פורומים

- שטח 4x4

תשובה לערן

20 באוקטובר 2000 ב 19:14 13 תגובות 820 צפיות ניר ל
היום כשהחלפתי פקקי מים נזכרתי בשאלה שלך , אם מערכת הקירור אכן תקינה כמו שאתה מתאר ואין שום חסימות או עבודה לא תקינה של המשאבה או המאוורר ואם התופעה אינה קבועה כל הזמן אז יכול להיות שאין לך שום בעיה ורק השעון חום שלך דפוק או מקצר . היתה לי בעיה דומה לפני שנים ואחרי שהפכתי את כל מערכת הקירור ולא מצאתי סיבה פשוט פתחתי רדיאטור והכנסתי מדחום , גיליתי להפתעתי שלא רק שהמנוע לא מתחמם הוא אפילו קר מדי ואפשר להכניס אצבע לתוך המים . בכל אופן דע כי המנועים האלה רגישים להתחממות וחשוב שתטפל במערכת הקירור בדחיפות , אם המצב רע כמו שאתה מתאר תחליף רדיאטור ואל תסתפק בכל מיני אבקות קסם למיניהן , הן טובות בתור תיקון זמני או אם ישנם חורים זעירים , אבל במקרה של רדיאטור רקוב אתה תמצא את עצמך מהר מאד עם רדיאטור מפוצץ שידפוק לך במקרה הטוב את הטיול ובמקרה שלא שמת לב יגמור על המנוע.
הוספת תגובה
  • 1. אורח/ת 20 באוקטובר 2000 ב 19:44

לאחר התייעצויות עם חבר ג''יפאי

לאחר התייעצויות עם חבר ג''יפאי ומוסכניק הסקתי את המסקנה שזו אחת מהבעיות הבאות: 1) טרמוסטט ניתפס מידי פעם (אמן) י 2) בריחת גזים מהמנוע למערכת המים והפוך מסקנה 2 הוסקה מכך שלחץ מערכת המים אצלי הוא פשוט אדיר ומשום כך מתפוצץ לי כל הזמן הרדיאטור. שמתי פקק מים חדש ברדיאטור שאמור להתאים לפי הנתונים אך הוא לא משחרר את הלחץ והרדיאטור קורס. הלחץ האדיר הוא כנראה כתוצאה מבריחת גזים וחום מהמנוע ישר לתוך מערכת הקירור. אני כלכך מקווה שאני טועה. בכל מיקרה, קיבלתי רדיאטור שהיה אמור להיות מצויין והתברר שהברזלים שבין צלעות הקירור רקובים, אך את התחתית והחלק העליון לפחות אפשר לקחת.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 2. פרסום 21 באוקטובר 2000 ב 06:23

יכול להיות שיש לך בעיה של בריח

יכול להיות שיש לך בעיה של בריחת לחץ מהמנוע אל הרדיאטור אבל אין סיכוי שהלחץ הזה יפוצץ לך את הרדיאטור מכיוון שמכסה הרדיאטור משחררר לחץ של מעל 13-15 ליברות במערכת, ולחץ זה הוא הלחץ שממילא אמור להיות שם. פתח מכסה רדיאטור בעת שהמנוע עובד. אם תראה במים בועות אוויר מבעבעות אז כנראה שצדקת. יתכן שהקלץ'' של המאוורר שלך הוא שעושה את הצרות. כבר נתקלתי בזה בויטרה שהתחממה בעמידה, זה היה נראה כאילו המאוורר עובד אבל בפועל אחרי שניטרלנו את העבודה של המצמד (קדחנו והעברנו בורג דוכ דרך המצמד) הרכב הפסיק להתחמם, כנראה שהמאוורר עבד אבל לא במהירות אופטימאלית. ביטול הקלץ'' אמור תיאורטית להעלות בטיפה את צריכת הדלק, אני לא יודע כמה זה משמעותי, רובנו, הJEEPאים, נוסעים עם מאווררים ללא מצמד כלל.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 3. אורח/ת 21 באוקטובר 2000 ב 09:16

בקשר למאוורר, חבר שלי ראה את ה

בקשר למאוורר, חבר שלי ראה את המנגנון עובד אצלי וטען, שלא רק שהמאוורר עובד, המנגנון מעלה בהרבה את מהירות המאוורר. אצלו יש את אותו המאוורר מחובר ישירות והוא עושה הרבה פחות רוח. בקשר ללחץ הגבוה מידי, יש לי הרגשה שאולי הפקק החדש ששמתי, שאמור להתאים, הוא לא תקין ולא משחרר לחץ. הסיבה לכך היא שמאז ששמתי אותו הוא מעולם לא שיחרר עודפים גם כשהרדיאטור היה מלא, כמדומני. בקשר לטיפ על בועות האוויר אני אחזיר תשובה. אני הולך לנסות את זה מייד.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 4. ניר ל 21 באוקטובר 2000 ב 09:24

ערן , כששאלת את השאלה טענת שהט

ערן , כששאלת את השאלה טענת שהטרמוסטט חדש , אתה יכול לפתוח מכסה רדיאטור לחכות שהמנוע יתחמם ולראות אם מתחילה סירקולציה של מים , או שפשוט פרק את הטרמוסטט באופן זמני ואם אכן זאת הבעיה אז תחליף אותו . לגבי המאוורר - זה היה ההסבר הראשון שלי והשבת שהוא תקין אבל בכל זאת כדאי לך לקבע אותו , כמו שאמר חנן אם הוא מחליק אתה לא יכול להבחין בזה בעין בד''כ . לגבי בריחת לחץ מהמנוע למערכת הקרור קיבלת תשובה מחנן , אם המצב היה כפי שאתה מתאר היית שופך מנוע מזמן, יכולה להיות דליפה מזערית שאתה יכול לתקן באמצעות אבקה ולהאריך את חיי המנוע לזמן מה , פרק את הפלאגים ואם יש מעבר מים אתה תראה משקע עבה כמו האבנית בקומקום מים.בכל מקרה זה לא גורם להתחממות באופן ישיר .

