חנן אהלן, לגבי הדבר הראשון,
חנן אהלן, לגבי הדבר הראשון, מי יתן! (ולגבי זה, אני רוצה לדון איתך על קיט ה 1-4 בטרנספר) לגבי הדבר השני, כשראיתי את זה, גם אני פצחתי בשאגות מבוהלות ''''מה? אין לא נעילה מקדימה?!?'''' לדעתי היא נשברה, כי אחר כך הם פתחו את הדיפ הקדמי.
חנן, אני חושב שהנוסחה הזו תקפה
חנן, אני חושב שהנוסחה הזו תקפה לגבי כל סוג נסיעה ובהנחה שהשימוש הוא ברכב סידרתי. השיפורים צריכים להיות במידה, ורק בהתאם לדרישה ספציפית. כלי רכב ''''משוגעים'''' בסגנון הגיפ של ברוך או של גיא הם בפירוש לא נדרשים כדי לבצע עבירות מטורפת. נכון שזה מדהים מבחינה של לראות את המפלצתיות ולהנות מההשקעה הטכנית-מכנית אבל בסופו של יום זה לא מה שנדרש לביצוע המשימה. מניסיוני , השיפורים שאנחנו מבצעים, כמעט בכל רמה, יוצרים עומסים על המכלולים השונים שלא תוכננו מלכתחילה ואח''''כ אנחנו מתפלאים שרמת האמינות של הרכב נמוכה באופן יחסי. ככל שנשאר צמודים יותר למקור מבחינת התכנון המכני,כך נרוויח אוטו יותר אמין שסביר להניח שיעמוד במטלות השונות בלי שנצטרך לגרור אותו למוסך... ד''''א זה מה שיפה או לא יפה בנהיגה ספורטיבית מהירה: יכולת הנהג חשובה הרבה יותר מהפלטפורמה מכיון שטעות אחת יכולה להיות גורלית מבחינת הנזק למכלולים בעוד שבעבירות יש משמעות גדולה יותר לרמה של שיפורי הפלטפורמה
הזיבר היה בתחילת היום נעול קדי
הזיבר היה בתחילת היום נעול קדימה ואחורה.....על ההתחלה הוא שבר את הנעילה הקדמית
או. קי. זה נשמע יותר הגיוני. א
או. קי. זה נשמע יותר הגיוני. אגב איזו נעילה היתה לו?
אגב, מה שזה אומר זה שכל!!! בעל
אגב, מה שזה אומר זה שכל!!! בעלי צמיגי הענק (מעל 35 אינטש) סבלו מבעיות במערכות ההינע או ההיגוי.. מזכיר משהו?
היית לו אם אני לא טועה דטרויט
היית לו אם אני לא טועה דטרויט וגם הסופה של הנדסת חלומות הייתה עם 35 אינץ.... היחיד שהיה עם צמיגים סטנדרטים במשופרים היה שי עם דסקברי וצמיגי טרקטור במידה סטנדרטית של דיפנדר
שלום חנן אני לא יודע ממה להתח
שלום חנן אני לא יודע ממה להתחיל,הסקרמבלר והסי.גיי 8 שונים בהרבה דברים זה מזה (לדוגמא בסקרמבלר הסרן האחורי נמצא הרבה יותר אחורה) האוטו של ברוך נשבר כשהיה על סלע והוא כן מאוזן. ובאשר לאוטו של גיא התיבת הגה היא של ברונקו והיא נתלשה כתוצאה ממכה ולא מעומס או שטות אחרת עד פה לתיקונים וכעת הטפת מוסר : נורא קל לשבת בצד ולקשקש למה שלא תתחרה גם אתה ואז תראה לנו מה זה איזון
שלום חנן אני לא יודע ממה להתח
שלום חנן אני לא יודע ממה להתחיל,הסקרמבלר והסי.גיי 8 שונים בהרבה דברים זה מזה (לדוגמא בסקרמבלר הסרן האחורי נמצא הרבה יותר אחורה) האוטו של ברוך נשבר כשהיה על סלע והוא כן מאוזן. ובאשר לאוטו של גיא התיבת הגה היא של ברונקו והיא נתלשה כתוצאה ממכה ולא מעומס או שטות אחרת עד פה לתיקונים וכעת הטפת מוסר : נורא קל לשבת בצד ולקשקש למה שלא תתחרה גם אתה ואז תראה לנו מה זה איזון
ללרדו שלום! קודם כל, בוא נישא
