לא עונים
כי לא יודעים? או ש....
הנה לך תשובה
לדעתי ואני חוזר - דעתי הפג'רו טוב בהרבה מהטראנו. הוא אמין יותר, בעל מנוע מוצלח ושקט יותר ובעיקר - בפרטים הקטנים: יציב יותר בכביש, מהלך מתלה אחורי ארוך יותר, יש לו מזגן מפוצל ונעילת דפרנציאל אחורית מקורית - שווה ביותר ומשפר בהרבה את עבירות הרכב. יש בשוק הרבה כלים משומשים, לך על זה.
בין פאג'רו לטרנו
הבחירה היא חד משמעית - פאג'רו. תהנו ותתחדשו
תודה
לא
צר לי לבשר לכם אבל אין לפאג'רו עדיפות במהלך המתלה על הטראנו, ההיפך הוא הנכון! בנוגע לאמינות; ''פאג'רו יותר אמין מטראנו''?. ממש, אבל ממש ממש לא נכון! מיצובישי היא חברה שמייצרת את המכוניות היפניות הכי לא אמינות עם גירים אוטומטים דפוקים ומגדשי טורבו רגישים, שלא נדבר על חלקי מיתלים. אל תיתנו לי לדוגמא את הרכבים של פריז-דקאר מכיון ששם הרכב שונה לחלוטין ועוקב אחריו מוסך נייד שמחליף חצי אוטו כל לילה (תמיד תמיד הם מחליפים את המשולשים של המיתלים.) נכון, לחלק מהטראנויים היתה בעית התחממות אבל גם לרכבים רבים אחרים יש לפעמים בעיות. בממוצע כלל עולמי כל ניסן עדיף על כל מיצובישי בהרבה בעיקר בגלל האמינות. אני בכלל לא אוהב את הטראנו ואכן ביצועי הכביש של הפאג'רו עדיפים, אבל זה נבלה עם אמינות והשני טרפה בלי אמינות. אני הייתי לוקח טרופר, חוץ ממוסכים גרועים של היבואן אין לי שום דבר רע להגיד על האוטו, התנהגות כביש טובה ויכולת שטח מצויינת אודות למהלך מתלה טוב ויוצא דופן.
לא
צר לי לבשר לכם אבל אין לפאג'רו עדיפות במהלך המתלה על הטראנו, ההיפך הוא הנכון! בנוגע לאמינות; ''פאג'רו יותר אמין מטראנו''?. ממש, אבל ממש ממש לא נכון! מיצובישי היא חברה שמייצרת את המכוניות היפניות הכי לא אמינות עם גירים אוטומטים דפוקים ומגדשי טורבו רגישים, שלא נדבר על חלקי מיתלים. אל תיתנו לי לדוגמא את הרכבים של פריז-דקאר מכיון ששם הרכב שונה לחלוטין ועוקב אחריו מוסך נייד שמחליף חצי אוטו כל לילה (תמיד תמיד הם מחליפים את המשולשים של המיתלים.) נכון, לחלק מהטראנויים היתה בעית התחממות אבל גם לרכבים רבים אחרים יש לפעמים בעיות. בממוצע כלל עולמי כל ניסן עדיף על כל מיצובישי בהרבה בעיקר בגלל האמינות. אני בכלל לא אוהב את הטראנו ואכן ביצועי הכביש של הפאג'רו עדיפים, אבל זה נבלה עם אמינות והשני טרפה בלי אמינות. אני הייתי לוקח טרופר, חוץ ממוסכים גרועים של היבואן אין לי שום דבר רע להגיד על האוטו, התנהגות כביש טובה ויכולת שטח מצויינת אודות למהלך מתלה טוב ויוצא דופן.
לא
מוג'י דעותיך בעניין ידועות...
