פורומים

- שטח 4x4

לחץ אוויר לויטרה קצר

06 ביולי 2002 ב 15:00 4 תגובות 1505 צפיות ג'ודאיש
שלום. רציתי לדעת באיזה לחץ אויר מומלץ לנסוע בדיונות חול ובשטח סלעי. יש לי ויטרה קצרה. על הכביש אני נוסע עם 22 PSI. תודה.
הוספת תגובה
  • 1. moogi 06 ביולי 2002 ב 20:51

?

אני חושב שאתה נוסע על לחץ נמוך מדי בכביש, תבדוק על דפנות הדלת, בספר הרכב, בתא הכפפות או במכסה הדלק ללחץ האויר הנכון על הכביש. מאוד חשוב להקפיד על לחץ נכון בכביש כדי לשמור על הצמיג אך יותר מזה כדי לשמור על הבטיחות ושליטה טובה ברכב. שים לב, הכוונה היא ללחץ אויר כשהצמיג קר, אם אפילו טיפה חם צריך לעלות את הלחץ, חובה להשתמש במד לחץ אויר מכוון שמשאבות האויר בתחנות הדלק מזייפות בהרבה. בשטח תוריד אויר כשאתה מרגיש צורך ולא כפעולה מראש. הצמיג פגיעה יותר ככל שלחץ האוויר יורד, בסלעים תוריד רק אם אתה מרגיש בעית אחיזה. תמיד תתחיל בלהוריד 5 PSI ולא יותר כי תמיד אפשר להוריד עוד ולמלא עוד יכול להיות בעייתי בשטח.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 2. ג'ודאיש 12 ביולי 2002 ב 11:09

הבנתי. האם הגיוני שארד ל-8 PSI בדיונות? האם יש חשש שהצמיג ''יחליק'' מהג'אנט??

הוספת תגובה צטט והגב
  • 3. moogi 15 ביולי 2002 ב 10:26

תלוי

זה תלוי בצמיג ותלוי בדיונה. צריך לנסות ולהוריד את הלחץ בהדרגתיות. בדיונות ממש קשות אני מרשה לעצמי לרדת לכזה לחץ בהיילקס עם צמיגים 31/10.50/15 על ג'נט 8 אבל אני לא יודע אם צריך להוריד כל כך הרבה בויטארה, היא יותר קלה אבל שוב זה תלוי בצמיגים ובחול. בכל מקרה אם אתה מוריד לכזה לחץ אז תדאג למלא אויר מיד לאחר היציאה מהדיונה ואם אתה צריך לנסוע על לתחנת הדלק הקרובה בשביל זה אז סע מאוד לאט בעדינות ובזהירות עם דגש על זהירות בסיבובים. הצמיג מתחממם הרבה יותר במצב הזה וגם הדופן עובדת מאוד קשה דבר שעלול לגרום לפגיעה פנימית בדופן הצמיג ופיצוצו בנסיעה רגילה על לחץ נכון (עקב הנזק שכבר ניגרם).

הוספת תגובה צטט והגב
  • 4. jeepme 27 ביולי 2002 ב 13:35

לחץ אויר

בנושא הלחץ אויר כבר היו לא מעט דיונים במיוחד בג'יפטריפ. בגדול יש 2 גישות : 1) להוריד רק כשצריך 2) להוריד תמיד בכניסה לשטח אני בניגוד לMOOGI מוריד אויר בכל כניסה לשטח. הורדת האויר צריכה להיות מבוקרת וע''פ ניסיון תגיע ללחץ האידאלי עבורך. כתב מוגי ואני מסכים שלחץ יש למדוד תמיד ע''י מדיד אחד בלבד בכדי שהסטייה תהיה תמיד זהה. לגבי הלחץ - חוץ ממך אף אחד לא יכול לומר לך מהו בוודאות. בסמוראי ( צמיג 235 ) נסעתי תמיד 18 PSI שהם 2 PSI מתחת להמלצת יצרן. רק כאשר עמדתי בפני עלייה רצינית הייתי חייב להוריד עוד . בטנדר איסוזו נסעתי 28 בכביש ו 23 בשטח ( למעט דיונה ). בקיצור אין חד משמעי. תתחיל לשחק עם הלחץ עד שתמצא את השילוב הטוב ביותר עבורך. לנסוע על סלע עם לחץ מלא לא מומלץ מאחר והצמיג אינו מספיק גמיש בכדי ל''התלבש'' על הסלע ובכך לאחוז ולהתקדם. בעת החלקה יכולות להיקרע או להחתך קוביות. להוריד יותר מדי לחץ לא מומלץ מאחר והצמיג עלול להיצבט בדופן ולהתפוצץ. הפתרון הטוב ביותר לדעתי הוא לשלב בין שתי הגישות ולקבל מעט מכל דבר. להוריד כמה PSIים ולתת לצמיג גמישות, מאידך לצמיג עדיין יהיה מספיק אויר בכדי לא להתפוצץ מצביטה. נסה את כל האפשרויות ולאחר שתגבש לעצמך את הניסיון כבר תדע לבד את הגישה שלך לדבר. צחי

הוספת תגובה צטט והגב
ביטול