הוספת תגובה צטט והגב
  • 5. אורח/ת 21 באוקטובר 2000 ב 12:20

אוקיי, אז הנה התוצאות. עשיתי

אוקיי, אז הנה התוצאות. עשיתי בדיקה וכשהמנוע חם פתחתי את המכסה וראיתי זרימת מים אבל לא חזקה במיוחד. לאחר מכן, הזרימה פתאום התחזקה מאוד והמנוע לא התחמם יותר גם בעמידה וגם לחץ מים כשהפקק סגור לא היה יותר חזק. דרך אגב אין לי בועות במים, רק מעט קצף, אבל זה נורמאלי אני חושב. נימרוד, הצינור לא קורס. לסיכום, אני חושב שהטרמוסטט דפוק וניתפס מידי פעם. אני אפרק ואבדוק כנראה..

הוספת תגובה צטט והגב
  • 6. אורח/ת 21 באוקטובר 2000 ב 12:23

ודרך אגב הטרמוסטט בן כמעט שנתי

ודרך אגב הטרמוסטט בן כמעט שנתיים וחצי מהזמן הוא היה טבול במים רגילים לגמרי..

הוספת תגובה צטט והגב
  • 7. פרסום 21 באוקטובר 2000 ב 21:48

הקלץ'' של המאוורר לא יכול להגב

הקלץ'' של המאוורר לא יכול להגביר את מהירות המאוורר יותר מהמהירות שהרצועה מסובבת אותו, אני מקווה שחבר שלך צחק כשהוא אמר את זה.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 8. אורח/ת 22 באוקטובר 2000 ב 16:37

אני לא יודע. הוא טען שזה מנגנו

אני לא יודע. הוא טען שזה מנגנון מיוחד שמגביר את המהירות של המאוורר. הוא לא אמר את זה בצחוק, אולי הוא טעה. אבל האם אתה בטוח שזה קלאץ''? האם אתה יכול להסביר לי בדיוק מה עושה המנגנון הזה ואיך? מה יש שם בפנים, כי אני לא בטוח אם המנגנון הלך נראה לי שאני אתקין מאורר חשמלי, אולי.. אני לא רוצה לחבר את המאוורר ישירות שיקח לי דלק וכוח.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 9. פרסום 22 באוקטובר 2000 ב 16:53

אני לא מכיר את המנגנון הספציפי

אני לא מכיר את המנגנון הספציפי של JEEP אבל לפעמים מצמדים כאלה עובדים על עיקרון של ג''ל שנהיה צמיג יותר בחום ומעביר בצורה מלאה את התנועה מהפולי אל המאוורר ולפעמים זה עובד על מנגנון טרמו-מכני כלשהו. בכל מקרה כאשר העסק מרגיש שהמנוע חם הוא אמור להעביר בצורה מלאה את הכח מהפולי אל המאוורר, בדיוק כאילו לא היה שם מצמד כלל.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 10. נמרוד 22 באוקטובר 2000 ב 19:20

ערן, זה סוג של מצמד עם שליטה ט

ערן, זה סוג של מצמד עם שליטה טרמית, משהו כמו שחנן אמר. כשעוברות כמה שנים זה מתחיל לזייף ולגרום בעיות. שורה תחתונה למה לשבור את הראש? תפרק את הדבר הזה, תחבר את המניפה ישירות עם ארבע ברגים, לא עולה כסף, וההשפעה על צריכת הדלק זניחה. אצלי אין את המנגנון, המניפה מחוברת ישירות כאמור, ואין לי שום בעייה. חנן, ניר, שי , עדי, ספרו איך זה אצלכם, כדי לשכנע את הספקן. הפתרון הנ''''ל מומלץ גם על ידי חכמי התלמוד הג''יפאי. מאורר חשמלי? למה לא, רק אחרי זה אל תבכה לנו שאין לך כסף!

הוספת תגובה צטט והגב
  • 11. אורח/ת 23 באוקטובר 2000 ב 07:24

אוקיי קיבינימאט!!!!!! אני הולך

אוקיי קיבינימאט!!!!!! אני הולך לעשות היום כנראה את הדברים הבאים: -לשים תחתית אחרת, שקיבלתי מחבר, ברדיאטור -לשים טרמוסטט חדש -לשים פקק חדש לרדיאטור , אולי זה ששמתי דפוק ולא משחרר טיפת לחץ - לחבר ישירות את המאוורר ולבדוק אם צריכת הדלק הממוצעת נישארת על 1:6!! ואם לא אתם אבודים!!! סליחה אהה ודרך אגב, איזה תמונות נחמדות של הג''יפ שלי בפורום ממערת הקמח? גמישות נחמדה בלי שיפורים. אני גאה. תודה על התגובות.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 12. נמרוד 23 באוקטובר 2000 ב 08:38

ערן? מה קרה 1:6? או שכתבת 9 ו

ערן? מה קרה 1:6? או שכתבת 9 ויצא הפוך...

הוספת תגובה צטט והגב
  • 13. אורח/ת 23 באוקטובר 2000 ב 17:34

מה קורה לך נימרוד. בכביש פתוח

מה קורה לך נימרוד. בכביש פתוח 1\9.5 בעיר לא יודע וממוצע 1\6 אחרי טיול עם הרבה שטויות יצא לי 1\6

הוספת תגובה צטט והגב
ביטול