אתה משוכנע שהטנדר טויוטה שלך הוא מלך השטח. מוג'י, לא כולם רוצים מכונת-עבירות-מרסקת-עצמות כמוך ומוכנים להתפשר בנוחות, במנוע חלש וכו'. הפג'רו אמין בהרבה מהטראנו והשירות בארץ טוב בהרבה. לפג'רו כן יש מהלך מתלה אחורי עדיף ונעילת דיפרנציאל אחורי, נהג בינוני בפג'רו יעלה עליות של נהגים מיומנים מאד בטראנו ואני רואה את זה כל הזמן. הפג'רו גם נוח יותר ומפואר יותר ומזגן אחורי זו בהחלט תוספת חשובה ובפג'רו הוא מקורי ואיכותי מאוד. לגבי הטרופר, זהו רכב טוב אבל רך ואמריקאי באופי. אני אישית לא מחסידיו ונושא השרות הבעייתי שלו הוא בהחלט עניין חשוב. דרך אגב, את דעותיך אתה יכול לכתוב כאן אבל פעם אחת ממש תספיק.
פג'ארו או טראנו
הויכוח החשוב מי יותר טוב טראנו או פג'ארו לדעתי אינו רלוונטי מבחינתך היות ובמחיר שנקבת כ- 80 אלפי ש''ח - מרחב התמרון שלך די מצומצם. הפג'ארו יכול להיות יותר או פחות טוב אבל מחירו ההתחלתי גבוה מאוד (הודות לדיפרנציאל הננעל ויתר הפינוקים המוצעים בדגמים אלו). גם מחיר האחזקה של הפג'ארו גבוה בשל עלות חלפים יקרה. בהשואה בין 2 הרכבים הנ''ל אתה בכל מקרה אתה מדבר על שנתונים של 96 ומטה (בהנחה שאתה הולך על מנוע דיזל). מתוך מה שאני מבין שאתה מחפש, ולמרות שאני בעליו המאוד מרוצה של טראנו דיזל 96, הייתי ממליץ לך לשקול קטגוריה נוספת של רכבי כבישטח כגון הקאיה ספורטז' או הסוזוקי ויטארה. מחירם ההתחלתי נמוך יותר, חלפים זולים יותר, אם אתה לא נוסע הרבה ואינך זקוק לרכב דיזל - מחיר הרישוי והאחזקה השוטפת נמוך יותר ויכולת השטח תשביע את רצונו של כל מי שמשאת נפשו אינה להשאיר חלקי מרכב במעלה זיק/מחמל/עשוש ושאר אתגרים שאני מסופק באם בכלל תגיע אליהם (ואם כן אז אם תבחר להתמודד ההשלכות הכלכליות של התמודדות זו...) . תחשוב על זה... !
אויש, אתם קשקשנים...
נו באמת, מתלה קדמי הרי לא קיים בשניהם...אז מסתכלים על האחורי, ובכן, בפג'ארו אין !!! טוב נו, יש קצת. איך קפצת למסקנה שלפג'ארו יותר, אין לי שמץ, אבל שמץ של מושג. אם אלה היו האופציות שלי...טרנו - פג'ארו...הייתי חושב כך: קודם כל ארוך או קצר ? כדאיות דיזל או בנזין ? במידה ודיזל - אוטומאטית הייתי הולך לכוון הטרנו. הרי במחיר שלו, ניתן להוסיף אם אתה כלכך רוצה, ARB מאחור...ולקבל את אותה נעילה שתקבל בפג'ארו (לא הדיזל קצר פתוח...שאין לו). כל זאת בעלות של פג'ארו...רק עם מהלך מתלה אחורי עדיף לחלוטין ! במידה וחושבים על בנזין, יש לבדוק לעומק את נתונים של הפג'ארו בנזין...בגדול בטרנו, בנזין \ דיזל ישנה התאמה בין צריכת דלק לק''מ + הספק ומומנט... אבל שוב, המתלה האחורי בטרנו עדיף, בין אם זה מעניין את שואל השאלה, שממילא אולי מטייל עם רכבים נחותים ואינו מחפש עבירות...או לאו.
