פורומים

- שטח 4x4

גילוי דעת מעניין-שווה מחשבה

27 ביולי 2002 ב 21:03 4 תגובות 978 צפיות אילן דנון
בתור בעליו של מגנום מדהים ולאחר לא מעט שעות שטח וטיולים חלקם קלים וחלקם עד תקיעות מוחלטות וחילוצים לתוך הלילה,הגעתי למסקנה(המפתיעה) שהדבר הכי פחות חשוב ברכב שטח(טנדרים 4X4 ומעלה)הינו העבירות שלו...ואני אסביר: ניתן לחלק את הטיולים לשתי קבוצות ,בגדול: 1. טיולים משפחתיים:בד''כ קלים באופיים,הרבה אנשים(לא כולם מתענינים במהלך המתלה או בזוית הנטישה של ''עוקר הסלעים'' שלך),יש בד''כ מעלה/מכשול אחד או שניים שבסוף כולם עולים אותם,בצורה זו או אחרת,וחוץ מזה,תמיד יהיה רכב פחות טוב משלך אז כך שאין לך מה לדאוג. 2.טיולי עבירות:העניין הוא כזה...לא משנה איזה רכב יהיה לך וכמה תשפר/י אותו הלא מראש,המטרה של הטיולים הללו היא להתקע,לשקוע,להתישב ולבחון את מגבלות הרכב(ושלך)ולכל X לכל רכב ישנם כאלו וממילא בסוף נגיע אליהם... ישנם הרבה תכונוץ שחשובות ברכב שטח כגון:נוחות,יכולת העמסה,אבזור,יופי וכו' אך לעניות דעתי החשובה מכולן היא ללא ספק האמינות. כל שועלי השטח הותיקים,חשבו בכנות על מכלול הטיולים והחוויות שלכם בשטח ,ותראו שיש הרבה הגיון בדברי.
הוספת תגובה
  • 1. מוני הגי''פאי 28 ביולי 2002 ב 14:22

המטרה היא לעבור את המיכשול ולא להתקע בו !!! אני לא אנסה מכשול אני יודע שאין סיכוי שאעבור אותו. לדוגמה - אם המגנום שלך אני לא היתי מנסה לעלות את מחמל. הסיכוי להצליח אפסי,גם אם בסוף צליח הרי קרוב לוודאי שהרכב יספוג כמות נזקים לא קטנה. ולכן די טיפשי אפילו לנסות. לעומת זאת עם סיקס כפול נעילות הסיפור שונה. גם הסיכוי להצליח יותר גדול, וגם אם אשבור משהו הנזק יהיה קטן מאוד (עקב החלקים הזולים עד כדי גיחוך). לכן רכב משופר פשוט מקפיץ אותך ברמת המכשןלים שכדאי יהיה לך לנסות שני הפרוטות שלי.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 2. חגי 28 ביולי 2002 ב 15:18

אני אישית אוהב לראות אנשים

אחרים נתקעים במיוחד אנשים עם גיפים כפולי נעילות. ועוד יותר אני אוהב לראות קיא שמחלצת אותם . (מוני אתה יודע שהכול עם חיוך). אני רק לא מבין מתי יוצא לך לדבר על מהלך המתלה של המאגנום. אם כבר להתקע אז רק בבוץ.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 3. polar bear 31 ביולי 2002 ב 16:55

זה כמו

רץ למרחקים ארוכים - שיכול רוץ 30 ק''מ רצוף , אז מה? ע''פ מה שאתה אומר זה מספיק , ואת ה 12 ק''מ הנותרים יעשה בטרמפים? זה הספורט , אם אתה לא מבין למה צריך , אז כניראה אתה באמת לא צריך. אם מספיק לך טיולי שבילים ואתה נהנה - יופי , יש אנשים שנהנים לאתגר את עצמם ואת כלי רכבם קצת יותר. ויש שהרבה יותר.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 4. symoto 01 באוגוסט 2008 ב 11:13

עזרה בבקשה...

מוני הגי''פאי כתב/ה:
    "המטרה היא לעבור את המיכשול ולא להתקע בו !!! אני לא אנסה מכשול אני יודע שאין סיכוי שאעבור אותו. לדוגמה - אם המגנום שלך אני לא היתי מנסה לעלות את מחמל. הסיכוי להצליח אפסי,גם אם בסוף צליח הרי קרוב לוודאי שהרכב יספוג כמות נזקים לא קטנה. ולכן די טיפשי אפילו לנסות. לעומת זאת עם סיקס כפול נעילות הסיפור שונה. גם הסיכוי להצליח יותר גדול, וגם אם אשבור משהו הנזק יהיה קטן מאוד (עקב החלקים הזולים עד כדי גיחוך). לכן רכב משופר פשוט מקפיץ אותך ברמת המכשןלים שכדאי יהיה לך לנסות שני הפרוטות שלי."
    שלום מוני,ראשית אני רוצה לציין שלתגובה שלי אין שום קשר להודעה הספציפית כאן בפורום הזה...אני פשוט מבקש עזרה בתחום אחר לגמרי ומאחר שלא הצלחתי למצוא דרך לפנות אליך בהודעה פרטית אני עושה זאת כאן, אז סליחה מראש... ובקיצור ולעניין,שוטטתי הרבה באינטרנט בחיפושים אחר נגרר לסירה,עד שנתקלתי בהודעה שלך בפורום כאן שבה אתה מספר שבנית נגרר בעצמך והלכת לאשר אותו במשרד התחבורה לבד, ומאחר ואני מסגר, ולבנות נגרר אני יכול בקלות השאלה שלי היא ,האם תוכל בבקשה לעזור לי ולהסביר לי איך בדיוק עושים את זה נכון...אני אשמח מאד לכל עזרה שהיא...תודה רבה ושוב סליחה שהתפרצתי לכאן...אגב שמי יוחנן ומס' הטלפון שלי הוא 0525765571 ותודה שוב.

הוספת תגובה צטט והגב
ביטול