סמוראי סמוראי סמוראי
אם השיקול הוא בין ניבה לסמוראי, ברור שקח את הסמרואי. על אחת כמה-וכמה שהניבה לא במצב טוב. קח סמוראי כלי אמין ועביר מאוד.
לדעתי.......
אז ככה, היה לי סמוראי, ולאחי היתה ניבה, אז אני די יודע על מה מדובר. בוא נגיד ככה, לא תמצא שום סמוראי במחיר של ניבה, זה בתור התחלה. ום נדבר על כל רכב ספיציפי - ניבה אוטו מאוד מאוד לא אמין, אם אתה מתכוון להחזיק כזאת כדאי שיהיה לך הרבה זמן וגם כסף. לעומת זאת לאוטו יש עבירות לא רעה בכלל, אבל הוא לא אכי חזק בדיונות, אם זה מענין אותך. דבר נוסף, אין לזה יותר סוכן בארץ וקשה להשיג חלקים מקוריים. הסמראי לעומתו אמין כמו אוטו יפני חלפים לא חסרים, אם כי חלקים נדרים היבואן לא יביא - במכוניות בנות 7 שנים ומעלה. מבחינת שטח יש לא עבירות מעולה, מבחינת כביש - כמו כירכרה. והוא הרבה יותר יקר מהניבה. לסיכום - אם השיקול שלך הוא לא כל כך מחיר - לך על הסמוראי.
שטויות...
נתחיל בזה שהיתה לי ניבה, בסמוראים יצא לי לטפל במוסך שלי וכמובן לנהוג עליהם. ניבה נוחה יותר מסמוראי ועבירה יותר מסמוראי ברוב המקרים. האמינות של הניבה תלויה מאוד בבעלים הקודמים שלה ובך הקונה. ניבה טובה שתוחזקה כמו שצריך (לצערי אין רבות כאלה) היא אמינה מאוד! יש לבדוק היטב ניבה לפני קניה (כמו כל אוטו), יש לבדוק שאין רעשים מוזרים במיוחד ולא מוסברים (תמיד יש רעשים של מערכת ההינע), יש לבדוק תיבת הגה שיושבת כמו שצריך במקומה, יש לבדוק שמוטות הרדיוס בסרן האחורי שלמים ולא עקומים, יש לוודא שאין רעידות רציניות בנסיעה, יש לבדוק תושבות בולמי זעזועים לשלמות (בעיקר קידמיות), יש לוודא שהגיר לא שורק בהילוכים גבוהים ושלא מרעיש יותר מדי בכללי, כנ''ל לגבי תיבת העברה. אם קניתה את הניבה יש לבצע יישור קו - החלפת כל הנוזלים ברכב והידוק ברגים. כדאי לנסוע תחת עומס ולוודא שהרכב לא מתחמם. יש סמוראים ישנים בעייתיים מאוד עקב גיל והזנחה ולכן גם אותם כדאי לבדוק טוב. יש סוכן ללאדה בארץ וברגע שיתחילו להביא את הניבה החדשה לארץ יהיו גם שפע של חלקים (רוב החלקים המכניים זהים).
ניבה
באתר גיפ טריפ מתנהל דיון בפורום בדיוק בנושא זה. קפוץ לשם ותקרה תגובות.
מוגי...
מוגי, אתה גם מוסכניק ??? שמע, לפי מה שכתבת, הכי קרוב ללהיות בעל מוסך הוא העניין שכנראה היה לך רכב מסוג ניבה...כי אכן תיארת את תקלותיה ותחלואיה בצורה דיי מפורטת ! אבל...האוטו לא מומלץ ! יקר להחזקה ! לא אמין ! ולא בר השוואה לרוב לסמוראי זקן בחמש שנים ממנו ! מה גם שלעניין העבירות ישנה עדיפות ברורה (בלתי ניתנת לכימות באחוזים) היתרון היחיד של הניבה על הסמוראי (כמו כל רכב אחר...) הינו הנוחות.