פורומים

- שטח 4x4

שאלה לבעלי נסיון

25 באוקטובר 2000 ב 15:30 10 תגובות 497 צפיות חגי
תאור המצב. כשאני עולה עלייה נוצר מצב שהגלגלים מפרפרים (מסתובבים על ריק). בדרך כלל זה קורה לקראת סוף העלייה ,על דרדרת או לפני מדרגה באמצע העלייה. (סיבוב ההגה ימינה ושמלאה לא עוזר ולחץ האוויר בצמיגים נמוך). שאלות. למה הגלגלים מפרפרים ברור שזה בגלל חוסר אחיזה בקרקע אבל ממה נובע חוסר אחיזה זה, האם מחוסר משקל של הסמוראי או חוסר כוח של המנוע או אולי הצמיגים (צמיגי M/S ) ? כיצד ניתן להתגבר על מכשולים כאלה ? האם נעילת דיפרנציאל פותרת את הבעיה ? תודה מראש חגי

הוספת תגובה
  • 1. אורח/ת 25 באוקטובר 2000 ב 13:57

אני אמנם לא בעל נסיון אבל שמתי

אני אמנם לא בעל נסיון אבל שמתי לב גם לתופעה הזאת אפשר ויכול להיות שכשהג''יפ נמצא בשיפוע מסויים המקשל שלו מתחלק לשני חלקים לכיוון למטה ישר ולכיוון החלק האחורי (ככה לפחות לימדו בפיזיקה) בכל מקרה יכול להיות שהכוח לאחור יותר חזק מהכוח למטה או במילים אחרות אין לצמיגים מספיק אחיזה. מה שאני ניסיתי לפעמים זה הצליח לפעמים לא זה פשוט להוריד גז כמה שאפשר עד שהגלגלים יצליחו לתפוס שוב. מה שעוד יכול להיות זה הצלבה ואז פשוט אחד הגלגלים איבד אחיזה או יותר ואז כל הכוח של המנוע מגיע אליו והוא כמובן מפרפר עוד יותר בעוד שלגלגלים האחרים שלהם יש אחיזה בקרקע אין בכלל כוח מנוע. אבל אני לא מומחה בכלל ...

הוספת תגובה צטט והגב
  • 2. פרסום 25 באוקטובר 2000 ב 14:33

חגי, הרבה גורמים יעזרו לך לעלו

חגי, הרבה גורמים יעזרו לך לעלות את העליה ואין כאן מקום לפרט את כולם אבל נזכיר כמה מהם: צמיגי בוץ רחבים בקוטר גדול ובלחץ נמוך ככל האפשר. נעילות דיפרנציאלים. מתלים ארוכי מהלך ורכים. נהיגה נכונה שלוקחת קו שינצל מה שפחות את יכולת המתלים, עם מה שפחות בורות ומדרגות בדרך. מהירות והילוך מתאימים. משקל הרכב לא משחק כאן (למעט העובדה שככל שהרכב קל יותר ניתן לרדת ללחץ אוויר נמוך יותר בצמיגים) וכל עוד הרכב שלך מסוגל לספק את המהירות הנדרשת בפיסקה הקודמת אז גם כח המנוע לא משחק. קח בחשבון שמהירות גבוהה או מנוע בסל''''ד גבוה לא בהכרח משחקים לטובתך מכיון שרכב שנוסע מהר מדי נוטש את הקרקע מדי פעם ובזמן שהוא באוויר הוא לא מספק משיכה קדימה ומנוע בטורים גבוהים מדי יגרום לגלגלים לשבור אחיזה עם הקרקע מוקדם מדי ולפרפר ולכן העצה של גיא של פמפום של דוושת הגז עובדת לא רע לפעמים. אם אתה מנסה עליה כזו עם דיפרנציאלים פתוחים, שילוב של רגל ימין על הגז ורגל שמאל בועטת בעיטות מהירות וחזקות בדוושת הבלם יכול לעזור לך לעבור את העליה, זה גם נותן את האפקט של הפמפום על הגז שהוזכר קודם אבל בלי לבלבל את המנוע עם תערובות משתנות מהמאייד וגם עוצר לחלקיקי שניה את הגלגלים המפרפרים, בתנאים הנכונים זה עובד כמו קסם. בהצלחה.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 3. פרסום 25 באוקטובר 2000 ב 14:40

עוד טכניקה שלפעמים עובדת היא ב

עוד טכניקה שלפעמים עובדת היא ברגע שהגלגלים מפרפרים לתת להם לפרפר כמה שניות ואז הם יוצרים בורות בקרקע. אתה עוצר, חוזר אחורה אל השפה האחורית של הבור ומזנק משם, זה יתן לך תנופה בשביל להמשיך לעלות קדימה. הטכניקה הזו טובה במיוחד לרכבים עם דיפ''ים נעולים מכיון שעם דיפ'' לא נעול אתה חופר בור רק בצד אחד של הרכב ואז אתה מחריף לך את הקושי בזינוק מכיון שעל ההתחלה אתה כבר בהצלבת גלגלים. עוד יתרון בטכניקה הזו היא שאתה מחרב לזה שיבוא אחריך את העליה ואז או שעלית ותוכל לצחוק על האחרים שהם לא מצליחים לעלות או שלא הצלחת לעלות אבל הבאים אחריך גם לא יוכלו ו''''צרת רבים חצי נחמה'''' :-)

הוספת תגובה צטט והגב
  • 4. אורח/ת 25 באוקטובר 2000 ב 20:17

עוד משהו שעלה בדעתי בהמשך לתשו

עוד משהו שעלה בדעתי בהמשך לתשובתו של חנן: אם אתה במצב עצירה באמצע העלייה, נסה למתוח את ההנדברקס,ולתת גז, הדבר מייצר מעין ''''אשליה'''' לדיפרנציאל (בתנאי שהוא פתוח) דבר שיעזור לך לייצר יותר אחיזה בנקודה הנתונה ע''''י הנעת שני הגלגלים...

