פורומים

- שטח 4x4

דיפנדר - בעד / נגד ?????

19 באוקטובר 2000 ב 16:05 4 תגובות 439 צפיות אמיר הסמוראי
בשל התרחבות התא המשפחתי, משיקולי מס ומשיעמום פרופר, החלטתי לבחון את האפשרות של החלפת הסמוראי האמיץ בדיפנדר ארוך סגור, משנות הדגם האחרונות תקציב 80-90 אלף שח"ים יקומו כל (ואני מתכוון כל!) המבינים ויביעו עמדה - בעד/נגד/יתרונות / חסרונות בין העונים נכונה יוגרל גלון של שמן משומש מהדיפרציאל האחורי של הסמוראי שלי.....:-)))
הוספת תגובה
  • 1. אורח/ת 19 באוקטובר 2000 ב 14:27

אמירוש טוב, איזה מין שאלות

אמירוש טוב, איזה מין שאלות אתה שואל.... לדעתי הדיפנדר הוא אוטו מוצלח אבל עם מגבלות שקשורות לסגנון הנהיגה. כידוע לך, לחברי הטוב יש אחד כזה ואנחנו דנים הרבה בנושא היכולת של האוטו. הפלטפורמה עצמה מרשימה. לחיוב: ,המון מקום,סולר,רך לנסיעה, עביר, קשוח לשלילה: הנדסת אנוש, מנוע חלש,אמינות[ויכוח שלא יגמר לעולם...], ועכשיו לפן האישי. מהיכרותי את סגנון הנהיגה שלך בבקעת צין, אתה נוהג אגרסיבי וספורטיבי מאד. זו מתודולוגית נהיגה שלא מתאימה לכלי הזה. אם אתה רוצה להשתולל - זה לא האוטו. אם אתה רוצה לטייל אז זו אופציה רק אז אני שואל אם בתקציב הזה אין יפניות שהן יותר נוחות, קצת פחות עבירות ובוודאות יותר אמינות מכל רכב אחר... ואם אין ולקחת בחשבון את כל שאר התנאים אז זה האוטו בשבילך.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 2. נמרוד 19 באוקטובר 2000 ב 15:20

אמיר קודם כל מזל טוב. אתה מפח

אמיר קודם כל מזל טוב. אתה מפחד לקנות ג''יפ? עם כל היתרונות של הדיפנדר עדיין נשארים כמה תירוצים נוחים בשרוול - ארוך, כבד, אין לו כוח. לא תהיה לך בעייה להאשים את האוטו. בקיצור, לך על זה!

הוספת תגובה צטט והגב
  • 3. אורח/ת 19 באוקטובר 2000 ב 18:24

נמרוד אני חולם או שהרגע ראיתי

נמרוד אני חולם או שהרגע ראיתי אותך ממליץ לקנות דיפנדר? אחרי שנה שלמה במחיצתו,תיסכול רב מהתפרקותו,והפסד רב במכירתו אני יכול לספר כמה דברים הדיפנדר לא אוטו לכל אחד נקודה. צריך בהחלט לדעת איך לנהוג בו ואם לא תעשה את זה נכון יום אחד הוא ינקום בך וזה לא יגמר לעולם. אולי ארז יכול לספר לך איך נוהגים בו בלי שיתקלקל הדיפנדר נותן תחושה שאתה יכול לנסוע 200 קמש על סלעים בגודל של מטר. כמה שתלחץ יותר תופתע יותר נסיעות מהירות על סלעים עליות בפול רייס עליה של מעבר לזוייות שבמהלכה שומעים את כל האוטו נמעך על האבנים ובסופה כאילו לא היה כלום. ממש פצצה מתלים חבל על הזמן מנוע קצת חלש כאילו הרבה חלש אבל מסתדרים אבל אם תתעלל בו ככה הוא ישמור לך טינה ויום בהיר אחד תגלה משהו קטן שלא בסדר תלך לתקן אותו לא יאוחר השעה שעוד משהו יהיה לא בסדר והדברים גודלים עם הזמן ועוד ועוד ועוד ועוד !! נוסעים,מרגישים משהו מוזר בנסיעה רעש קטנטן כעבור שניה נקרע הדריבשיפט(סיפור אישי) באמצע רחוב ראשי סוען ועוד כל מני כאלו. אבל אם תתיחס אליו כמו שצריך(כנראה שרק ארז יודע איך) זה אוטו מדהים זה לא סתם אוטו זה אוטו עם אישיות לא לכל אחד יש כזה ולא כל אחד יודע לנהוג על כזה יתרונות: יחוד,דיזל,חוסן מכאני(עד שמתפרק),עבירות במצב סטנדרטי שעולה על המון רכבים יפניים משופרים,יחסית לרכב עבודה טוב בכביש חסרונות: חלש,מתפרק(בנסיבות מסוימות) ואם אתה לא אחד שחי ג''יפים ויודע איך לטפל זה די מפחיד לנסוע אם הרכב למקומות נידחים ומרוחקים באימת הבגידה שלו ושלא תוכל לתקן את זה בעצמך בהצלחה בסך הכל אני מאוד נהנתי אבל מאוד מתסכל כל הבעיות ..!!

