17 באוקטובר 2000 ב 20:23 11 תגובות 715 צפיות אורח/ת
כאמור אנחנו מתלבטים בין הטנדרים אם בכלל. קראתי את המבחן בהגה ואני חייב לציין שזה פשוט בזיון זה המחבן הכי חובבני והכי דפוק שקראתי בחיים לא רק שהמחבן לא כולל שום התיחסות מיוחדת לכל מני תחומים שלהם משמשים רכבים אלו,יש עמוד על כל טנדר שמסתכם ב משהו כמו " הרכב סביר בכל התחומים,נוח ברוב המקומות ואין הבדל גדול בינו לבין האחרים" what the fuck is it ??? עם הידע שיש לי בראש לגבי כל אחד מהטנדרים אני יכול לחבר מבחן שטח יותר טוב מזה.. ממש בזיון והם לא מתביישים למכור את העיתון במחיר מלא של כמעט 30 שקל. לא רק זה הם גם עוברים על א ב בחוקי המבחן ובמיוחד השואתי כבר בעמוד הראשון מצוין מי הזוכה,אני בעצמי לא האמנתי למה שאני קורא. מה גם שלפני המבחן הם יוצאים בהצהרות ענק לגבי המחבן ההקפי ביותר שהיה מעולם בולשיט לא לומדים שם כלום חוץ ממה שכבר ידענו ודברים כללים ביותר. גועל נפש לדעתי הם ממש צריכים להתביש. ועכשיו לעניין מצוין וזה גם ידוע שהמתלים של הטויוטה מרסקים את עצמות הנוסעים השאלה האם סט של בולמי זעזועים מתוצרת אולדמן או ראנצ'ו ישפר לגמרי את המצב ..?? זה חשוב מאוד ..בכל זאת רכב ב150 אלף שקל לא הולך ברגל. ושאלה שניה האם המנוע הוא באמת מכשלה כל כך ענקית שמפחיתה בהרבה מיכולתו של הטויוטה ? תודה לכולם
הוספת תגובה
  • 1. גדי מאיר 17 באוקטובר 2000 ב 20:09

שניר, אני מסכים איתך שהמבחן ב'

שניר, אני מסכים איתך שהמבחן ב''''הגה'''' היה יומרני מדי ושאפתני, ויחסית לדברים שהוצהרו בפתיחתו, הוא לא סיפק את הסחורה. בנוסף, הבחירה שלהם תמוהה - בתור מוסף שטח, הם בחרו את הרכב הנוח ביותר בכביש ברוב הקטגוריות. היה מוטב אם היו מחלקים את הטנדרים לפי שימושים - לדוגמה: 1. טנדר לעבודה קשה בשטח - טויוטה. 2. הטנדר הנוח ביותר בכביש - איפון. וכו'' - נגמרו הרעיונות. אני אישית הייתי בוחר בטויוטה כטנדר הטוב ביותר עבורי - לנסיעות שטח קשות. האיפון נמוך מדי ולא מיועד למשהו מעבר לשביל. המאזדה מכוער מדי וחסר ייחוד, המיצובישי המוני מדי וערסי והניסן מאובזר ויפה, אבל עדין מדי בשטח.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 2. 4x4hotmail 17 באוקטובר 2000 ב 20:17

שניר. בוא נעזוב רגע את המילים

שניר. בוא נעזוב רגע את המילים הגדולות וננסה לבדוק את ההשוואות. קודם כל אתה כמובן יודע שטויוטה הוא הכי טוב? נכון? יופי. אז אם אנחנו מתחילים ככה הכל נהיה יותר פשוט.... וברצינות: תראה, השאלה היא תמיד בשביל מה? בשביל מה אתה רוצה את האוטו? לדעתי שי רק שני מתחרים: הילאקס מצד אחד ומגנום מצד שני. כל השאר - בכל הכבוד הראוי לא באותה רמה ולא מתכוונים לאותו קהל . אם אתה רוצה לנסוע בשטח - והרבה, עם המכונית הכי ניתנת לשיפורים בעולם - פרט ל CJ , אין לך התלבטות: טויוטה עם כמה שיפורים שתיכף ומיד נעבור אליהם. אם אתה בעניין של הרוב כביש ובעיקר עם המשפחה ולא מי יודע מה להעמיס - למשל מקלט מע''''מ....גם כאן אין מה להתלבט. מיצובישי מגנום. עם נעילה אחורית , שיפור קל במתלים - בעיקר בתחום הבולמים, צמיגים קצת יותר קרביים ואתה יוכל על הרוב גם בשטח. שים לב שעוד לא דיברנו בכלל על המחיר כי בעיני מכונית זאת אף פעם לא מניה. נכון שיש עניין של יכולת כלכלית אבל עדיף בעיני פי כמה מכונית משומשת מתאימה לצרכים מאשר חדשה שלא מתאימה. עכשיו בוא נדבר על שיפורים: מיצובישי היא מכונית שבלתי ניתנת כמעט לשיפור פרט לבולמים קפיצים. נסה למצוא למשל נעילה קדמית.... הטויוטה היא רק פלטפורמה עליה ניתן להרכיב (בכסף גדול באמת....) מגוון גדול של שיפורים. החל ממערכת טורבו אינטרקולר חדשה ותוקפנית - עד 120 כ''''ס, מערכות מתלים, מערכות טרנספר זוגיות ויותר - יחסי העברה כמעט ללא הגבלה , נעילות, נועלי טבורים קדמיים, קשתות נגד התהפכות בתוך תא הנוסעים - נהג, מנועים V* משופרים - צירים מוחזקים, כולל דברים על גבול הדמיוני. מי שיכול להרשות לעצמו וזה הקטע שלו - אין ספק מה הוא צריך. ועוד דבר אחד קטן וחשוב: אני יודע שטויוטה היא היקרה ביותר ולא תמיד יש לכך הצדקה אמיתית. מצד שני כבר שמעתי מוסך טויוטה אחד (לא נזכיר שמות) ששוקל העברה לפיז''ו כי טויוטה לא מתקלקלת ואי אפשר לחיות מזה..... והרצינות - טויוטה מתקלקלת כמו כל אחד אחר אבל יש משהו באיכות האעבודה של החברה הזאת שמבקש ממך להסיר בפניה את הכובע. למיצובישי - למרות שהמגנום יופי של אוטו ליישומיו - עדיין את את זה. אבל אולי אני טועה. MY 2 C

