פורומים

- שטח 4x4

סוזוקי ג''ימני או מיצובישי פג'

28 באוקטובר 2000 ב 20:48 10 תגובות 3705 צפיות Kartofale
אני עובר מאופנוע שטח לג'יפ (חדש לחלוטין בתחום הג'פים) אני מעוניין לקנות ג'יפ ומתלבט בין סוזוקי ג'מני ומיצובישי פג'רו גג ברזנט. אני מיעד את הג'יפ לשימוש עירוני במהלך השבוע, וטיולי שטח בסופו. הייתי מעוניין לקבל חוות דעת מבעלי רכב כזה או כאלה שמכירים ומעוניינים ליעץ, לגבי יתרונות וחסרונות של כל אחד מהדגמים ואיזה שיפורים ראשוניים מומלצים (הגבהה, נועל דיפרנציאל וכו' ?) וכמו כן מידע לגבי הוצאות אחזקה דבר נוסף היא ההתלבטות בין גיר רגיל לאוטומט (סוזוקי ג'ימני). תודה על המידע, איתן.
הוספת תגובה
  • 1. אורח/ת 28 באוקטובר 2000 ב 18:55

בלי לחשוב פעמיים לך על הפאגרו

בלי לחשוב פעמיים לך על הפאגרו גדול יותר,מרווח יותר,חזק יותר,מנוע דיזל,יש אופציה לנעילת דפרנציל מבחינת אמינות אותו דבר שניהם יפנים(יפנים זה טוב אבא?) הגימני הוא גרסה מאוד מסורסת ומצועצעת של הסמורי מנוע מאוד חלש במנועים כאלה(דיזל או מנוע בנזין חלש) אני הייתי הולך על הידני

הוספת תגובה צטט והגב
  • 2. אמיר הסמוראי 28 באוקטובר 2000 ב 19:07

איתן - הייתי לפני שנה וקצת במצ

איתן - הייתי לפני שנה וקצת במצבך - אחרי 13 שנה עם אופנועי שטח בלבד - עברתי לג''יפ היה חשוב לי שהג''יפ יהיה ''''קרבי'''' - כי היה ברור לי שאנסה לעשות איתו )כמעט( את כל מה שעשיתי עם האופנועים..... הבחירה שלי היתה סוזוקי סמוראי מודל 97, עם קפיצי סלילים, סגור וממוזג, ואני מברך על הבחירה. הרכב סופר אמין, קליל, עובר כמעט בכל מקום, ועושה הרבה פעמים ''''בית ספר'''' לגדולים וחזקים ממנו.... כמו כן הוא רכב ששומר על מחירו, וקל מאוד למכור, כשמגיעה העת.... מהר מאוד מצאתי את עצמי משפר את הרכב, וכיום הוא מוגבה עם קפיצי TJM, ממוגן לחלוטין בגחון ובצדדים, ועם נעילת דפרנציאל אחורית, מה שגורם לי לחייך כל פעם מחדש כשמגיעים למקום ''''מעניין'''' והסמי עובר אותו בזילזול מופגן... אבל.... לא הכל וורוד - הסמי קטן...קטן מאוד - והיום, כאשר אני מטייל עם זוגתי והכלב...אין מקום לצידנית... ובעצם קשה מאוד להסתדר...קשה-אבל אפשרי. אם הרכב הוא לך ולבת זוג - אז אחלה. אם אתה צריך רכב גדול יותר, אז אולי שווה לשקול דיפנדר קצר או באמת פג''רו/טראנו בעצם - מה עם הויטארה??? גם אלטרנטיבה מענינת. לסיכום, כתבתי מרחשי ליבי, אך מפרספקטיבה של אופנוען....עד היום רבים מהחברה שאני מטייל איתם אומרים שאני נהג אגרסיבי...הם פשוט לא מבינים שאני נוהג כמו אופנוען.... נ.ב. טיפ חשוב להמשך: כשאתה נוהג בג''יפ, למשל ב- 80 קמ''''ש - ומגיע לתעלה... אל תנסה להוריד הילוך לתת פול גז ולמשוך את ההגה...לצערי, מה שעובד נפלא באופנוע, עובד קצת פחות טוב בג''יפפפפפפ...... בהצלחה בהמשך ושנחזור מהר לאופנועים VIVA KTM...

