פורומים

- שטח 4x4

בולמי הדלבורג

25 באוקטובר 2000 ב 20:16 14 תגובות 673 צפיות Samorai.com
מי מכיר את החברה ואת בולמיה (נאמר שמקורם בארה"ב) ? אאיך הם בהשוואה לרנצו 9000? השאלה השלישית היא מי מכיר את איכות עבודתו של עידו מבחינת איכות ויותר חשוב עמידות. בתודה מראש
הוספת תגובה
  • 1. נמרוד 25 באוקטובר 2000 ב 19:42

אני מניח שאתה מתכוון לאדלברוק

אני מניח שאתה מתכוון לאדלברוק (Edelbrock). החברה ידועה זה שנים בתחום שיפורי מנוע, סעפות ומערכות יניקה למיניהם. לגבי הבולמים שלהם - לא יודע.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 2. נמרוד 25 באוקטובר 2000 ב 19:51

http://www.edelbrock.com/autom

http://www.edelbrock.com/automotive/ias_shocks.html

http://www.edelbrock.com/automotive/ias_shocks.html

הוספת תגובה צטט והגב
  • 3. דרור כספי 25 באוקטובר 2000 ב 20:52

בפג''רו שלי הותקנו לפני שבוע ב

בפג''רו שלי הותקנו לפני שבוע בולמי אדלברוק על ידי גיא מפרוג''יפ כחלק מהגבהת הרכב. איכות הנסיעה בכביש טובה מאד, לשטח עוד לא ירדתי. לטענת היצרן (ראה הסבר באתר שלו) הבולם אמור להבחין בין תנודות השילדה לה הוא מחובר בצד אחד לתנודות הגלגל ולספק שיכוך שונה בשני המקרים - כך שהרכב מגהץ מהמורות אבל פחות נוטה בסיבובים וכדומה. לגבי עידו, הוא הרכיב לי את מיגוני הגחון והעבודה טובה מאד.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 4. 4x4hotmail 25 באוקטובר 2000 ב 22:08

דרור, יש כאן איזה בלבול. נתחי

דרור, יש כאן איזה בלבול. נתחיל בזה שבולמי אדלברוק הם בהחלט מוצר חבל''''ז. מצד שני בולמים - כמה טובים שלא יהיו - אין להם שכל והם לא יכולים ''''להבחיןן'''' בין כלום. הם כן יכולים להיות מכויילים אחרת לפתיחה ולסגירה. כלומר לדמפינג מצד אחד (סגירה) ולריבאונד (פתיחה) מצד שני. הם גם יכולים להיות מכויילים כך שהם יוכלו להתנהג אחרת על פי מהירות המעבר של השמן בחרירים (בשסתומים הפנימיים). מעבר לזה אין להם שכל משל עצמם. לכן גם לא ברור לי למה הם יודעים להבחין בין עיוות שלדה מצד אחד לבין עיוות מתלה - או גלגל מצד שני. מישהו מכר לך לוקש. טכני ובולמים hוצאים מן הכלל - To Go Along......

הוספת תגובה צטט והגב
  • 5. zvikabar 25 באוקטובר 2000 ב 22:11

אם יש לך סמוראי אז חבל על הכסף

אם יש לך סמוראי אז חבל על הכסף לא רנצו לא אולדמן ולא אדלברוק לשאלתך על איכות הם נחשבים ליקרים שבחבורה אם זה אמור להגיד משהו

הוספת תגובה צטט והגב
  • 6. אורח/ת 26 באוקטובר 2000 ב 01:03

רוני רק בשביל לסבך אותך קצת ..