הוספת תגובה צטט והגב
  • 3. 4x4hotmail 17 באוקטובר 2000 ב 20:42

דבר אחד נוסף ששכחתי: ההילאקס

דבר אחד נוסף ששכחתי: ההילאקס ידני - המגנום אוטומטי. זה יכול להיות חסרון או יתרון - תלוי איך מסתכלים על זה ויש דעות לכאן ולכאן. לכן, אם אני בעליו הגאה של היילאקס השיפור הראשון שאני מבצע הוא החלפת הסטרטר לחזק ועמיד יותר משהו כמו ה MEAN GREEN האמריקאי שמאפשר התנעה ''על ההילוך'' כאשר נתקעים ב STALL - בלי קלאצ'' - כדי שלא לדרדר את האוטו בין הלחיצה לבין ההתנעה וכדי שלא להתחיל בלבל את המוח עם זינוק בעליה..... במיצובישי זה יותר פשוט ויש הטוענים גם יותר טוב ויעיל לזחילה. אני נוסע עם אוטומטי ואוהב את זה - בשטח. בינתיים ממיר המומנט עוד לא הכזיב. טפו טפו טפו טפו. בלע''''ר (בלי עין רעה...)

הוספת תגובה צטט והגב
  • 4. ניר 17 באוקטובר 2000 ב 22:54

לשניר ורוני אהלן בתור אחד שהי

לשניר ורוני אהלן בתור אחד שהיה בעלים לשעבר של טויוטה תרשו לי להוסיף מספר מילים אם כל הכבוד לטויוטה אני לא הייתי קונה שוב את ההילקס שלהם והסיבה היחידה היא כוח או יותר נכון חוסר כוח כשקניתי את האוטו לא ציפיתי לאמפרזה טורבו או משהו כזה אבל רבק !!! שהאוטו לפחות יסע במהירות התנועה בכביש האוטו לא זז!! ועם כל הכבוד גם המומנט לא משהו מצאתי את עצמי לא פעם אחת משחק עם הקלאטץ כשאני עולה מדרכה !!!! ובשטח במעלות קשיים אין לרכב אוויר , במעלה ורדית חוסר הכח היה מורגש מאוד אם כל הדיבורים שזה דיזל ומומנט..... לא יעזור כלום אתה עומד לפני המדרגה ורוצה לעלול מהמקום ואז רואים כמה קשה לרכב בכביש שוב אותו דבר הייתי יוצא שעה לפני חברים שלי כדי להגיע איתם ושתבינו הם נוסעים בסמוראי לא איזה סופה בקיצור אני הייתי הולך על מגנום ובגדול!! אז תשקיע קצת כסף בהתחלה אבל יהיה לך אחלה אוטו יותר מהיר יותר נוח ויותר יפה חסרונות יהיה טיפה פחות עביר מהטויוטה ופחות שיפורים אני מסכים עם רוני בהחלט דרך אגב שלי הייתה 94 אבל מניסיון החדשות עם הטורבו עדיין לא מהירות ועדין יש מחסור בכח בהצלחה

