פורומים

- שטח 4x4

לאדה ניבה כן או לא ?

29 במאי 2002 ב 23:29 12 תגובות 4803 צפיות שחף-גיא
שלום. אני חדש לגמרי בעסק ומחפש לקנות ג'יפ בתקציב צנוע (ביותר). האם הלאדה ניבה היא אופציה או שיותר טוב פשוט לעשות ערימה ולשרוף את הכסף ? אודה לעזרתכם, כי אני ממש ממש ירוק בכל העסק של רכבי שטח.
הוספת תגובה
  • 1. moogi 29 במאי 2002 ב 20:58

ניבה

ניבה הוא רכב שטח עביר מאוד ואם יש לך מזל ונפלת על אחד מוצלח עם עבר טוב של טיפולים אז גם תהנה מאמינות. הבעיה היא שיש מספר בילתי מבוטל של ניבות נפל, שפשוט דפוקות ושום דבר לא יעזור להם. שים לב, צריך לקחת אותה לנסיעת מבחן ארוכה, לבדוק שהיא לא מתחממת תחת עומס, ששום דבר לא עומד להתפרק שאין רעשים ממש מוזרים (יש לה רעשי תימסורת סטנדרטיים לניבה), לבדוק שאין פגיעות בשילדה ושנקודות חיבור בשילדה לא ניפרדו וכמובן לבדוק במכון. בנוסף לכל זה צריך מזל. לי היתה ניבה הרבה מאוד זמן וחוץ מבעיית התחממות שהיתה לי בהתחלה אותה פתרתי מהר מאוד האותו היה מאוד אמין ויכולת השטח שלה מצויינת. גם למי מחברי שהיו ניבות היה ניסיון טוב איתם, אבל שמעתי גם סיפורים רעים עליהם (לא ניתקלתי אישית בניבה ממש גרוע כמו ששמעתי שיש). סמוראי מעל שנת 88 גם בא בחשבון, אם הוא טופל כמו שצריך יש סיכוי מצויין שהוא יהייה מאוד אמין, רק שהוא הרבה פחות נוח גם בכביש וגם בשטח.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 2. elad g 07 ביוני 2002 ב 16:42

אני בעל גיפ מיסוג ניבה 93 1600 במשך שנים כבר ברצוני לספר לך כי הניבה יכלה להיות נהדרת בעלת ביצועים טובים מאוד בשתח.ונהדרת לנסיעה בכביש, יחסית לגיפים אחרים בקטגוריה זו. אך הרשה לי להזהירך מצב רוב הניבות בארץ רע מאוד בגלל אחזקה לקויה של הנהגים (בגלל מחירה הזול קנו אותם אנשים שלא היה להם כסף לתחזק אותם כמו שצריך )או נהגים שירדו עם הרכב לים.לידיעתך הצבע המקורי של הרכב אינו מחזיק מעמד כנגד המלח של הים. ונהג שלא מיהר לשטוף את מכוניתו קיבל ניבה שוויצרית כלומר מלאה חורים של חלודה . ולכן לסיכום רק במידה ותצליח למצוא ניבה ששמרו עליה וטיפלו בה כמו שצריך ובזמן אני ממליץ מאוד על הרכב . נ.ב הניבה מומלצת כרכב שני בלבד מפני שמדובר ברכב all will drive כלומר רכב שנמצא כל הזמן במצב 4x4 ולכן צורך דלק גם עם בוצעו השיפורים הנדרשים כגון החלפת משאבת דלק המכנית המקורית לחשמלית של סוברו או מיצובשי .והוחלף הקרבורטור המקורי ביפני . אחרי שיפורים כאלו במידה והמנוע תקין ומכוון כמו שצריך הניבה שלי אוכלת ליטר לכל תשע או עשר קילומטר אין לי זמן יותר במידה ויש לך שאלות צלצל 213576-053 אבל דע לך הניבה שלי לא למכירה!

הוספת תגובה צטט והגב
  • 3. אלבה 17 ביוני 2002 ב 05:53

תקציב נמוך - רק ניבה !!!