הוספת תגובה צטט והגב
  • 5. ניר ל 26 באוקטובר 2000 ב 07:43

מה שרן מציע לגבי ההנד ברקס פוע

מה שרן מציע לגבי ההנד ברקס פועל על אותו עיקרון של ההצעה של חנן לגבי השימוש בבלמים , רק שבסמוראי לא ניתן ליישם את זה כי ההנד ברקס יושב מאחורי הטרנספר ולא משתמש בבלמים האחוריים אלא בתוף נפרד שאליו מתחבר הדריוושפט.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 6. פרסום 26 באוקטובר 2000 ב 07:55

זה פועל הסיפור הזה של בלם היד?

זה פועל הסיפור הזה של בלם היד??? אם זה אכן פועל (אני ניסיתי, לא הרגשתי שום הבדל) אז אני לא ממש מבין את הפיזיקה של זה, אולי מישהו יוכל להאיר את הענין. דיפ'' פתוח תמיד נותן מומנט שווה לשני הגלגלים. אם גלגל אחד באוויר אז המומנט הפועל עליו הוא אפס ולכן גם הגלגל שעל הקרקע מקבל אפס מומנט. אם נפעיל את בלם היד בצורה שבשביל לסובב את הגלגל שבאוויר יופעל על הציריה מומנט X מכיוון המנוע. על הגלגל השני מופעל אותו כח בלימה בדיוק מבלם היד ומופעל מומנט זהה להנעת הגלגל, הכוחות מתאזנים ויוצא ששוב יש לגלגל שעל הקרקע מומנט אפס להנעת הרכב. לעומת זאת, בשיטת פמפום הבלמים יש מחזורים של האטה והאצה של הגלגלים. כאשר אנו מאיצים את הגלגל שבאוויר אנחנו מפעילים עליו מומנט מכיוון המנוע. אותו מומנט מופנה גם אל הגלגל שעל הקרקע ומומנט זה תורם להסעת הרכב קדימה, כאן בדיוק ההבדל בין השיטות. בשיטת הפמפום אנחנו מצליחים להעביר מומנט אל הגלגל שעל הקרקע. אשמח לשמוע תיקונים.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 7. חגי 26 באוקטובר 2000 ב 09:04

מנסיון לחיצה קלה על הברקס(עם ה

מנסיון לחיצה קלה על הברקס(עם הגז לחוץ) לא עזרה לי. לפמפם לא ניסיתי

הוספת תגובה צטט והגב
  • 8. שי ש 26 באוקטובר 2000 ב 09:41

יש גם אפשרות, שאמנם לא ניסיתי

יש גם אפשרות, שאמנם לא ניסיתי אותה אף פעם, אבל היא צריכה לעבוד... מדובר על מקרים של הצלבה אמיתית. זה נכון לגבי הדראמים של ה CJ, את הבלמים האחרים אני לא מכיר, אז אולי זה לא רלוונטי. צריך לנעול את הדראם של הגלגל באוויר על ידי סיבוב המכוון שלו לכיוון הסגירה. דבר זה יגרום לכל הכוח לסובב את הגלגל שעל הרצפה. צריך רק להזהר לא לשרוף את הבלם ככה...

הוספת תגובה צטט והגב
  • 9. פרסום 26 באוקטובר 2000 ב 10:17

אני ניסיתי וזה גם עבד יפה, ברכ

אני ניסיתי וזה גם עבד יפה, ברכב שהיה תקוע בתעלה עם גלגלים בהצלבה, לקשור את הגלגל האחורי שבאוויר על ידי רצועה שהועברה דרך החורים בג''אנט ונקשרה בחוזקה אל השילדה. זה היה ניסוי סתם בשביל הכיף, הרכב הוכנס בכוונה למצב הזה והוא גם היה מצויד בנעילת דיפ'' ידנית, כמובן שלא השתמשנו בנעילה ובעזרת הגלגל הקשור הרכב יצא בצורה חלקה ונקיה מהתעלה.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 10. ניר ל 26 באוקטובר 2000 ב 11:07

לא חנן אתה לא טועה , נסיעה עם

לא חנן אתה לא טועה , נסיעה עם הנד ברקס משוך לא אפקטיבית , הרעיון הוא של שימוש בו בדומה לשימוש בבלמים כלומר משיכות מבוקרות רק שבמקום לעצור את כל ארבעת הגלגלים אתה משחק רק עם האחוריים , בסמוראי כאמור אין על מה לדבר כיוון שלא נעשה שם שימוש בבלמים. אני די ספקן לגבי השיטות האלו שמדובר בדיפ פתוח אולי זה עוזר במקרים גבוליים , בדיפ מוגבל החלקה שבו המומנטים אינם מתחלקים שווה בשווה יש לזה יותר אפקט אבל עדיין זה לא נעילה מלאה וכן קיים סיכון גבוה לשבור צלב כמו שקרה לי.

הוספת תגובה צטט והגב
ביטול