פורומים

- שטח 4x4

בלייזר 90 - מבקש הערותיכם

05 באוקטובר 2002 ב 17:08 20 תגובות 1540 צפיות אורח/ת
אני בודק האפשרות לקנות גימי בלייזר 90. פרט לכך שהרכב מוגבה ומנוע 5,700. אשמח לשמוע על: עבירות בשטח מקצועי. עבירות בשטח בינוני. האם דבר כזה יכול לעבור את ציר המצלעות מבלי לשבור צלעות? צריכת דלק במצבים שונים. אמינות. היכן מטפלים בחיה כזו? למה אין ריפוד לגג הרכב בחלקו האחורי - האם אורגינאלי או יש ברכב שאני בודק בעייה כל שהיא. כמה צריכה לעלות נעילה אחורית זולה וסבירה כולל עבודה? היכן בודקים רכב 4X4? תודה מראש. מוני נ.ב. למוגי - לא רכשתי הטייוטה היילקס למרות שהייתה מדהימה כיוון שעברה תאונה וזה עלה בבדיקה והבדיקה גם החמירה מאוד עם הרכב מה שאני לא הטוח אם איננו סתם כיסוי תחת אבל הפחיד אותי.(נפרדתי מ600 שח)
הוספת תגובה
  • 1. אורח/ת 05 באוקטובר 2002 ב 14:29

מה המחיר הסביר לרכב כזה?

הוספת תגובה צטט והגב
  • 2. moogi 05 באוקטובר 2002 ב 16:59

בלייזר

זה לא יכול להיות בלייזר ג'ימי אלא רק אחד מהם [[2]] אוכל המון דלק!!! גם אני כמעט קניתי בליזר 5.7 פעם אך נבהלתי מצריכת הדלק ומכיון שלא אוהבים לבטח כאלה רכבים הביטוח עלול להיות יקר. אני לא זוכר אם בדגם מודל 90 יש מקדימה סרן חי או מיתלים נפרדים אך השילוב בין גודלו למתלים נפרדים הופך אותו לרכב פחות עביר. הדגם עם הסרנים החיים עביר מאוד אך קל לשבור דברים בהשתוללות עקב משקלו הגבוה של הרכב. ניתן לנעול את הדיפרנציאלים. בכללי יותר חסכוני להחזיק היילקס.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 3. moogi 05 באוקטובר 2002 ב 17:07

נ.ב.

באופן כללי פנים הרכב באמריקאיות מתפרק עם הזמן ובד''כ לא אחרי הרבה זמן, כך שלא צריך לפחד מזה יותר מדי. ציר המצלעות? עם סרנים חיים כן, עם מתלים נפרדים מומלץ נעילה או קיט מיתלים. לדעתי נהג טוב יכול לעלות עם שני הרכבים עם קצת חשיבה ועם יתרון הכח והמומנט שיש לרכבים האלה.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 4. אורח/ת 05 באוקטובר 2002 ב 17:07

העבודה ליד הבית. דלק לא בעייה

אני גר 10 דקות מהעבודה. צורך כיום 1:8 כך שעוד 200 שח לחודש לא נורא. אגב גרתי בארה''ב והייתה לי קפריש קלאסיק שצרכה מחוץ לעיר 1:9 וזה בהחלט יפה למנוע 5 ליטר בשנת 1985. אני יודע שבשטח זה סיפור של 1:4 בערך אבל יכול לחיות עם זה. נדמה לי גם שאכןזה לא רכב לשטח ממש מקצועי ורק יש לו פוזה אימתנית. אמני מוכן להתפשר על מסלולי ביניים, חולות ולא לנסוע לטיולים גדולים. המחיר הנמוך יותר, עלות הרישוי,העובדה שלא אבטח מקיף מקטינה אותו בהשוואה להיילקס שיעלה פי 2 ולכן: פחת, ריבית, ביטוח... מה שמדאיג איפוא זה: אמינות, יוקר טיפולים. האם יש לך הערכה לגבי שווי של רכב כזה שהתוסף היחיד הוא הגבהה? נדמה לי שהבולמים הלכו פייפן ויש להחליפם ונדמה לי שיש כאן 6 בולמים. כך שזה סיפור של כ3K - בערך ואולי יותר.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 5. אורח/ת 05 באוקטובר 2002 ב 17:10

ציר המצלעות. סופה ובלייזר.

