ערן , אני אישית מעדיף להשקיע ב
ערן , אני אישית מעדיף להשקיע ברדיאטור חדש ולנסוע בראש שקט , כשאני אומר חדש אני מתכוון לרשת חדשה אצלך אני מבין שגם הדודים רקובים . אם אתה כבר מבצע את ההחלפה תקנה רשת שלוש שורות ולא שתיים כמו במקורית וזה גם יפתור לך את בעיית ההתחממות , המחיר אני מעריך לא פחות מ -1500 ש''ח - כן זה יקר יחסית. אם יש לך זמן וסבלנות אתה יכול גם לסרוק מגרשי גרוטאות ואצל סוחרים שקונים עודפי צבא , פעם מצאתי בדרך הזאת רדיאטור ממש חדש מגלדיאטור צבאי . לגבי ההתחממות - אם הטרמוסטט חדש אז יכול להיות שהמאורר מחליק ואתה יכול פשוט לפרק ולקבע אותו כך שיסתובב יחד עם המנוע באותה מהירות .
ערן, לא כתבת האם חסרים מים, וא
ערן, לא כתבת האם חסרים מים, ואם כן מה קצב הנזילה. זה חשוב. המנוע יתחמם מחוסר בנוזל קירור רק כאשר חסרה כמות די רצינית. כשאני קניתי את הג''יפ היה חסר המון מים, ובשבועות הראשונים הייתי ממלא מים כל כמה ימים. בנסיעות ארוכות המנוע היה מתחמם והייתי עוצר בתחנת דלק למלא. עד ששינסתי מותניים, איתרתי שתי דליפות חיצוניות, החלפתי את הצינורות, פלאנג'' מים מחורר (זה המכסה של הטרמוסטט בקדמת המנוע), ניקזתי ושטפתי את הרדיאטור, שמתי נוזל קירור חדש (50-50 מים ומיץ רדיאטורים) וגם בקבוק של המיץ המיוחד שמוכרים נגד סתימות, ומאז שקט, הרדיאטור לא מאבד טיפה ,והמנוע אף פעם לא מתחמם. כמובן שחשוב עדיין להקפיד מאד לבדוק את גובה המים לעיתים קרובות ולפקח כל הזמן על שעון הטמפ. אפשרות נוספת היא צינור תחתון דפוק. זה הצינור הגדול שנכנס מלמטה לרדיאטור, והוא בעצם הצינור שהמים יוצאים דרכו למשאבה. לכן יש בו תת לחץ, ואם הוא ישן הוא נחלש ועלול ''''לקרוס'''' פנימה דוקא בטורים גבוהים. כשזה קורה הספיקה קטנה והמנוע מתחמם.אם לא החלפת צינורות אף פעם שווה להחליף את כולם כחלק מהטיפול המונע , זה לא כסף. אבל שלב ראשון תקבע חד משמעית האם יש איבוד מים, ובאיזה קצב, אם יש תחפש קודם נזילות חיצוניות בכל החיבורים של הצינורות ותנסה את בקבוקי הדבק האלו, הם עולים גרושים ובאמת עובדים.
תודה לכם על התשובות. נימרוד,
תודה לכם על התשובות. נימרוד, בזמן הקצר שבין דליפת רדיאטור לנוספת עדיין צריך למלא מים כל שבועיים פחות מליטר אני חושב. אני חושב על משהו נוסף... יש את כל מערכת החימום של הקבינה ושם יש גם רדיאטור לא? בכל מקרה הצינורות הראשיים (עליון ותחתון) של הרדיאטור חדשים, הרדיאטור לאחר ניקוי מקצועי וגם כאשר אינו דולף יש התחממות שמישתנה לפי מצב הרוח. רציתי להוסיף שלדעתי המאוורר צריך להיות תקין. הוא נימצא על מנגנון קלאץ'' שלעולם לא תופס לגמרי את המאוורר. ולא ניראה לי שהוא יכל להתקלקל בכלל. יש התנגדות ואני מרגיש דיי הרבה רוח בטורים גבוהים יותר.
ערן, ליטר בשבועיים זה די הרבה
ערן, ליטר בשבועיים זה די הרבה בהתחשב בזה שאתה לא נוסע הרבה בג''יפ (ככה אני מבין...). כלומר יש נזילות מאיפה שהוא. אבל אם אתה אכן להתחממות מקפיד על גובה נוזל הקירור אז זו לא הסיבה. לגבי הצינור התחתון - הוא אמור להיות צינור מיוחד עם חיזוק של קפיץ בתוכו, אם התקנת שם צינור פשוט כמו העליון, זה לא טוב. הבדיקה היא בראייה, אם נראה לך שהצינור מתכווץ כאשר אתה נותן גז, זו הבעייה. הסיבה שאני טורח להדגיש את זה שוב היא שזו בעייה נפוצה אך פשוטה לפתרון וגורמת למה שאתה מתאר, התחממות מדי פעם בלבד. גראנוויל קינג מקדיש פסקה שלמה רק לבעייה הזו, ואני למדתי כבר שכשהוא כותב על משהו שזה הבעייה, כדאי להקשיב לו (למרות שהוא מת כבר יותר מעשר שנים).