פורומים

- שטח 4x4

CB הודעה לנמרוד

16 באוקטובר 2000 ב 19:08 23 תגובות 1040 צפיות 4x4hotmail
נמרוד. יפה טיילתם. באשר ל CB יש לי בבית מכשיר יג"א - יחס גל עומס - SWR בלע"ז - STANDING WAVE RATIO המכשיר מאפשר למצב את האנטנה בצורה מיטבית ביחס למכשיר ברכב. יש לי גם מכשיר CB של רדיו שק - אם מישהו צריך. כולל אנטנה. אין י צורך בהם אז מישהו רוצה לקנות - תנו מחיר ונראה. מכשיר - אנטנה ו SWR מטר. רוני
הוספת תגובה
  • 1. פרסום 16 באוקטובר 2000 ב 17:11

רוני, נוכל לניעזר מאוד במכשיר

רוני, נוכל לניעזר מאוד במכשיר ה SNR ובאשר לCB מדובר על מכשיר לרכב או נייד?

הוספת תגובה צטט והגב
  • 2. 4x4hotmail 16 באוקטובר 2000 ב 17:30

חנן, אם יש לי מכשיר ידני אני ל

חנן, אם יש לי מכשיר ידני אני לא צריך מכשיר לכיול אנטנות. נכון? אז יש לי מכשיר לרכב. רוני (-:

הוספת תגובה צטט והגב
  • 3. פרסום 16 באוקטובר 2000 ב 17:32

טלפון?

טלפון?

הוספת תגובה צטט והגב
  • 4. 4x4hotmail 16 באוקטובר 2000 ב 17:50

054444970 5469149 ת''''א

054444970 5469149 ת''''א

הוספת תגובה צטט והגב
  • 5. דרור ברלי 16 באוקטובר 2000 ב 19:09

רוני, אולי תוכל לעזור כאן. אצ

רוני, אולי תוכל לעזור כאן. אצלי בסופה מורכב מכשיר סי.בי ישן מתוצרת ריאליסטיק (יש איזה שהוא קשר לרדיושק או שאני טועה?) לא משנה. המכשיר מחובר לאנטנה ארוכה (בערך מטר) עם בסיס של מוטורולה. בטווחים קצרים שומעים מצויין ונשמעים מצויין. אבל שמתרחקים יותר ממאתיים השלוש מאות מטר, הכל משתשבש ומתחרפן יש סיבה מסויימת למה זה קורה? האם אנטנה כזו מתאימה למכשיר כזה? מה צריך לשנות כדי לשפר את הטווח?.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 6. 4x4hotmail 16 באוקטובר 2000 ב 20:23

דרור, אין לי מושג. הדבר היחיד

דרור, אין לי מושג. הדבר היחיד שאני יכול להציע לך הוא לבדוק את האנטנה באמצעות המכשיר לעיל SWR METER ולראות האם האם האנטנה מתאימה. בכל מקרה אין כאן מקום לפארטץ'' אלא להתאמות מסודרות. העקרון הוא לכייל את המכשיר SWR למכשיר ה CB שלך ואז לחר אליו את האנטנה. בלחיצה על המע''''ד יש תחום יחס שה CB צריך להיות בתוכו. אם הוא מחוץ - צריך לשחק עם האורך של האנטנה. כמו כן , בסיס האנטנה , ה סליל חייב להיות תואם לתחום תדרי CB. אתה מוזמן לבדוק. תאם איתי. 054444970.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 7. 4x4hotmail 16 באוקטובר 2000 ב 20:35

חנן נמרוד ודרור הנה קטע שמצאתי

חנן נמרוד ודרור הנה קטע שמצאתי שמסביר איך מודדים:Equipment needed: SWR meter, short jumper coax 3 foot. Procedure: The SWR meter needs to be placed in line between the antenna and the CB. Connect the antenna (normally connected to the back of the CB ) to the connector marked ''''Antenna'''' or ''''Ant'''' on your SWR Meter. Connect one end of the short jumper coax to the ''''transmit'''' or ''''Xmit'''' on the SWR meter. Connect the other end of your jumper coax to the CB. Assuming you have a standard SWR meter the switches should read as follows: REF or SWR, FWD, and there should be a slide switch marked ''''set'''' or ''''Adjust''''. If different consult your meter''s owners manual. With the radio on the lowest channel (1 on CB) and the SWR meters switch in the Forward (FWD) position, depress the transmit switch (key up) located on the microphone. While holding the unit in this transmit mode, adjust the meter needle to the set position using the Set or Adjust knob on the meter. As soon as the needle is in alignment with the corresponding mark on the meter face, flip the switch to the Reference (REF) position. The meter is now showing your SWR on channel one. Note the value and quickly release the microphone switch. Record this reading. Repeat the previous step on channels 19 and 40. How to read your results: If SWR on channels 1, 19 & 40 is below 2.0, your radio can be operated safely. If SWR on all channels is above 2.0 but not in the ''''red zone'''' (normally over 3.0), you may be experiencing coaxial cable reaction (bad quality, wrong length, etc.), insufficient ground plane, or have an ungrounded antenna mount. If SWR is in the ''''red zone'''' on all channels, you probably have an electrical short in your coax connectors, or your mounting stud was installed incorrectly and is shorted. Do not operate your radio untill the problem is found, serious damage can occur to your radio. If SWR on the lowest channel is higher than it is on the highest channel, your antenna system appears to be electrically short. Your antenna length may need to be increased. If the SWR on channel 40 is greater than that on channel 1, your antenna is considered to be ''''LONG'''' and reduction of physical height and/or conductor length will correct this situation.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 8. אורח/ת 16 באוקטובר 2000 ב 20:53

