זה סמוראי בעוד שניבה זה עניין של מזל. חלק מהניבות נהדרות, לחלק פתרו את הבעיות וחלק קטן מהשאר סובלות ממחלות כרוניות ומהן כדי להישמר. נסיעת מבחן ארוכה עם עליות,ירידות,שטח וכו' לבדוק שלא מתחממות ונישארות שלמות,יכולה לעזור באיבחון המחלות.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 2. assafr 22 במאי 2002 ב 15:22

קח בחשבון את נושא הדלק

הסמוראי (ובמיוחד מנוע 1000) שותים מעט מאוד דלק (1:15 בערך) לעומת ניבה שאוהבת מאוד דלק (1:8 בערך) . כך בחשבון שזה מכפיל את הוצאת הדלק השנתית . ואני אישית הייתי הולך על סמוראי 84 ולא על ניבה 94 בעיקר בגלל האמינות . בכל מקרה בהצלחה אסף

הוספת תגובה צטט והגב
  • 3. שטונק 22 במאי 2002 ב 16:09

גם אני שאלתי את עצמי את אותה שאלה ולבסוף קניתי סמוראי שנת 87 יפיפיה שמשפילה גם טראנו חדשה בשטח [שלא נדבר על ניבה!!]

הוספת תגובה צטט והגב
  • 4. moogi 22 במאי 2002 ב 17:10

אנשים, יש לכם עוד מה ללמוד בנוגע לניבות וסמוראים. בכל מקרה אם סמוראי לא לפני שנת 88 . אני עדיין תומך בניבה. וכן, יש לי ניסיון עם שניהם וכרגע יש לי בכלל היילקס. מעבר לזה הניסיון הוא גם מהשטח וגם מהמוסך (שלי).

הוספת תגובה צטט והגב
  • 5. elad g 07 ביוני 2002 ב 16:47

כבעל ניבה אומר לך כך ניבה עדיפה בכביש בהכל חוץ מדבר חשוב אחד צריכת דלק.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 6. zahava_d 07 ביוני 2002 ב 18:32

שאלה שאלתית

השאלה הזאת עולה מדי פעם לדיון בפורמוים שונים. ההבדל בין שני הכלים הם הבדלים קטנים מאוד, גודל הניבה טיפה יותר מרווח מהסמוראי, בשטח הסמוראי טיפה יוטר טוב מהסמוראי, ועוד הבדלים לא משמעותיים, הבעיה היא שלניבה חסר חלקי חילוף, אין הרבה מוסכים שיודעים לטפל בה והחסרון הגדול מכולם הוא שיש הרבה ניבות שהם פח זבל, מה זה אומר ? הרבה אנשים שהיו בעלי ניבות או שעודם בעלי ניבות מתיחסים לרכב הזה בזילזול ולכן הבלאי של הרכב והמצב שלו הו קטסטרופה, חלודה, מנוע גמור, גיר לא תקין. לסיכום: אם אתה מוצא ניבה במצב טוב (תבדוק טוב טוב) זה עדיף בגלל השנה והעובדה שיש לה מזגן. שוב תבדוק טוב טוב.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 7. גיגו 08 ביוני 2002 ב 13:30

אחי וואל קאם טו דה קלאב

לך על סמוראי 86. לניבה צריך כיס גדול למוסכים ול-sj410 יעני סמוראי חלפים זה מתחיל להיות דבר יקר ומצרך נדיר

הוספת תגובה צטט והגב
  • 8. profile image -רוני- 08 ביוני 2002 ב 18:59

אין מקום להשוואה חוץ

מהמחיר ברור שסזוקי

הוספת תגובה צטט והגב
  • 9. אלבה 16 ביוני 2002 ב 16:02

בעל NIVA

הוספת תגובה צטט והגב
  • 10. אלבה 16 ביוני 2002 ב 16:04

גם כן כבעל ניבה 94 - מרוצה מאוד ממנה - אל תתפתה לכל אחת. תחפש אחת במצב טוב.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 11. אלבה 16 ביוני 2002 ב 16:37

בקרוב מחודש יבוא הניבה לארץ וזה אומר חלקי חילוף בשפע. קחו לתשומת לבכם.

הוספת תגובה צטט והגב
ביטול