ללרדו שלום! קודם כל, בוא נישאר באווירה חיובית וגם אם הבאתי דעה שטוענת שמשהו אחר עדיף על משהו שמישהו מהמתחרים החליט זה לא אומר שאני נגדו או מעביר עליו ביקורת או משהו כזה. הCJ8 נקרא בארה''''ב סקרמבלר, זה רק ענין סמנטי, אלו שני שמות שונים לאותו דגם. ראה אתר הסקרמבלר www.cj8.com לפי מה שהבנתי, מה שנשבר ברכב של ברוך היה ציר בתוך הדנה300 שלו, אז אם זה מה שקרה אז סביר מאוד שזה קרה עקב עומס גדול שמטילים עליו הצמיגים הענקיים אבל כמובן, יתכן שאני טועה. לגבי ההיגוי הבנתי שנשבר שם הKNUCLE של ההיגוי בסרן הקדמי, ושוב, אם אני לא טועה אז תופעה כזו נדירה מאוד עד בלתי קיימת ברכבים עם צמיגים בגודל שמותאם לסרן. אני חושב שזו תהיה טעות מצידך להתכחש לעבודה שגלגלים גדולים מטילים עומס מוגבר על מכלולים, זה דבר ברור, ואם כי כל מכלול יכול להיות משודרג הרי שלכל דבר יש מחיר, לא רק כספי. למה אני לא מתחרה? פשוט כי אין לי את התקציב לבנות את הרכב כמו שאני חושב שנכון לבנות אותו ואין לי את התקציב להתחרות. הרכב כרגע נעול בשתי נעילות 100\\%, צמיגי בוץ בקוטר 31 אינטש. בתכנון? סרן דנה44 קדמי, צמיגי 35 אינטש, כלוב התהפכות מלא ושינוי יחסי העברה. הרבה כסף שאני מקווה שפעם יהיה לי. אם הטענה שלך היא שבגלל שאין לי את התקציב להתחרות אז זה אומר שאין לי זכות להביע את דעתי על שיפורים כאלה ואחרים אז אנחנו פשוט לא מסכימים. קורה. אגב, המפלצות של עידו, ברוך וגיא מרשימות אותי בכל קנה מידה, אבל לא בטוח שהן המתכון הנכון לזחילת סלעים. בידידות, חנן.
הKNUCLE השבור (לא תיבת הגה שבו
הKNUCLE השבור (לא תיבת הגה שבורה) בסרן הקדמי של גיא. התמונה באדיבות רוני מנדלבאום (גולד-טק)
חנן הש/בירות גם של ברוך וגם של
חנן הש/בירות גם של ברוך וגם של גיא היו בגלל נהיגה חזקה מידי דנה 300 לדעתי אמור לעמוד בצמיגי 40 אינץ ללא בעיות מיוחדות ודרך אגב אצל גיא היו צמיגי 35 אינץ (אני חושב) על דנה 44
אין לי מושג, יתכן שהדנה300 מסו
אין לי מושג, יתכן שהדנה300 מסוגל לעמוד לפני צמיגי 40 אינטש, לעומת זאת לא בטוח שהוא בנוי לעמוד אחרי מנוע V8 משופר עם טרנספר נוסף לפניו שלפי מה שהבנתי מרוני מכפיל את המומנט פי 4.7!!! חשבת על זה? גם אני לא יודע את התשובות אבל זו הוכחה טובה לכך שאם מחליטים שחייבים ללכת על צמיגי ענק חייבים לקחת בחשבון המון שיקולים ומדובר גם בהמון ניסוי וטעיה, משהו שברוך מאוד מנוסה בו לפי הסיפורים שלך. יש טבלה בפור ווילר ובספר של אחד המומחים האמריקאיים לג''יפים לגבי איזה סרן מתאים לאיזה גודל צמיג. אני אבדוק את זה אבל אני לא בטוח שעל פי הטבלה הזו דנה60 חזק מספיק בשביל צמיגי 40 אינטש או 44 אינטש. אני לא זוכר איפה קראתי אבל נדמה לי שמישהו כתב על צמיגי 38 אינטש אצל גיא (אבל כמובן יתכן שאני טועה) ואם זה המצב אז זה לא מתאים כי דנה44 טוב לצמיגים של עד 35 אינטש. בכל מקרה גם אחרי כל הטבלאות כמובן שיתכנו מקרים שבכל זאת ישברו מכלולים אבל דבר אחד ברור: to finish first-you have to first finish!!!
