סאן יאנג
ביצועי שטח בינונים .מבחינת כביש נוחות טובה. לבדוק בקאקס אחורי שמעתי על איזו בעיה שהוא הולך לפעמים.
םאן-יונג
זה לא סאן-יאנג זה סאן-יונג. אתה מתכוון לקורנדו הקצר או למוסו או לרקסטון? הם כולם מהנוחים בקטגוריה, די אמינים ובעלי חוסן מכני! הקורנדו מצויין בשטח, המוסו בסדר - יש לו קצת בעיה עם זויות מרכב גרועות אבל כל עוד זה לא עוצר אותך המיתלים סבבה. המוסו גם מפגין עבירות יפה בבוץ. את הרקסטון אני לא מכיר אישית אבל לפי המבחנים שהוא עבר הוא עושה רושם לא רע. עבירות דומה למוסו (אולי יותר טובה) נוחות אופיינית לסאן-יונג (מאוד טובה) וכמובן רכב ממש יפה.
תודה- מוסו 1996 ידני ארוך
תודה לשכניכם. נסיעה בעיר בוודאי מפנקת. מדובר בשטח, לא חולי אלא מדבר יהודה... נגב... רמת הגולן וכד'. אני מבין שלציר המצלעות הרכב עדין מידי וגם מהעדר נעילות הוא יצליב בקלות כשם שהסופה שלי הצליבה. גם זויות גישה ונטישה לא מי יודע מה וגם מרווח גחון לא טוב, ובכ''ז??? כדאי? חלפים יקרים? אמינות? מוסכים באיזור ת''א?
תראה
שוב לא ציינת איזה דגם של סאן-יונג. רק למוסו יש בעייה של זויות מרכב. מרווח גחון המינימלי בסאן-יונגים הוא בין 19.5 ס''מ ל-20 ס''מ. את המוסו היה ניתן לרכוש בשני גבהים הישר מהחברה - רגיל ומוגבה מעט (יותר מ-20 ס''מ). אם היתה לך סופה סטנדרטית לחלוטין אז כדי שתדע שהיא מצליבה מהר מאוד. לדעתי מהלך המתלה של כל הסאן-יונגים עדיף על זה של הסופה הסטנדרטית. שוב אני אומר, לקוראנדו עבירות מצויינת! לרקסטון, ע''פי מבחני רכב, עבירות לא רעה (בקטגוריה). למוסו יש רק בעיית זויות מרכב, המיתלים סבבה. כל הסאן-יונגים בנויים ממכלולים חסונים. מעולם לא שמעתי על בעיות אמינות כל שהם. היתה תקופה שרציתי לקנות מוסו בגלל הנוחות והפינוק ולשפר אותו כדי שגם יהייה עביר מאוד (אני לא זוכר למה לא עשיתי את זה אבל זה לא היה בגלל האוטו).
תיקון
אופס, לא שמתי לב שאמרת מוסו. נוח מאוד, תיבדוק אם הוא מהדגם הגבוה יותר או לא (רואים בעין אם הוא מלחך עשב או בגובה נורמלי). שטח ממש טכני עלול להיות בעייתי עם בהמה שיש לה סרחי אורך לא מבוטלים גם מקדימה וגם מאחורה. לא סופה בעבירות אבל גם לא בנוחות[[2]]
moogi, תודה ועוד בפנים
בהחלט אבדוק אם הוא מלכך עשב. או המוגבה. האם יש לכלי הזה נעילות במחיר סביר? המוכר אמר לי שהאוטו 230,000 ק''מ מודל 96 אצלו 4 חדשים, גיר חדש. יש לי תוצאות בדיקה שאני יכול להעביר אליך במייל - הבדיקה נעשתה על ידו במועד שהוא רכש את הרכב. עוד הוא אמר לי שברגע שהוא יורד לשטח הוא משלב 4X4 בגלל משקל הרכב של 2 טונות. המנוע איננו טורבו וזזו כנראה בעייה בהאצה וגם בשטח כד'. אין לי ספק שזויות הגישה והמטישה והמרווח לא כל כך טובים אבל אם המתלים מאפשרים מהלך טוב אז אני אהנה ממנו יותר מהסופה הארוכה עם המדרגה - שהיית מתיישבת על התחת או מצליבה בכל מקום קצת בעייתי. הוא מבקש מחירון 59K- אין לרכב תוספות, ומאידך ק''מ גבוה מאוד. לרכב גם אין שוק לכן אני אתקשה במכירתו, ככל שהוא זקן יותר הקושי הולך וגדל עד שאתה נאלץ להשאר עם הזקנה הבלה בלית ברירה (אישה החלפתי - זה יותר קל). אני חושב שאם אוציא אותו ב-40K, אזי זו עיסקה כדאית מבחינת הסיכונים, הק''מ, קשיי המכירה וכד,. המוכר - ירושלמי ואני משוכנע שיהיו לו בעיות למכור כשם שליד הראשונה מחיפה היו בעיות.