דרור בתוך האנטנה יש סליל שמאר

דרור בתוך האנטנה יש סליל שמאריך את אורך האנטנה לרוב אורך האנטנה הוא רבע מאורך הגל המשודר (או כפולות שלו) אחרת חלק מהספק השידור יחזור למכשיר שלך וכך יכול גם לפגוע במכשיר שלא לדבר על טווח שידור קצר יותר. בארה''''ב אנטנה עולה בין 20-30$ כמובן שיש יקרות יותר אבל לדעתי חבל על הכסף. אם אתה מזמין תבקש אנטנה ארוכה כמה שיותר כך הטווח יגדל רוני אם חנן/ נמרוד לא יקנו אני אבדוק אולי יש לי קונה אודי

הוספת תגובה צטט והגב
  • 9. אריק2 16 באוקטובר 2000 ב 21:41

וואי, איך אתם מסבכים את העסק.

וואי, איך אתם מסבכים את העסק. רוני, מכשיר הSWR או RL (שזה אומר RETURN LOSS )אינו בא לעזרת מכשירים אלו...עם כל הכבוד, מה שנחוץ לכם זה: 1.מה הם תדרי השידור וקליטה (TX ו RX ) 2.אנטנה שמדויקת לתדרים אלו !!! לכל אנטנה ישנם תחום תדרים אז תדאגו שאתם בתחום. 3.במקרה הנדון, לדעתי תצטרכו להחליף את הקונקטורים בכל צד ( אלו הם קונקטורים שנקראים TNC שזה BNC עם הברגה...) וכבל קואקסיאלי - מומלץ RG-59 או 58 או 61. לרוב הסעיף השלישי יעזור. מי שיודע שהאנטנה שלו הגיע עם המכשיר, אין טעם שאפילו יבדוק אותה. אגב רוני, ישנו מכשיר שנקרא TDR או FDR שמטרטו היא למצו נקודה של נתק במערכת מלאה של תקשורת - שאומר אם המשדר בכלל מתפקד, אם הקונקטור לא מקוצר או מנותק בטעות, אם יש נתק או כפוף עז בכבל, ואם החיבור לאנטנה נכון. ודבר נוסף - השאיפה בSWR היא לקבל קריאה של כמה שקרוב 1.01 במקרה הזה. בהצלחה.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 10. 4x4hotmail 16 באוקטובר 2000 ב 22:28

לא נתווכח אבל ה SWR זה הדבר הח

לא נתווכח אבל ה SWR זה הדבר החשוב היחיד שאפשר למדוד במכשירי CB במחיר של 50-100$. מיקומה ואורכה של האנטנה הוא קריטי. הרמה או הורדה של האנטנה במילימטרים בודדים ! יכולה להיות ההבדל בין קליטה איכותית (כמה שאפשר ב CB) לבין כלום. לכן, ה SWT בא עם ג''אמפר בין המכשיר לאנטנה, מכיילים אותו פעם אחת ואז בודקים. פשוט מאד ויעיל מאד. חשוב להפקיד שלאנטנה יש מספיק שטח החזרה כלומר לשים אותה במרכז הגג זה בסדר, על הטמבון זה לא! על גג פחברגלס גם כן לא - אלא אם יש לכם אנטנה מיוחדת לכך.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 11. אריק2 16 באוקטובר 2000 ב 22:57

רוני...טכנית SWR ו RL הם דבר ו

רוני...טכנית SWR ו RL הם דבר והיפוכו (יחס הפוך) כך ששניהם יכולים להצביע על בעייה. אבל במקרה של ציוד פשוט כמו הCB - אם אתה מתקין את האנטנה המתאימה לתחום התדרים ודואג להאריק ! כוונתי היא עבוד לפי ההוראות ללא קיצורים ! ואין לך נתקים או קצרים (את כבלי הקואקס אין לשים תחת מאמץ \ כיפוף וזויות חדות !) אז אין ולא תהייה לך שום בעיה. בכל אופן, אם רוצים לרדת לפרטים...מכשיר היג''''ע הוא מכשיר נחמד מאד ושימושי מאד בעיסוקים אלו של שידור..וניחות.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 12. פרסום 17 באוקטובר 2000 ב 05:54