חנן מה שהראת בתמונה זה השבירה
חנן מה שהראת בתמונה זה השבירה הראשונה של גיא בהמשך היום הוא ניגח עם תיבת ההגה איזה סלע וזה מה שהשבית אותו לבסוף את התיקון הראשון הוא ואילן ריתחו בשטח והמשיכו להתחרות גיא התכוון להתחרות עם צמיגי המר שהם 37 אינץ אבל יום קודם באימון הם שמו לב שהצמיגים נסתמים מהר מאוד בבוץ ולכן החליף ל35
או. קיי. קיבלתי את התיקונים, א
או. קיי. קיבלתי את התיקונים, ארז. אני שמח שלפחות הפעם לא דיברתי שטויות בלי שום בסיס :-) בכל מקרה גם לפי מה שאתה אומר כנראה שגיא עייף את הסרן שלו עם צמיגים לא מתאימים.
דרך אגב התגובה הראשונה שלו אחר
דרך אגב התגובה הראשונה שלו אחרי התקלה עם הסרן הייתה ''''תחרות הבאה כבר יהיה פה דנה 60...'''' אני רק מקווה שהוא יספיק כי באמת יש לו רכב מעניין ומיוחד
לגיא כבר יש תיבת הגה חדשה וציר
לגיא כבר יש תיבת הגה חדשה וציר דנה 60 קדמי חדש. לשעבר ננ. אם ירצה השם הוא גם יקבל ARB קדמי שעבר התאמה מ 1.31'''' ציריה ו 30 שיניים ל 1.50'''' ציריה ו 35 שיניים כמקובל ב דנה 60 אמיתי. (עניין של עלויות ולא החלטה עקרונית להתחיל לשפצר מערכות ARB.....)
הסיבה שבגללה נשבר הטרנספר של ב
הסיבה שבגללה נשבר הטרנספר של ברוך היא: לא היתה בג''יפ הגבלה למהלך המתלה של בגלגלים האחוריים ובאחת הפתיחות הסרן האחורי ירד כל כך שהקרדן הכפול על הבקאקס נסגר עד הסוף ובגלל השסרן האחורי היה דנה 70 השבר היה בצד השני כלומר בטרנספר. הסיבה שגיא שבר מכלולים בציר הקדמי היא שהוא עבד על חיזוק הציר האחורי ולא חיזק את הציר הקדמי שהיה ''''רק'''' דנה 44 אי לכך ובהתאם לזאת הלחץ שהפעילו הגלגלים האחוריים היה גדול על הציר הקדמי והוא נשבר. מעבר לזה גם הנעילה 100\\% ''''זיקה'''' שהייתה לו מקדימהוגם הצמיגים שלו לא הוסיפו בריאות לסרן. אגב לצמיג שהוא פרס ונסע לעיו את כל הירידה שלום והוא מוכן להמשך נסיעה.