כבעל ניבה - ממליץ מאד. תקרא טוב את מה שכתבו קודמי. כל מילה שלהם חקוקה בסלע. אני קניתי ניבה קרועה. השקעתי בה כ-5000 שקל ועכשיו אין מי יכול עליה. נוסעת כמו בובה. שלא נדבר על המזגן בימים חמים אלה. כמו כל גיפ, מצריך מעט תשומת לב - אבל מי לא. חןץ מיזה - בקרוב יבוא הניבה מתחדש. וכמובן כל ההשלכות הנובאות מכך.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 4. אורח/ת 18 ביוני 2002 ב 20:04

קרבורטור

תן לי בבקשה עוד פרטים על הנושא אם החלפת כמובן

הוספת תגובה צטט והגב
  • 5. אלבה 19 ביוני 2002 ב 06:46

קרבורטור לניבה.

אני החלפתי את הקרבורטור עם הצ''וק החשמלי לקרבורטור של לאדה סמרה 1600 עם צ''וק ידני. יתרונות - מתאים בדיוק ללא התאמות כלשהן. שותה ליטר כל 8-9 ק''מ בנסיעה עם מזגן. סוחבת מעולה (יחסית לניבה) והכי חשוב - זול !!!

הוספת תגובה צטט והגב
  • 6. אורח/ת 20 ביוני 2002 ב 22:14

קרבורטור ניבה

אני דווקא חשבתי שקרבורטור של לגאסי מתאים אבל אם אתה אומר שזה מתאים אז כמה זה עולה ואיפה אני משיג??????

הוספת תגובה צטט והגב
  • 7. תום לרנר 23 ביוני 2002 ב 08:57

גם לי יש שאלה בנושא...

עד עכשיו חשבתי על סמוראי..שנת 88-89 לא יותר כדאי? איך הניבה בשטח ביחס לסמוראי?

הוספת תגובה צטט והגב
  • 8. moogi 23 ביוני 2002 ב 11:33

סטנדרטי....

ניבה סטנדרטית מול סמוראי סטנדרטי, הניבה יותר עבירה! היא גם יותר נוחה אבל סמוראי הוא בסיס טוב וקל יותר לשיפורים.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 9. אלבה 24 ביוני 2002 ב 14:56

קרבורטור לניבה.(המשך)

אני השגתי דרך מוסך בונאר גרש. בעל המוסך - גרשון ובעל קשרים ''רוסיים'' חזקים. כולל התקנה - עלה לי 700 ש''ח. אולי אתה יכול לחכות עד שהיבואן החדש יתחיל ליבא חלקים ??? בטח יהיה זול יותר. הרכבה אפשר לעשות לבד. אל תשכח את האטמים !!!

הוספת תגובה צטט והגב
  • 10. אורח/ת 24 ביוני 2002 ב 16:41

בהחלט כן!

יש רק כמה בעיות קטנות אין סוכנות של החברה בארץ יותר..... היא אוכלת דלק כמו פרה שמנה! אפילו ניבה עם 1.6 תשרוף לך הרבה מאד ועוד אם היא משומשת אז בכלל .....

הוספת תגובה צטט והגב
  • 11. אורח/ת 27 ביוני 2002 ב 18:45

ניבה

לניבה יש עבירות טובה. בכביש היא לא עוברת ת100 קמ''ש. תקנה רק אם יש לך ידיים טובות. הניבות שיש בארץ הן כבר ישנות וצריך תמיד לתקן חלק מהחלקים של פיאט 124 מתאימים. לי היתה כזאת שלוש שנים. אוטו עביר מאוד אבל מאוד לא מפנק ונוטה להתקלקל

הוספת תגובה צטט והגב
  • 12. moogi 28 ביוני 2002 ב 08:44

לא נכון

ניבה בעיתית לא עוברת 100, הניבה שהיתה לי הגיע ל- 140, 150 קמ''ש (1600 סמ''ק, יניקה פתוחה לפילטר אויר, מנוע מכוון לכח כמו שעון שווצרי, שמן מנוע מיוחד, תוסף מוליבידן (מוליקוט) לשמן, צמיגי שטח, גומיות מיוחדות בקפיצים).

הוספת תגובה צטט והגב
ביטול