בדיקה
אני לא יודע אם אפשר להרכיב למוסו נעילה, אבל יש סיכוי לא רע שאכן אפשר. המנוע הוא אכן קצת עצלן, אבל לא כל נסיעת שביל מחייבת שילוב 4X4 ובוודאי שהשילוב לא משפר את הסחיבה אלא להפך; המנוע צריך להניע יותר מיכלולים ולכן קשה לו יותר. זה עדיין לא כזה נורא והאוטו נוסע בסדר גמור. צריך יותר כוח בשטח, יש לו הילוכי כוח. אם הוא באמת שילב 4X4 בכל היזדמנות אז כדאי לבדוק טוב את מיכלולי ההנעה מכיוון שעל משטח קשה יש יותר עומס על המיכלולים כשהרכב משולב ולכן גם יותר בלאי וזאת הסיבה לשלב רק מתי שצריך ולא בכל שביל עפר מהודק וישר. כשרכב נוסע דברים עובדים ומצב הרכב משתנה ולכן אל תסתמך אל בדיקה ישנה (שהוא עשה כשקנה את הרכב). בשביל רכב מיסחרי עם מנוע דיזל 230,000 ק''מ זה קצת הרבה אבל לא נורא, הכל תלוי באיך המוכר נהג באוטו. סע, תרגיש, ואם מוצא חן בעיניך קח לבדיקה, שם תוכל לגלות מה באמת מצב המנוע והרכב. כן צריך להוריד במחיר ו- 40,000 זה הורדה רצינית (שווה לקחת את האוטו גם בקצת יותר בהתחשב שהוא במצב טוב!). אם אתה רוצה שאני יציץ בבדיקה הישנה אין בעיה, שלח לי אותה לדוא''ל [email protected] וצרף את מספר הק''מ שהרכב עבר עד הבדיקה ומהבדיקה. שוב אני אומר, צריך לבדוק שוב במכון כי דברים משתנים, חבל לחסוך כמה מאות שקלים ולבסוף להשקיעה כמה אלפים.
moogiוב תודה שלחתי e_moogi
שלחתי התוצאה ל- [email protected] !b
קו תחתון בין ה-e ל-moogi
משום מה נמחק הקו תחתון בין ה- e ל- moogi . אני ינסה שוב, [email protected]
שלחתי בסדר. מקווה שהגיע אליך
שלחתי עם קו תחתון. יש לי בעייה שאני לא מסוגל לשמור את הקובץ ולשלוח אותו. באם לא קיבלת, אנסה מחר בעבודה. בגדול: הבדיקה בינואר 2002, הוא נסע כ-30,000 קמ 5 צילינדרים - לחץ דחיסה 96,92,98,100,96 אין דיווח על \\% נהפילת לחץ סימני זשריפת שמן, נקישה במנוע בהתנעת בוקר, נזילות שמן, חוסר שמנמן במנוע, קורוזיה באיזור הטרמוסטט גלגל הגה פגום, זוויות היגוי - לתקן שילדת מרכב: שונות (דברים קלים) + פגיעה בקורת רוחב!!!!!bb!! !b! ריתוך בבית הגיר - כנראה החליף גיר בעקבות זאת נזילות מחזיר שמן ציר אחורי, סימני תיקון ציר אחורי, נזילת שמן תיבת הילכוים, רעש מתיבת הילוכים, גל הנע חופשי מנוע לא נכבה כשהרכב קר!!! זקוק לטיפול. בקיצור, השאלה שלי היא מה כאן סכנת נפשות? האם מכרתי את דירתי כדי להשקיע ברכב הזה? או כדאי להמתין למשהו נקי יותר? !!uu!! !u!
קיבלתי! עוד בפנים...
שלחתי לך דוא''ל. לחץ הדחיסה נמוך. אם הוחלף הגיר אז נפתרה הבעייה שהכי מפריעה לי. בנוגע למנוע, אני לא נביא אבל הוא לא במצב טוב אם כי קשה להעריך עוד כמה (ק''מ) הוא יכול לסחוב, תנהג - תרגיש. אל תשלם יותר ממה שאמרת וגם את זה שקול טוב. המנוע זה הימור.
תודה, זה מספיק ל-לא. אחפש משהו
ושוב תודה לך על הרצינות. ברור לי שרכב שטח זה רכב שעבד, נדיר למצוא רכב שטח שעלה רק על המדרכות. מאידך למרות שהרכב הזה מפנק, הוא עבד קשה ככל הנראה ועשה את שלו. שוב תודה וכל טוב לך.