רוני רק בשביל לסבך אותך קצת .. הבולמים האלו טובים יותר מא.מ.א ? אני כבר רואה אותך מסביר שכל אחד למטרה אחרת וכאלו אז מה ההבדלים ולאיזה מטרות ? סליחה על הסיבוך אבל זה ממש מעניין תודה

הוספת תגובה צטט והגב
  • 7. פרסום 26 באוקטובר 2000 ב 05:10

כמו שלא ניתן, ע''''פ תורת היחס

כמו שלא ניתן, ע''''פ תורת היחסות, לדעת אם כדור הארץ מסתובב סביב השמש, או מערכת השמש סביב כדור הארץ או שילוב של שניהם ביחד, גם הבולמים לא מסוגלים לדעת איזה קצה מבצע תנועה ואיזה לא. הסתייגות: בבוא הזמן ועם מתלים אקטיביים ממוחשבים הם ידעו לצפות את מה שהולך לקרות למתלים ולפי זה הם גם ידעו להבחין בין מהמורות לבין תנועה של המרכב, עד אז, כמו שרוני כתב, לבולמים אין ''''שכל''''.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 8. נמרוד 26 באוקטובר 2000 ב 06:06

בוקר טוב, לכל המעונינים להתעמק

בוקר טוב, לכל המעונינים להתעמק, מצ''''ב קישור לפטנטים הקשורים לבולמי אדלברוק. דרך אגב, זה האתר המצוין של משרד הפטנטים האמריקאי וכל הפטנטים בכל התחומים מופיעים בפירוט מלא. (חנן הבטחתי מזמן, ועכשיו נזכרתי)

http://164.195.100.11/netacgi/nph-Parser?Sect1=PTO2&Sect2=HITOFF&p=1&u=\\%2Fnetahtml\\%2Fsearch-bool.html&r=0&f=S&l=50&TERM1=Ricor&FIELD1=&co1=AND&TERM2=&FIELD2=&d=ft00

הוספת תגובה צטט והגב
  • 9. פרסום 26 באוקטובר 2000 ב 06:25

אופס... אמנם הבולמים לא יכולי

אופס... אמנם הבולמים לא יכולים לדעת על פי המרחק בין הקצוות שלהם מי זז, המרכב או הגלגל, אבל על ידי שימוש במשקולת אפשר לדעת אם רכיב מסוים מאיץ או מאיט כלפי כדור הארץ ואם מרכיבים משקולת כזו רק על חלק אחד כמו במקרה שלפנינו אז ניתן להפריד בין תנועות המרכב ובין תנועות הגלגל ולשכך בצורה סלקטיבית את התנודות.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 10. Dror 26 באוקטובר 2000 ב 07:00

Roni my friend, please look at

Roni my friend, please look at Edelbrock''s web site and see how the shock can differentiate between wheel motion and body motion. I''m not an expert but I read the explanation and it sounds very reasonable. So nobody sells me LOKSHIM, I hope! I''m sure OME are also very good. As I wrote, I''m not an expert, I just have some (very short) experience. Dror Caspi

הוספת תגובה צטט והגב
  • 11. Dror 26 באוקטובר 2000 ב 07:02

Roni my friend please look at

Roni my friend please look at Edelbrock''s web site and see how the shock can differentiate between wheel motion and body motion. I''m not an expert but I read the explanation and it sounds very reasonable. So nobody sells me LOKSHIM I hope! I''m sure OME are also very good. As I wrote I''m not an expert I just have some very short experience. Dror Caspi

הוספת תגובה צטט והגב
  • 12. Dror 26 באוקטובר 2000 ב 07:11

Hannan I''m glad you corrected

Hannan I''m glad you corrected yourself Dror

הוספת תגובה צטט והגב
  • 13. נמרוד 26 באוקטובר 2000 ב 08:50

שגיב, לפעמים אתם ממש מצחיקים..

שגיב, לפעמים אתם ממש מצחיקים.. שלא לומר מעצבנים. הרי הטעות תוקנה ושמתם תמונה עם הלוגו של אדלברוק בעמוד הראשי, אבל העתקתם את השגיאה שבכותרת (הדלבורג).

הוספת תגובה צטט והגב
  • 14. Samorai.com 26 באוקטובר 2000 ב 18:32

דבר ראשון תודה על התשובות, דבר

דבר ראשון תודה על התשובות, דבר שני על ההודעה יש לי זכויות יוצרים וכל שינוי יגרור מכתב מעורך הדין שלי (רן תתכונן).

הוספת תגובה צטט והגב
ביטול