ישנו חישוב פשוט...
החישוב הוא כזה. אם אתה עובר 40,000 ק''מ בשנה, הדיזל ישתלם לך. אם אתה נוסע פחות מהמרחק הזה, קח בנזין. ולמה? פשוט מאוד. חלקים של רכב דיזל, עולים לך פי 4 מחלקים של בנזין.שלא נדבר על הטסט שעולה לך פי 4 ,כנ''ל הביטוחים. בכל אופן, בסופו של דבר, הכל יוצא אותו כסף....... גם אם תנסע בדיזל 80,000 ק''מ בשנה, אתה תחליף יותר חלקים, ושוב, העלות של החלקים האלה יקרה מאוד. ונניח ובחרת בבנזין. אז אתה תשלם יותר על דלק, אבל פחות על חלקים טסטים וביטוחים, או בקיצור-האחזקה של בנזין יותר זולה. וזאת כמובן אם הרכב במצב תקין. את החישוב שלך תעשה ותראה מה הכי משתלם. בהצלחה איש.
כדאיות בנזין מול סולר
שלחתי לך גליון אקסל שיעשה לך סדר בחישוב כדאיות תכניסי שם את הפרמטרים שרלוונטים לך וכך תוכלי לדעת. מעבר לזה תקחי בחשבון שרכב שטח סולר סחיר יותר, וחעשות חשבון לפני כל טיול כמה יעלה לי הדלק מוריד חלק מהיציאה לטיול. בהצלחה אשר
סנופי הגזים ובגדול
איזה חלקים יותר יקרים? אף חלק מתבלה לא יותר יקר וגם לא רכיבי חשמל, מיתלים ופחחות. החלק היחידי שעלול לעלות יותר זה המנוע והרי מנועים לא הולכים כל הזמן. גם 30,000 בשנה זה משתלם ולדעתי גם פחות מזה. האגרות לטסט ולביטוח אכן יקרות יותר אך מאיפה סנופי הוציא את המספר פי 4? פי 2 במקרים גרועים בד''כ פחות. אני לא מדבר על להשוות רכב שטח דיזל לרכב פרטי בנזין אלא על השוואה בין רכב שטח בנזין לרכב שטח דיזל.
לשם ההשוואה ...
לשם ההשוואה, ולא בשביל לצאת כשידי על העליונה או לשם ריב מטופש או משהו בסגנון, מוגי היקר, נקח רכב כגון פז'ו 306, שישנם גירסאות ידניות, גם דיזל, וגם בנזין. תברר, כמה עולה קלאץ' לרכב דיזל,דגם 306 נניח שנת 98', ותברר כמה עולה קלאץ' לרכב בנזין, דגם 306, גם שנת 98', לשם ההשוואה. כשיהיו לך תוצאות, אם יהיו לך, ויהיה לך הוכחה, שאני טועה, אני יודה בטעות שלי ויחזור בי. אבל אנא ממך, למרות שאתה בטוח שאתה צודק, כמו 90\\% מהישראלי הממוצע, אם אין לך בסיס לטענות שאתה מציג, אל תנסה לשלול הערות אחרות. בידידות, סנופי.
היום בדיזל יש כמעט את אותם יתרונות, לדעתי לך על דיזל יותר שווה כמעט מכל הבחינות!!!
סמוך על הבסיס שלי
מדובר ברכבי שטח לא פיז'ו 306! פיז'ו 306 עם נהג טוב ומנוע דיזל עושה כמעט 1000 ק''מ על מיכל דלק מחוץ לעיר (רכב חדש) כך שיש כאן חיסכון אדיר שעדיף על מחיר הקלאץ'. ברכבי שטח אין הבדל גדול במחירים בין המכלולים (כולל הקלאץ') חוץ מהמנוע. חוץ ממוסך שבבעלותי ניסיוני הוא עם מספר רב של רכבים בנזין ודיזל. הבחור תמיד יכול לבדוק עלות חלקים לפני שהוא קונה! אני נוסע על היילקס 4X4 דיזל אחרי אי אילו רכבי שטח וכביש בעלי מנוע בנזין ודופק חיוך בכל תידלוק ובכל טיפול!