אריק, לפי כל החומר הכתוב על מכ

אריק, לפי כל החומר הכתוב על מכשירי CB האנטנה צריכה להיות באורך שמתאים לא רק לאורך הגל אלא גם לגודל הפח שהיא יושבת עליו ורק אחרי שהרכבת את האנטנה במקום הקבוע שלך הינך יכול לעשות את המדידות ולקצר אותה לאורך הנכון, אם אתה מנוי על פור ווילר אז בוודאי קראת את הכתבה שעסקה בנושא.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 13. פרסום 17 באוקטובר 2000 ב 07:04

האמת שגם בלי מדידות מסובכות, נ

האמת שגם בלי מדידות מסובכות, נמרוד ואני הצלחנו לדבר במהלך הטיול בצורה חופשית במרחקים הכרוכים בשיירה של ארבעה רכבים. אני עם מכשיר ידני וג''יפ פתוח ונמרוד עם מכשיר קבוע עם אנטנה עם בסיס מגנטי שישבה על מכסה המנוע, גם כן עם ג''יפ פתוח.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 14. אריק2 17 באוקטובר 2000 ב 08:17

קודם כל יג''''ע הוא יחס גל עומ

קודם כל יג''''ע הוא יחס גל עומד (לא עומס) ועכשיו, בוודאי שיש השפעה של איפה האנטנה נמצאת, על מה היא מותקנת וכמובן אורכה. לדעתי, עם התקנה נכונה ובצורה מאורקת, מרחק השידור וקליטה יהיה הרבה יותר מנסיעה בשיירה ! יכול להיות מצב שאנטנה באורך 20 ס''''מ תקלוט הרבה !!! יותר מאנטנת לונג של 5 מטר לדוגמא. ישנה חשיבות ''''עילאית'''' להתאמת האנטנה ! קחו לדוגמא דיבורית של פלאפון עם מכשיר אורנג''...הוא לא יקלוט כלל ! לשימושים של טיולים, אין שום צורך באנטנה ארוכה מאד. אפילו בטיחותית - ישנם בצבא לדוגמא הרבה תאונות מחישמול... דבר נוסף, אולי המכשירים שלכם עייפים ? כוונתי היא שהמקלט שלהם חלש או שהתדרים בו השתנו - יצאו מכיול.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 15. eial 17 באוקטובר 2000 ב 08:37

שלום לכולם אורך האנטנה נקבע ב

שלום לכולם אורך האנטנה נקבע ביחס הפוך לתדר. יש משמעות לאורך האנטנה ולעובי הכבל. אורך האנטנה הוא (סליחה על התסבוכת( אורך הגל לחלק לארבע אורך הגל הוא מהירות האור לחלק לתדר. בכל אופן סיבכתי לכם תחיים אז מישרוצה לנסות אם אני עוד זוכר משהו מהצבא מוזמן לשלוח לי MAIL שלכם אייל

הוספת תגובה צטט והגב
  • 16. זאביק 17 באוקטובר 2000 ב 09:17

במכשיר CB יש 40 תדרים שונים אפ

במכשיר CB יש 40 תדרים שונים אפשריים, אולם בתוך תחום תדרים צר (בין 26.965 ל-27.405 מגהרץ). אנטנה צריכה להיות באורך של ~11 מטר (1 חלקי 27 מליון כפול 300 מיליון מטר).ההבדל באורך האנטנה בין התדר התחתון לעליון הוא 22.5 ס''''מ. כדי לקצר אנטנה משתמשים בחצי אורך גל, ובגוף הרכב כראי לחצי השני. ע''''מ לקצר את האנטנה עוד יותר משתמשים בסליל (כמו קפיץ) באורך כולל הרצוי, כאשר למעשה הוא קטן יותר, או חלק מהאנטנה הוא סליל וחלק ישר. לכן חשוב לבדוק באיזה תדר אורך האנטנה תואם כמה שיותר, ע''''מ להוציא מקס הספק (ומד יג''''ע יראה למעשה את ההספק החוזר, כלומר כמה לא שודר מהאנטנה וחזר למכשיר). יכול להיות שעם השנים הפרמטרים של האנטנה השתנו (בלאי, שבר פנימי וכו''). לדוגמא, בית אנטנה בתדרים צבאיים מכיל 8 סלילים שונים שמתחלפים אוטומטית כאשר משנים תדר במ''''ק. לכן חשוב אורך האנטנה המתואם (מה שנקרא תיאום עכבות) והמיקום על הרכב ישפיע מכמות הפח הסובבת, סוג הפח, עובי הצבע וכל שאר הדברים שמשפיעים על הוכת גוף הרכב.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 17. זאביק 17 באוקטובר 2000 ב 09:20