ואם תחשוב עלבנזין, אז ........
מה רע בפוראנר. חוץ מצריכת דלק כסחנית, רכב פצצה - אמין, נח, המון שיפוריםאפשריים, מרווח גחון מדהים, 4 דלתותאבל לא ארוך במיוחד, באגאז' ענק, כיף אמיתי בכביש ובשטח. טוב... אני מגזים ומשוחד - יש לי פוראנר. נ.ב ב 80 תוכל לקנות אחד 96 סביר, לשפר מתלים ולהגביה, ועדיין ישאר עודף לדלק ... ליאור
איילת יש לך בעיה קשה...
אני לא יודע מה הבעיה שלך אבל כששוללים משהו שאת כותבת את מתחילה להשתולל ולהשמיץ, כנראה שאת באמת איילת על ''טריפ''. בכל מקרה אני נהגתי בכל הרכבים המדוברים ואני מכיר אותם כנראה מעט יותר טוב ממך וכפי שאת רואה אני לא היחיד שמאמת את מהלך המתלה העדיף של הטראנו. הפאג'רו עובר במקומות קשי עבירות אך ורק בגלל נעילת הדיפרנציאל (שגם אותה ראיתי מתקלקלת). לא אמרתי שהטראנו עדיף מבחינת פנים הרכב ושוב אני מזכיר שאני לא אוהב אותו. בנוגע לאמינות, חבל שאת לא מוכנה להקשיב לבעל מוסך שרואה איך הגירים האוטומטים, הטורבויים, המשולשים ועוד מביאים פרנסה טובה למוסכי מיצובישי ומוסכי הגירים האוטומטים. ההודעה פורסמה 3 פעמים עקב תקלה בדפדפן ועם קצת תבונה ניתן היה גם להבין שכך המקרה. לא, הטויוטה שלי לא הכי טובה ולא הכי עבירה וכבר אמרתי את זה בעבר, היא התפשרות בין מספר מטרות לה היא נבנתה. אם יש לך בעיה ספציפית איתי את מוזמנת לשבת על כוס קפה (או בירה) ולהכיר אותי טיפה יותר לפני שאת מתפלצפת, אם אין לך בעיה איתי אז תכתבי מה שאת רוצה, אל תטעי אנשים, ותשבי בשקט כשאנשים מבינים מתקנים אותך. (זה שאני כותב את דעתי המקצועית זה לא תקיפה אישית שלך אלא אם יש לך מספר מניות רב במיצובישי). נ.ב: מחירי חלפים של מיצובישי בדקת פעם?.......!
הוי מוגי אתה ענננק
די בחייך תיכף תרביץ לי. בינינו, אתה לא בעל מוסך אלא לומד בטכניון נכון? ואין לך פג'רו וגם לא טראנו נכון? שמעת ש... גם אני שמעתי שלמשל לפראדו יש הרבה בעיות הרכבה וכל החלקים הפנימיים מתפרקים. מה יקרה אם נכתוב את זה פה? כולם יקפצו נכון? לפאג'רו יש כמה יתרונות גדולים על הטראנו ואל תנסה לגמד מזגן אחורי מקורי ונעילת דיפרנציאל חשמלית מקורית. נכון, קח טראנו, שים עשיריה ויהיה לך ARB אז מה? קח פג'רו ותחליף בעשיריה בולמים וספיראלות אחוריים, בולמים קדמיים, סט צמיגים ומה יש לך? נכון רכב עביר יותר. אז די כבר עם התוספות כי אין לזה סוף. לפאג'רו יש גם יתרון בדברים הקטנים: יותר חללי אחסון, סביבת נהג שמשדרת איכות בשתי רמות מעל הטראנו, ג'ק מקורי איכותי, ארגז כלים מקורי, מיכל דלק גדול יותר וכו'. אגב כחדש הוא עלה 20 אלף ש''ח יותר מהטראנו. מה שחשוב יקירי הוא לצאת מהנימה האישית שהרי כבודך במקומך מונח. אתה בהחלט אדם שמבין ברכב אבל לא מומחה להכל. האיש רוצה רכב לנסעה יומיומית על הכביש ומדי פעם לטייל. ככזה, הפאג'רו נותן יותר ונוח יותר לנהג ולמשפחה. נשיקות בזקנך מוגי.