הוספת תגובה צטט והגב
  • 5. אורח/ת 18 באוקטובר 2000 ב 00:46

יאאלה איזה בלבול איזה לחץ על

יאאלה איזה בלבול איזה לחץ על המוח כמה פרטים וכמה התלבטויות ... :) טויספורט תאורית הטנדרים שלך על המיצובישי ההמוני והערסי זה בדיוק מה שאני חושב ואמרתי את זה כבר מספר פעמים אני בחיים לא ירצה את המגנום רק בגלל שלכולם יש ורק בגלל אותו ערס מתלהב עם הפנסים על הגג. וכן רוני אני בטוח שהטויוטה הוא הכי טוב אבל שני דברים מפריעים מאוד אחד הקפיצים המרסקים שהשאלה אם בולמים חדשים יפטרו אותנו משברון גב והמנוע .. חלש מדי..חלש מאוד.. יש לך אולי מושג כמה יעלה הקיט 120 כוח סוס .. ואבוי בטח זה גם מבטל את האחריות .. נכון ? ואותו ב150 אלף שקל חדש לגמרי זה לא יהיה חכם לעשות ... אוף !!!!איזה בלבול !!! תודה לכל העונים !!

הוספת תגובה צטט והגב
  • 6. אורח/ת 18 באוקטובר 2000 ב 00:54

ושכחתי ניר בכל זאת .. אין מה

ושכחתי ניר בכל זאת .. אין מה להשוות הילקס 94 למודל 2001 .. לפי הדיווחים ההבדל ע-נ-ק-י והאוטו פטיש אויר אגב גם נסיעת מבחן קצרה שעשינו גילתה אוטו זריז למדי .. לא מדובר במכונית מרוץ אבל האוטו סביר ביותר .. גם במהירות .. בסך הכל מדובר ברכב שהמחיר שלו לא מבייש מכונית גרמנית משובחת(פסאט טורבו) לא נראה לי שהם מסוגלים להרשות לעצמם שהרכב ממש לא יזוז כמו שאתה מתאר .. וראיתי כבר היילקסים עם צמיגים רחבים מאוד שמדווחים על תזוזה נאה .. בכל מקרה כך או כך זה לא עגלה עם סוסה אבל מדובר ברכב חלש מדי .. ואגב משחקים עם הקלאטץ'' לעלות מדרכה? בדיפנדר זה עניין שבשגרה...

הוספת תגובה צטט והגב
  • 7. 4x4walla 18 באוקטובר 2000 ב 07:35

שניר גם לי היתה טויוטה 95 וגם

שניר גם לי היתה טויוטה 95 וגם אני הייתי שבור מהמנוע החלש ומהקפיצים האכזריים. באיזה שלב ניסיתי לרכך את העונש ע''''י החלפת הבולמים - זה לא הזיז לרכב כהוא זה. אמנם אלו לא היו בולמים מהשורה הראשונה- הסט היה של מונרו, אבל רכות הם היו אמורים לספק. הפתרון היחיד שנראה לי עם הקפיצים הקשים האלה הוא להחליף אותם. אל תתפתה לשים צמיגים רחבים, זה לא נותן כלום (פרט להשתוללות בחולות), מצד שני יצא לי לראות טנדר טויוטה חדש שהגיע למוסך להחלפת מיסבים, והמוסכניק אמר לו שבאופן חד משמעי זה בגלל העומס מהצמיגים המוגדלים. בהצלחה בבחירה רובן

הוספת תגובה צטט והגב
  • 8. חגי 18 באוקטובר 2000 ב 08:19

אולי כמה תמונות של ווינר בשטח

אולי כמה תמונות של ווינר בשטח יעזרו לך להחליט שעדיף סופה :)

הוספת תגובה צטט והגב
  • 9. חגי 18 באוקטובר 2000 ב 08:26

? עוד תמונה

? עוד תמונה

הוספת תגובה צטט והגב
  • 10. חגי 18 באוקטובר 2000 ב 08:30

ועוד תמונה

ועוד תמונה

הוספת תגובה צטט והגב
  • 11. eial 18 באוקטובר 2000 ב 17:43

אהלן שניר זה נכון שהאיסוזו מא

אהלן שניר זה נכון שהאיסוזו מאוד נמוך בעיקר עם תיבת הילוכים אוטומטית אבל ואבל גדול אפשר להגביה בחברה כך שאני חושב שהאחריות לא בטלה אפשר לנעול לו צמיגים גדולים יותר אגב את האיסוזו צלנג הם עושים עם צמיגים גדולים יותר שורה תחתונה יש לאבי איסוזו אוטומטית והבחור חזק פשוט חזק לא פעם אני נדהם מהפתיחה של מנוע דיזל ברמזורים!! בשטח הוא מהיר בשבילים וזהיר בגחון הוא לא שתיין דלק גדול במיוחד והעמסה של דברים עליו היא הנוחה ביותר. בקיצור רצוי לברר קודם קצת על הגבהות לאיסוזו לפני שזורקים את האופציה לפח. אגב קטן נוסף לא לא לא לקנות פגושים עם וו גרירה של איסוזו בחברה עצמה. באיסוזו שלנו התנתק הפגוש באמצע נסיעה וזה עוד לפני שגררנו משהו. יאללה שניר בהצלחה

הוספת תגובה צטט והגב
ביטול