הוכת == הולכת

הוכת == הולכת

הוספת תגובה צטט והגב
  • 18. אריק2 17 באוקטובר 2000 ב 09:30

זאביק, יפה מאד אך לאדם הפשוט (

זאביק, יפה מאד אך לאדם הפשוט (ולרוב - הנורמאלי) אין צורך בחישובים אלה, בסך הכל עם התפתחות הטכנולוגיה, גם האנטנות היום עשויות בין אם מחומרים שונים מפעם ובין אם מצורות אחרות. הנושא לרוב בשוק האזרחי מפותח עשרות מונים יותר מאשר בנ''''נ או אביר... מה גם שיותר מעל מנת לקצר את אורך האנטנות יש לדוגמא אנטנות שאף נדבקות לגג הרכב (זהו אני חושב שיא השיפור...הן בעובי של שניים - שלושה מילימטר וקוטר של חצי מטר והן ממש שוכבות על הגג) אבל עזוב את כל השטיות הללו...לא מעניין מה הם הCHANNEL שבתוך התדר - לא אותנו, אבל מה שכן זה אותו נתון שרשמת בין 27.405-ל 26.965 מגה הרץ, ולהתאים לו אנטנה לרכב ! וכשאני אומר לרכב אני מתכוון שגם לחתיכה הזו שנקראת אנטנה ישנם פיתוחים עבור נייד ונייח . זה הכל.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 19. אריק2 17 באוקטובר 2000 ב 09:32

דבר נוסף זאביק - כל שאר התאורי

דבר נוסף זאביק - כל שאר התאורים שלך נכונים ומדוייקים. מאיפה זה ? צבא ?

הוספת תגובה צטט והגב
  • 20. 4x4hotmail 17 באוקטובר 2000 ב 10:12

אני רוצה להבהיר משהו אחד שיהיה

אני רוצה להבהיר משהו אחד שיהיה ברור לכולם: יש להתאים את האנטנה למכשיר. זה לא קשה אם קונים במקום הנכון. 2. אנטנה מתאימה עדיין אינה עונה (יפה זאביק!) לכל תחום התדרים - 40 במספר של ה CB. לכן, מודדים עם מד יג''''א - אכן יחס גם עומד (מאיפה בא לי העומס - אולי מקרבת מקשים במקדלת?) את ההחזר מהפח עליו מותקנת האנטנה (מחברים את המד בטור בין המכשיר לאנטנה באמצעות ג''מפר שמסופק עם המכשיר) ומודדים בקצוות. בתדר 1 ובתדר 40. כמעט כל אנטנת CB ניתנת לקיצור או להארכה - אם באצעות חיתוך או באמצעות בורג מחזיק בבסיס האנטנה ליד הסליל. 3. אני שב ומזכיר כי מדובר בסנטימטרים בודדים שיכולים להפשיקע בצורה ניכרת על איכות התקשורת. 4. בסופו של דבר צריך לראות שהיג''''א היא כמה שיותר קרוב ל 1 באזור תדר מס 20 - שהוא הממוצע. 5. אם קובעים להתשמש רק בתדרים 5-6-7-8-9 אז מכוונים את היג''''א , כלומר את אורך האנטנה - אליהם בלבד. לא קשה. 6. אגב, את הכיוון עושים פעם אחת ודי - גם באנטנה מגנטית. פשוט מסמנים בטוש בלתי מחיק את המיקום הנכון על הגג וזהו לפעם הבאה. 7. חשוב גם לא לקצץ את כבל האנטנה - הקואקס - אם הוא ארוך מדי. 8. יש לגלגל אותו במעגל בקוטר של לא פחות מ20 ס''''מ ולקשור עם זיפ. את המעגל העודף לקשור עם זיפ אחר באיזה מקום ברכב.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 21. זאביק 17 באוקטובר 2000 ב 14:23

אכן מהצבא, אריק. חי''''ק (חיל

אכן מהצבא, אריק. חי''''ק (חיל הקשר) האתגר שלך.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 22. אריק2 17 באוקטובר 2000 ב 14:35

יפה יפה...אחלה מקצוע !

יפה יפה...אחלה מקצוע !

הוספת תגובה צטט והגב
  • 23. כנף שבורה 18 באוקטובר 2000 ב 01:37

מישהו מחפש אנטנות ל cb אז יש

מישהו מחפש אנטנות ל cb אז יש לי 03-5468954

הוספת תגובה צטט והגב
ביטול