פורומים

- שטח 4x4

six 81 צריך עזרה

18 באוקטובר 2000 ב 03:46 9 תגובות 561 צפיות אורח/ת
אחרי ששאלתי על נושא הקפיצים הגיע תור המנוע. יש לי גיר 3 הילוכים והבעיה היא שבמצב LOW בהילוך ראשון בירידה הוא ממש מהיר ואני חייב להחזיק את הברקס אחרת הוא רץ. היינו בסוף שבוע בעלייה ובירידה כמובן של המוחרקה וזה היה די בעייתי. 1. מה עלות החלפת גיר ל - 4 הילוכים? (לדעתי ישפר את העניין) או שינוי בגלגלי שיניים של מצב LOW. 2. לגבי נעילת דיפרנציאל אחורית דיברתי אם משהו שאמר שהכי זול וטוב זה לנעול את הפיניון עם שתי טבעות ואחרי שהיגעתי הביתה ניסיתי להבין זאת ע"י מבט בשרטוט וזה לא ממש ברור לי .
הוספת תגובה
  • 1. פרסום 18 באוקטובר 2000 ב 05:30

אתה צריך לומר איזה טרנספר יש ל

אתה צריך לומר איזה טרנספר יש לך DANA300 18 או 20. אם יש לך DANA300 כמו בCJים המאוחרים יותר אז קיט שמשנה את יחס ההעברה בLOW מ 1:2.6 המקורי ל 1:4 עולה בארה''''ב כ700$. לגבי הנעילה, אם תצליח להבין על מה מדובר, ספר לנו. עוד אפשרות יותר זולה היא להחליף את יחס ההעברה בסרנים, עלות בארה''''ב כ 260 דולר לשני הסרנים, אפשר להגיע עד יחס העברה של מעל ל 1:5. הבעיה עם האופציה הזו שהיא משנה לך את יחסי ההעברה בכל ההילוכים ואז אתה תיסע בכביש בסל''''ד הרבה יותר גבוה.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 2. אורח/ת 18 באוקטובר 2000 ב 05:52

הסרן שלי הוא DANA 20.

הסרן שלי הוא DANA 20.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 3. אורח/ת 18 באוקטובר 2000 ב 06:31

יריב אהלן התופעה שאתה מתאר

יריב אהלן התופעה שאתה מתאר מוכרת לי. גם על הסיקס שהיה לי היו מורכבים אקסים של מודל 81. יש סיפור מאד מעניין עם יחסי העברה במודלים של 80 81 תוצרת ישראל. מסיבה כל שהיא הוחלט שיחסי ההעברה יהיו 46/13, היינו כמו בסופה מקורית היום. זה יוצר מצב של נסיעה מהירה מאד מצד אחד אבל יכולת בלימה מופחתת ושאר ירקות. בעיה נוספת עם יחסי ההעברה האלה היא שהם לא בנמצא בארץ ואם נשבר צריך להזמין מחו''''ל(מניסיון). אני דווקא מאד נהניתי מיתרונות היחס,למרות נפילה בין שני לשלישי אבל אם אתה רוצה יותר לזחול תחליף יחסי העברה.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 4. פרסום 18 באוקטובר 2000 ב 06:35

יריב, אני שואל על הטרנספר, לא

יריב, אני שואל על הטרנספר, לא על הסרן.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 5. פרסום 18 באוקטובר 2000 ב 06:38

יחס ההעברה שרן מדבר עליו הוא א

יחס ההעברה שרן מדבר עליו הוא אפילו יותר קצר ממה שיש בCJים המאוחרים יותר 13:42 וזה מאפשר לך שיוט נעים בכביש, אז אם אתה נוסע ביומיום עם הרכב על הכביש אז אולי כדאי לך להישאר עם יחס ההעברה הזה ולשנות רק את יחס ההעברה של הLOW בטרנספר כמו שציינתי בתשובתי הראשונה.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 6. פרסום 18 באוקטובר 2000 ב 06:41

תיקון טעות: בCJים המאוחרים היח

תיקון טעות: בCJים המאוחרים היחס הוא 43:13 ולא 42:13 כמו שכתבתי.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 7. מוני הגי''פאי 18 באוקטובר 2000 ב 07:05

למיטב ידעתי עלות תיבת 4 הילוכי

למיטב ידעתי עלות תיבת 4 הילוכים היא ב 2500 שח אבל אני מבסס את זה על מחרי חלקים בנצרת (וכרגע זה לא רלוונטי) בכל מקרה לא נראה לי שזה צריך לעלות יותר מ 3000 שח לפי דעתי זה הפיתרון הסולדי ביותר לבעיה.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 8. מוני הגי''פאי 18 באוקטובר 2000 ב 07:05

למיטב ידעתי עלות תיבת 4 הילוכי

למיטב ידעתי עלות תיבת 4 הילוכים היא ב 2500 שח אבל אני מבסס את זה על מחירי חלקים בנצרת (וכרגע זה לא רלוונטי) בכל מקרה לא נראה לי שזה צריך לעלות יותר מ 3000 שח לפי דעתי זה הפיתרון הסולדי ביותר לבעיה.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 9. נמרוד 18 באוקטובר 2000 ב 07:20

תיבת השלוש הילוכים היא כנראה T

תיבת השלוש הילוכים היא כנראה T150 והראשון שם הוא 2.99 ל1. בתיבות ה4 הילוכים הנפוצות בארץ מסוג T176 הראשון הוא 3.52 או 3.82 ל1 וזה שיפור משמעותי. אני הייתי שוקל היטב מעבר לתיבת ארבע הילוכים. אני לא יודע מה המחירים אבל יכול להיות שניתן למצוא משהו מפירוק מסיקס מאוחר יותר במחיר יותר טוב ממה שמוני מסר. בכל מקרה תשתפר איכות החיים בשטח וגם ביום-יום, ותיבות ה4 הילוכים גם חדשות יותר ובעלות מוניטין אמינות טוב יותר.

הוספת תגובה צטט והגב
ביטול