אכן עברתי שם פעמיים עם סופה. בראשונה הייתי טירון ובלייזר של חבר מקצוען בנהיגה גרר אותי למעלה. בשנייה הייתי יותר נועז ועברתי. סופה ללא הגבהות וללא נעילה אחורית לפחות (כממו גם בלייזר אני מניח) זה פול גאז בניוטראל: הצלבות ללא סוף.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 6. polar bear 05 באוקטובר 2002 ב 23:12

עבירות - תלוי בך. חוסן - סרנים מקוריים חלשים יחסית לעונה.גיר 700 {סביר להניח } לא ידוע בחוסנו הרב . טרנספר NP241 - חזק וטוב. { כל זאת בהנחה שהרכב מקורי } נעילות - תלוי איזה , אישית , אני חושב שמנוע כזה עם נעילה אוטומטית זה לא משהו....... מנוע TBI צורך לא יותר מדי מחוץ לעיר ושוחט במאמץ. הגבהה - מי היצרן? מה אופי ההגבהה {קדמיים+קוביות , קדמיים+קוביות ועלה נוסף מאחור , או סט עלים שלם } .כמה גובה נותנת? האם זוית הדרישפט תקינה? על הפיבר אין ריפוד מאחר והוא ניתן להסרה.אם זה כל כך מפריע לך - תרפד. מה שכן חשוב ברכב הזה זה סדקים בשילדה - באיזור תיבת ההגה , ובמרכז הרכב בחלק העליון של הקורות , חפש היטב !! כנס ל http://www.coloradok5.com/ ולא תצטער.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 7. polar bear 05 באוקטובר 2002 ב 23:13

עבירות - תלוי בך. חוסן - סרנים מקוריים חלשים יחסית לעונה.גיר 700 {סביר להניח } לא ידוע בחוסנו הרב . טרנספר NP241 - חזק וטוב. { כל זאת בהנחה שהרכב מקורי } נעילות - תלוי איזה , אישית , אני חושב שמנוע כזה עם נעילה אוטומטית זה לא משהו....... מנוע TBI צורך לא יותר מדי מחוץ לעיר ושוחט במאמץ. הגבהה - מי היצרן? מה אופי ההגבהה {קדמיים+קוביות , קדמיים+קוביות ועלה נוסף מאחור , או סט עלים שלם } .כמה גובה נותנת? האם זוית הדרישפט תקינה? על הפיבר אין ריפוד מאחר והוא ניתן להסרה.אם זה כל כך מפריע לך - תרפד. מה שכן חשוב ברכב הזה זה סדקים בשילדה - באיזור תיבת ההגה , ובמרכז הרכב בחלק העליון של הקורות , חפש היטב !! כנס ל http://www.coloradok5.com/ ולא תצטער.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 8. אורח/ת 06 באוקטובר 2002 ב 15:41

תודה. האתר מדהים =אמריקאי

תודה על המידע. אזהר בבדיקה. אשר לאתר, באמת יפה אבל מה שאמריקאי יכול להרשות לעצמו. בארצנו הקטנטונת, רק המקצוענים יכולים.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 9. moogi 07 באוקטובר 2002 ב 20:08

אני אנסה לברר קצת, אבל...

פולר-בר נוהג בדבר דומה ואני מעריך שיש לו ידע יותר נרחב על רכב זה. במכונאות עוד לא יצא לי לעבוד על כזה ולכן אני לא יודע הרבה עליו אך אני אשאל ח'ברה שנוסעים על כזה (יש לי כמה חברים טובים עם כל מיני בלייזרים).

הוספת תגובה צטט והגב
  • 10. אורח/ת 07 באוקטובר 2002 ב 20:31

ראיתי 88 עם שסי מרותך ליד ההגה

ראיתי היום בלייזר 1988, שסי מרותך ליד ההגה, תיבת הילוכים עם 4 מהלכים, מנוע 5,700, מוגבה מאוד + מדרגה, צמיגים חדשים , צבע, שני מושבי אספיר מתכווננים-צבוע יפה ומטופח. מחיר 28K, 1. האם לנגוע בכלל ברכב כזה? 2. אני מבין שרוב הבלייזרים סובלים משבר כזה. אם כן, האם זה חוזר? מה עלות התיקון לערך? !!uu!! !u!!!bb!! !b!

הוספת תגובה צטט והגב
  • 11. polar bear 07 באוקטובר 2002 ב 22:56

בקשר לסדק

מה זאת אומרת ריתוך? סתם פס? או פלאך קטן או { מה שצריך להיות} פלאך גדול העוטף טת השילדה ומפוסל לפי הצורה שלה ? ה '' מה שצריך......'' עלה לי 2K , ללא מע''מ , אבל אצלי היה סיפור יותר רציני כי איזה אידיוט במהלך 20 וכמה שנות הרכב החליט שצריך לרתך את התיבה לשילדה , אז עבר יום שלם רק להוריד אותה ואת שאריות הריתוך.........ואני עדיין חושב ששחטו אותי במחיר { זה היה מזמן } .

