הסטיות כיום הם עד 25 מטר
אין סיבה שהמכשיר שלך ייתן סטייה הגדולה מ-25 מטר ובדרך כלל רמת הדיוק בימים אלו אף טובה הרבה יותר מכך. אם יש לך מכשיר שיודע לקלוט תיקונים מלווין WAAS כי אז מצב טוב. צריך לבדוק בקבועים של המכשיר ולבדוק כי הדאטום מתאים לסוג הרשת אותה המכשיר מציג
סטיה ב GPS
ב GPS האזרחי תתכן סטיה של עד 100 מטר , יש אלגורתמים לתיקון אך הם תלויים בגורמים אחרים , ככול שמספר הלווינים הנקלטים גדול יותר כך יעלה הדיוק (ממוצע). בעיר או בתוך עמק תתכן שגיאה גדולה בגלל החזרות (MULTI PATH). GPS שתומך ב WAAS יודע לתקן את השגיאות הנ''ל לדיוק של מטרים בודדים.
סטית נקודה בקריאת המכשיר
היא דבר ידוע. הסטיה תלויה בכמה גורמים ובהם סוג המכשיר ורמת הדיוק שלו, פרמטרי הכיול וכן האם תומך waas או לא. במידה ויש לך מכשיר רגיל אזי סטיה של כ- 30 מטר היא מקובלת. אם אתה בודק את זה ביחס למפה טופוגרפית אזי כך בחשבון כי מפות אלו מגיעות עם טעות מובנית של עד 20 מטר. הוסף לזה את הכרטוגרפיה במפה (למשל, רוחב שביל שבמציאות הוא 2-3 מטר במפה 1:50000 הוא שווה ערך לרוחב של כ- 20 מטר (עובי הקו).