נושא האמינות של הלנד-רוברים הוא בעייתי, תלוי בדגם ובשנה ויותר מכל תלוי איפה מטופל הרכב וע''י מי. לדעתי רק מוסך בנצי שם גם יכולים לענות לך הרבה שאלות. באופן כללי האמינות היא לא מי יודע מה (בעיקר באלו שלא מטופלים אצל בנצי), אבל, הם משתפרים משנה לשנה ואני צופה אמינות טובה יותר בעתיד עקב מעבר הבעלות של החברה לפורד שבאמת יודעים להשקיע בשיפור המוצר. באופן כללי אם כבר אז הדיפנדר הוא האמין ביותר מביניהם. דיסקברי-לדעתי רק הדגמים החדשים יותר. ריינג'- תמיד מוטל בספק, יותר מידי חשמל ומיחשוב לטעמי. רוב היפנים נותנים אמינות גדולה בהרבה אבל לא יודעים לתת נוחות ופינוק ברמה כזאת. (חוץ מהמוסו הקוריאני שממש נוח אבל לא ממש תחרות כשזה נוגע לשטח.)
לדעתי...
ובא נגיד שאני כבר שנים בענף טיולי השטח ורואה המון ג'יפים מכל הסוגים- אין מה להשוות את אמינות לנדרובר לכלים יפנים ואפילו קוריאנים. הדיפנדר הוא כלי בעל עבירות יוצאת דופן אבל נוחות מזעזעת ואמינות לקויה מאד. יש לו הרבה תקלות שקשורות בהגה, מנוע ובעיקר מערכת החשמל. על מוסך בנצי אני לא ממליץ כי שמעתי עליו הרבה מאוד טענות ובא נבהיר - לי אין ולא היה מעולם לנדרובר כך שאין לי עניין אישי איתו. יש בעיה בארץ של מוסכך טוב ואמין אבל אם כבר אז המקצוענים בענף מעדיפים את שגיא. לגבי הדיסקברי- הוא כלי נוח אבל אני לא חושב שפג'רו מפואר, טרופר או פראדו יוצאים מולו חסרים. למרות השם, האמינות שלו נמוכה מאד ושוב אותן בעיות - במודלים הישנים זה בעיקר חשמל ומנוע שממש יכולים להשאיר אותך בשטח תקוע ויגרמו לך לביקורים תכופים במוסך. זה שופר בכלי החדש אבל אני לא הייתי קונה כלי עם כ''כ הרבה מערכות מחשב מורכבות מחברה שחיבור אזעקה פשוטה למערכת החשמל יוצרת אינסוף קצרים ובעיות. בניגוד למקובל לחשוב הכלי עביר אבל לא יותר מכלים יפנים מקבילים ובהרבה מקרים גם פחות. נכון שהכלים המוגבהים והמשופרים הם חיות שטח אמיתיות אבל שים 20 אלף ש''ח שיפורים על פראדו או פאג'רו ותקבל מכונת עבירות טובה לא פחות ואמינה בהרבה.
לנדרובר
פשוט מדהים הבולשיט שאנשים שופכים על סמך שמועות והמצאות פרטיות!!!!!!!!!!!11 לי היו 3 דיסקו נכון יש תקלות מעצבנות נכון זה לא יפני נכון האחזקה עולה לא נכון כי האחזקה יקרה מיפני לא נכון כי חלקים יקרים מיפני אני לא מכיר אף אחד שנעמד בשטח על בעית חשמל זה סיפורים ובולשיט
איילת הגזימה
טוב לעשות קצת סדר. אני בעל מוסך ובעל ניסיון שטח עשיר עם חברים בעלי מוסכים ועם הרבה סוגי רכבי שטח כמו כן גם לנד-רוברים. הדיפנדר הוא כלי מאוד נוח בשביל רכב שטח, כמובן בעיקר בשטח, מה שעושה אותו פחות נוח בכביש זה ההרגשה של משאית ולא נוחות לקויה תכלס. בשטח, רכב סטנדרטי מול סטנדרטי עם אותו נהג כל לנד-רובר יהייה יותר עביר מרוב מתחריו (גם היפניים), יש לו מהלך מתלים עדיף בהרבה וגם התנהגות המיתלים בשטח היא מצויינת. פג'רו, גבירותי ורבותי הוא לא בדיוק שיא האמינות בשביל רכב יפני וגם לא שיא העבירות. היכולת הגדולה שלו בשטח היא בזכות נעילת הדפרנציאל האחורי (שצריך להשתמש בה מעט יותר מידי לטעמי) ולא בזכות עבודת המיתלים. הגירים האוטומטים של מיצובישי באופן כללי בעיתיים וכן גם מגדשי הטורבו בחלק מהדגמים (מדובר על הרבה שטח איתם). יפניים שמסוגלים ללנד-רובר ביכולת השטח הם אלו שעולים הרבה מאוד כסף, כמו; ניסן פטרול, טויוטה לנדקרוזר 80 וכו'. הדבר מאוד פשוט: שני סרנים חיים ו-4 קפיצים ספירליים ינצחו את כל שאר תצורות רכבי השטח כשמדובר ברכב סטנדרטי. מעבר לזה לנד-רובר הם מצויינים בתצורה זו. בנוגע למוסכים ללנד-רובר, לדעתי בנצי עדיין מוביל בנושא, אם את אומרת שגם גיא אני יאמין לך כי אני לא מכיר אותו. שורה סופית: לנד-רובר לא אנין כמו יפניים אך הוא לא גרוע כמו האגדות עליו, רק צריך לדעת לטפל בו כמו שצריך. בשטח הוא בין המובילים וגם בנוחות.
אמינות שווה כסף
אם יש לך מספיק מזה אז לנדרובר הוא פתרון טוב אם לא וותר על זה הרכב יקר בהוצאות אחזקה בטירוף