הוספת תגובה צטט והגב
  • 12. אורח/ת 09 באוקטובר 2002 ב 21:47

אם בבלייזר עסקינן.....

אם מישהו מעוניין להחליף בלייזר בסיג'יי סיקס מודל 82' יפה משופר, צרו איתי קשר ב 051700247 לארז. תודה אנשים, ביי.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 13. אורח/ת 13 באוקטובר 2002 ב 19:33

קניתי 88, תודה. מקווה שאהנה.

הבוקר רכשתי את הבלייזר 1988. כאמור, הרכב מטופל ומלוקק. עשיתי בדיקה מינימלית אצל המכונאי שלי. אני מקווה שכשם שהאוטו מאופר כך גם הלב שלו והרגליים. בשלב זה אני מתכוון לנסיעות קצרות בעיר ע''מ לקבל אימון באמינות הרכב. ואח''כ אתחיל טיולי שטח קלים. תודה לכל היועצים, אצטרך אותכם מן הסתם בהמשך. מוני

הוספת תגובה צטט והגב
  • 14. moogi 14 באוקטובר 2002 ב 15:05

שיהיה במזל...

מזל טוב, (הגיע הזמן!)

הוספת תגובה צטט והגב
  • 15. אורח/ת 14 באוקטובר 2002 ב 20:23

תודה לכולכם, ניפגש בשטח

הוספת תגובה צטט והגב
  • 16. TOMER1 16 באוקטובר 2002 ב 16:44

ברשותי GMC JIMMY 1990 ,הסרנים הם סרנים חיים קדימה ואחורה -''10 ברגים'' יחסי העברה-3.08. אמנם נחשבים לחלשים אך בגדר ה''31 לא תיהיה בעיה ,אפשר להיתנחם בחלקי חילוף זולים .

הוספת תגובה צטט והגב
  • 17. clint 17 באוקטובר 2002 ב 09:17

כבעליו של Jimmy בעל 8 צילינדרים אני יכול לומר לך שעבירות השטח מדהימה, רזרבות הכח בלתי מוגבלות, גם אצלי אין ציפוי בגג, אבל הבעיה הגדולה ביותר היא צריכת דלק איומה שמוציאה לך את החשק לצאת לשטח.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 18. TOMER1 17 באוקטובר 2002 ב 23:20

למוני

יש לי בעיות במייל,אל תתבייש וצור קשר 056355174 תומר

הוספת תגובה צטט והגב
  • 19. אורח/ת 19 באוקטובר 2002 ב 18:46

נקישות משמאל כשהlocker משולב

הי, הרכב כיף אמיתי וגם רכב אימתני. צפיתי מספר בעיות ולהלן הראשונות: 1) כשאני משלב את ה-Locker ולא משלב 4X4 יש לי דפיקות מלפנים משמאל - ממה זה נובע? (לא קיים בלי שילוב ה- lOCKERׂ 2) הסטרטר שלי מחליק לפעמים. האם כדאי לתקן בנדיקס? להשיג סטרטר משומש-מאיפה? להחליף למשופץ 700 ש''ח +עבודה? 3)היכן משיגים כיסויים לפנסי ערפל? 4)חסר לי בסיס לחגורת בטיחות נהג, כ''כ אני מעוניין להחליף את החגורות האחוריות לשלש נקודות. איפה מארגנים את זה? 5) לכמה מורידים לחץ אויר בשטח, לכמה בחול? 6)עיגון ל- High Lift יש לי ג'ק על גלגלים אבל נראה לי חלש ולא מתאים. למי יש מתקון ל- High Lift? 7. כבל גאז קשה - מה עושים? מתרגלים או מחליפים? איפה ? כמה עולה?

הוספת תגובה צטט והגב
  • 20. TOMER1 19 באוקטובר 2002 ב 21:28

שבוע טוב!

היי מוני. לגבי שאלותיך: 1. אצלי יש את אותם הנקישות ב LOCKER מאז שהחלפתי את האוטומטים לידניים (לפני כשנה),לי לא ניראה כבעיה. 2. בטנדר סיירה (רכב העבודה)הסטרטר מחליק גם כן מידי פעם,הוא מחזיק כך כבר שנתיים,כניראה עניין של זמן ולהחליף לחדש. מניסיוני אם להחליף אז לחדש,מפני שיש לי ניסיון רע עם משופצים. לגבי הכבל גז הוא כעיקרון קשה ,אצלי אני מגרז אותו לפעמים בתוך הצינורית שמגיעה מכוון הדוושה למנוע. נ.ב. האם בררת לי בקשר ל''משא אחוד'' של הבלייזר. שבוע טוב לכולכם תומר

הוספת תגובה צטט והגב
ביטול