הוספת תגובה צטט והגב
  • 3. Kartofale 28 באוקטובר 2000 ב 19:10

תודה על התגובה המהירה האם יש

תודה על התגובה המהירה האם יש לך מידע כללי לגבי עלויות אחזקה (ביטוח וכדו'') וכמו כן האם יש צורך למגן את הרכב (קשת התהפכות ומיגון גחון) תודה על העזרה, איתן

הוספת תגובה צטט והגב
  • 4. אורח/ת 28 באוקטובר 2000 ב 19:20

חשוב מאוד למגן את הרכבים מיגו

חשוב מאוד למגן את הרכבים מיגון גחון,סרן קידמי(במידה ויש) טרנספר פלוס גיר ומיכל דלק קשת התאפחות זה רק לחיוב למרות שאם אתה מתכוון להיות שפוי ולא לנסות לטפס את מחמל ברוורס הכלוב הרגיל של הרכב יכול להספיק

הוספת תגובה צטט והגב
  • 5. Kartofale 28 באוקטובר 2000 ב 19:31

תודה רבה על המידע ;-> אית

תודה רבה על המידע ;-> איתן

הוספת תגובה צטט והגב
  • 6. מנשה 28 באוקטובר 2000 ב 19:47

היי יש לי פאז''ר ארוך ואני נהנ

היי יש לי פאז''ר ארוך ואני נהנה מכל רגע בשטח והוא חייה של רכב ואים אתה קונה קצר על אחת כמה וכמה תהנה ממנו הן בגלל העבירות שלו ואם תקנה דיזל כמעט ולא תרגיש את הדלק בטיולים בהשוואה לאחרים.תמגן למטה תעשה הכנה להייליפט וכננת וכל המוסיף הרי זה משובך מנסיון אישי

הוספת תגובה צטט והגב
  • 7. אורח/ת 29 באוקטובר 2000 ב 07:28

בתור אופנוען לשעבר סמוראי בהוו

בתור אופנוען לשעבר סמוראי בהווה אני חושב שלהתחיל על רכב קטן וקל ו''''חלש'''' יותר מומלץ להתחיל בקטן כדי לא לעשות שטויות. וחוצמיזה הסמוראי נותן בראש להרבה גדולים !!

הוספת תגובה צטט והגב
  • 8. אורח/ת 29 באוקטובר 2000 ב 08:31

I have a Jimny and although it

I have a Jimny and although it''s very good, it''s nothing like the Samurai and not even comparable to the Pajero.. On the road it''s much better then the Samurai, but offroad it''s not as good... If you have the money, go for the Pajero.. If you''re a little low on money then it depends if you want it to be more comfortable on the road, or less worries offroad :) Also, the Jimny costs more then the Samurai because it''s newer, but it has Power Steering, Power Windows, Automatic Lockers (You don''t have to get out of the car to lock the front wheels, and you can switch to 4x4 while you drive without stopping, and no reverse to go back to 2x4) The Jimny also has 10 more Horse Powers over the Samurai (79, while the Samurai has 69 I think)

הוספת תגובה צטט והגב
  • 9. אורח/ת 29 באוקטובר 2000 ב 08:36

I have a Jimny and although it

I have a Jimny and although it''''s very good it''''s nothing ..like the Samurai and not even comparable to the Pajero On the road it''''s much better then the Samurai but offroad it''''s not as good If you have the money go for the Pajero If you''''re a little low on money then it depends if you want it to be more comfortable on the road or less worries offroad Also the Jimny costs more then the Samurai because it''''s newer but it has Power Steering Power Windows Automatic Lockers You don''''t have to get out of the car to lock the front wheels and you can switch to 4x4 while you drive without stopping and no reverse to go back to 2x4 The Jimny also has 10 more Horse Powers over the Samurai

הוספת תגובה צטט והגב
  • 10. אורח/ת 29 באוקטובר 2000 ב 09:45

פגרו או גימיני -ל ך על הפגרו.

פגרו או גימיני -ל ך על הפגרו.מכמה סיבות:הגימיני יותר קטן.פגרו דיזל פתוח קיים וגימיני פתוח קיים גם אך עדיין לא בארץ.ומי שיודע אין כמו לפתוח תברזנט ביום אביב נעים. כנראה החברה שהגיבו מקודם שכחו שהגימיני הוא לא סמוראי - הוא הרבה יותר מצועצע ולפי דעתי לא יפה , אבל זאת דעתי. ולסיום:לפגרו יש קבלות מאיפה שרק תרצה:החל מהאמינות של מיצובישי וכלה בפריז דאקאר... למה לקנות כבש בעור של כבש אם אפשר לקנות זאב בעור זאב?!

הוספת תגובה צטט והגב
ביטול