הוספת תגובה צטט והגב
  • 4. אורח/ת 19 באוקטובר 2000 ב 19:24

טוב אמיר את דעתי שמעת בטל'' אב

טוב אמיר את דעתי שמעת בטל'' אבל גם פה אני יענה לך כמו שכולם כאן כתבו הדיפנדר הוא רכב יעודי הוא לא מיועד לכל אחד יש לו יתרונות רבים וחסרונות כמו לכל אחד אחר,אפרט אותם (לפי מה שאני חושב) יתרונות:חוסן פיזי הרכב חזק מאוד בעל כושר נסיעת משקל מדהים ומסוגל לעמוד בלחצים פיזים קשיים-אבל,וזה אבל גדול הוא לא מסוגל לעמוד לאורך זמן בהתעללות אני מקווה שאתה מבין את ההבדל זאת אומרת שאם אתה נהג אגרסיבי הרכב במשך הזמן יתחיל לעשות בעיות אבל אם אתה נוהג שפוי(וכשאני אומר שפוי אני מתכוון גם אלי אצלי הדפנדר טיפס אין ספור פעמיים את מחמל,צין,ורדית וכל מעלה אחר בארץ-רק בלי להשתולל) הדיפנדר כמו כל רכב אחר דורש תשומת לב לא יותר ולא פחות רק הוא דורש את התשומת לב הנכונה ומבחינתי זה אומר שגיא אידלסון מקיבוץ גזר או לצפוניים יורמי מגבע ולא אף אחד אחר האמינות שלו לדעתי מאוד גבוהה אני כבר 10 שנים על דיפנדרים ואם מטפלים בהם נכון הם לא נשברים אלא אם כן אתה פשוט מתעקש לשבור אותו נוחות נסיעה:הרכב רך מאוד ונעים גם בכביש וגם בשטח לרמת הגהוץ שלו בנהיגה מהירה הרבה מאוד בעלי קפיצי עלים היו מתים בנושא הזה יש גם חסרון גדול :סביבת הנהג והנדסת אנוש כמו שאמרתי לך בטל'' מתרגלים לזה ואז זה ממש לא מפריע ואפילו מצחיק לפעמיים ,דוגמאות -גלגל הגה לא מול הנהג אלא מעט שמאלה,מוזר כן,מצחיק כן,אבל ממש לא מפריע כך גם לגבי הקלאץ מי שלא רגיל זה מפריע לו מי שנסע על הרכב שבוע כבר לא מרגיש את זה ועוד כל מיני דוגמאות ששוב לדעתי ממש לא חשובות מבחינת אכות גימור היא גבוהה אין כל מיני חוטים גלויים,פלסטיקים בפנים (אין בחוץ)לא עושים רעש ולא מתפרקים הדלתות חזקות מנוע ע שנת 2000 הדיפנדר היה בעל מנוע TDI משנת 2000 והלאה הוא בעל מנוע הTD5 הנפלא הtdi חלש יחסית למתחרים שלו אך בעל מומנט מאוד גבוה שמושג מהסל''''ד נמוך מאוד -יתרון ענק לזחילה על סלעים חוץ ממקרים של דיונות(ששם יש גם קשר לחורב צמיג שבדיפנדר הם דקים מאוד וגבוהים מאוד)אני לא נתקלתי במקרה שלא טיפסתי כי לא היה לי כוח ברכב,כן נכון קצת בהתחלה קצת מתסכל לנסוע לאט יחסית(האמת שאני עולה את העליות לירושלים על 90 בערך הבעיה היא אם עוצרים לך את התנופה-א לוקח שעה להאיץ חזרה למהירות) מתלים:מדהימים!!! החלק החזק של הדיפנדר,מהלך מתלה ארוך במיוחד יחד עם גמישות שלדה נותנים תוצאה נהדרת המתלים רכים יחסית והרכב מגהץ שבילים ומהמורות נהדר חסרונות כמו שכתבתי הם לא באמינות שהיא לדעתי גבוה אלא בסביבת נהג וזה לפחות מבחינתי משהו שאפשר להסתדר איתו-אני החלפתי כיסא ומאז הגב שקט... החיסרון השני הוא כוח המנוע וגם זה משהו שלי לפחות לא משנה כי מראש ידעתי את זה והרכב לא מיועד למרוצים אלא פשוט למסעות אני מסתובב באופן קבוע עם 500 קלוגרם של ציוד ברכב ובטיולים תוסיף את הכלבים שלי-עוד 250 קילו :-) זה הרבה מאוד ולדיפנדר אין שום בעיה לסחוב את זה כרגיל בשורה התחתונה-אם אתה רוצה רכב למסעות פלוס עבירות ואתה נהג שפוי ,מתכוון לטפל אצל שגיא אז לך על זה אם כל מה שאתה רוצה זה לפצח סלעים,לטוס על השבילים על 120 זה לא בשבילך

הוספת תגובה צטט והגב
ביטול