מסכים עם כולכם...פשוט אין לי
כח לוויכוחים הילדותיים הללו. כוונתי היתה טרנו + ARB אחורי עולה כמו פג'ארו עם הנעילה החשמלית... על בסיס זה, אם ברצונכם לשפר מתלים בפג'ארו - זה כבר עולה עוד ! זה הכל...מי יותר חביב לנהג ומי פחות ??? איש איש וטעמו.
יופי
מה שתגידי....... דרך-אגב, אני לא לומד בטכניון וכן יש לי מוסך, - אבל זה רק לידע כללי. אני לא יודע מי את אז אולי תחשפי את עצמך כי כנראה שאת לא יודעת עלי כלום. כנראה שיש לי מתחזה שמספר סיפורים......
לא לא אותך פגשתי ולא פעם
אני אתן לך רמזים איפה: - במקום שבו נוצרת תרבות נהיגה - כשאתה בא לשם לא רק לך יש 4X4
עכשיו הכל ברור לי.....
הייתי צריך לדעת שאם מישהו מהלל את הפאג'רו זה חייב להיות אתה. אני אפילו לא אתחיל להתווכח שוב... למה אתה חשבת שאני לומד בטכניון ושאין לי מוסך כשההפך הוא הנכון? אתה הרי אמור לדעת שיש לי מוסך ושאני לא בטכניון..... בכל מקרה כנראה שעד היום לא הבנת לחלוטין במה אני עוסק. יש לי מוסך, אני עובד במשרד פרטי של אבי ושלי לשמאות טכנית,לבטיחות בעבודה ולבטיחות בתעבורה. עד עכשיו כתבתי כתבות ללוח פוקוס ועכשיו אני מתחיל לכתוב לעיתון מוסכים, אני יועץ בעינייני בטיחות ורכב כחלק מעבודתי במשרד וכמובן שאני עובד איתך ביצירת תרבות נהיגה. מעבר לכל זה אני בוחן רכבים להנהתי ויצא לי לנהוג על מספר רב של רכבי שטח שונים ועל כן אני מביעה את דעתי עליהם, מעבר לזאת עקב מעורבותי עם מוסכים רבים וביניהם מוסך לגירים אוטומטים שבבעלותינו אני גם מכיר את בעיותיהם השונות והמשונות של רכבים רבים כמו הפאג'רו, טרנו וכו' וכן גם מביע דעה עליהם במקביליות עם בעיותיהם. נפלת על אוטו טוב, אתה נוהג עדין וטוב, זה עדיין לא אומר שאתה יכול לשלול דעות מיקצועיות של אנשים מיקצויים בנוגע לרכב מסויים רק בגלל שלך טוב איתו. אני מתבסס בדעתי על ניסיון עם מספר רב של רכבים כשאני נותן דעה ולכן לפי אחוזים הגעתי למה שהגעתי. כל מקרה, למה אתה ''איילת טריפ'' ואיך הולך בימים קשים אלו, יש פרנוסה?
הפרנסה בסדר ברוך השם...
תגיד, יש לך קורות חיים של בן 60 שתיכף יוצא לפנסיה. עצור מוגי. קח אוויר...
צודק.......
ולאחרונה אני מרגיש את הלחץ ומרגיש זקן מגילי, זה מה שקורה למי שרוצה לבלוע את כל העולם במכה אחת, מה שכן אני מצליח לבלוע הרבה יותר ממה שחשבתי שאני יצליח ואני עוד צעיר........