פורומים

- שטח 4x4

דו''''ח מצב בולמי אולד מן

30 באוקטובר 2000 ב 12:58 5 תגובות 878 צפיות אורח/ת
אהלן אנשים לפני כשבועיים לערך, לקחתי מרוני מגולדטק זוג בולמי אולדמן לניסיון במקום בולמי הפרוקומפ ES3000 שהיו לי מאחורה. למותר לציין שרוני היה יותר בסדר מבסדר. ראשית, לקחתי את הבולמים ללא תשלום כלשהוא כאשר מוסכם שאם הם לא מוצאים חן בעיני אני מחזיר ולא צריך לשלם פרוטה. שנית, רוני צייד אותי בסט נוסף בעל אורך שונה המתאים ללנדקרוזר 73 כדי שבמידה ולא אהיה מרוצה מהסט הראשון אוכל להחליף ולהתנסות בשני. לזה אני קורה שירות ללקוח. ולענייננו: הבולמים שהרכבתי, מיועדים לטויטה 2X4 , מסוג ניטרוצרגר, בולמי גז. להזכירכם מקדימה אני עדיין עם שני בולמי פרוקומפ ES 1000. ההתקנה ארכה כ 30 דקות ללא בעיות מיוחדות. הבולמים בעלי טבעות משני הצדדים כך שאין צורך בהתאמה מיוחדת. השינוי היה משמעותי ביותר. הבולמים מרסנים את זנב הרכב בצורה חזקה מאד, האוטו נשאר צמוד לקרקע גם בבאמפים רציניים ובאופן כללי יציבות הרכב גדלה מאד בתנאי שטח.יכולת הגיהוץ שלו גדלה באופן יחסי כיון שאני יכול להרשות לעצמי לנוע במהירות גבוהה גם במסלול מלא בורות בלא חשש שזנב הרכב יבעט כלפי מעלה. האוטו מתנהג אחרת לגמרי גם בסיבובים חדים ותופעת היגוי היתר פחתה מאד. המבחן האמיתי מבחינתי הוא מבחן העמידה בזמן. לשמחתי, הבולמים ממשיכים לרסן את הרכב גם לאחר נסיעה מהירה מאד של 30 דקות. לא הספקתי לבחון את זה באלמנטים של שעות אבל אין ספק שלעומת הפרוקומפ זוהי קפיצת מדרגה רצינית ביותר. מיותר לציין שאני לוקח אותם. וגם שוקל לשים מקדימה את הסט השני...
הוספת תגובה
  • 1. גדי מאיר 30 באוקטובר 2000 ב 11:29

אני מבין שמדובר בטנדר טויוטה 4

אני מבין שמדובר בטנדר טויוטה 4X4.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 2. 4x4intermail 30 באוקטובר 2000 ב 12:07

מדובר בסופת הזעם אגב ... גם

מדובר בסופת הזעם אגב ... גם אני שמתי סט של 4 בולמים מדיום דיוטי פלוס קפיצים ועד עכשיו אני מרגיש מצויין איתם למרות שעדיין לא ניסיתי בשטח רציני ... אבל זה בדרך

הוספת תגובה צטט והגב
  • 3. אורח/ת 30 באוקטובר 2000 ב 12:20

מדובר בסופה שנת 94,ארוכה, עם ק

מדובר בסופה שנת 94,ארוכה, עם קיט עלי פרוקומפ

הוספת תגובה צטט והגב
  • 4. 4x4hotmail 30 באוקטובר 2000 ב 19:13

רן - ראשית הרשה לי להודות לך.

רן - ראשית הרשה לי להודות לך. אני נוקט בשיטה שהזכרת לא רק כי אנחנו חברים אלא עם כל אחד מהלקוחות שלי כי אני מאמין במוצר. המוצר של אודלמן מוכר את עצמו כי הוא טוב. החוכמה היא להתאים אותו לרכב ולא רק אלא לשימוש הצפוי ברכב. שלא כמו אחרים שיש להם כמה דרגות עומס מתכווננות - לי אין ולכן חשוב להתאים כל מערכת ליישום האמיתי שלה. אצלך היתה בעיה כי הגבהים שלך לא סטנדרטיים מצד אחד ומצד שני מערכת של רנגלר לא מתאימה לסופה. מעיון רציני בספרים הטכניים שמגיעים לפרקים מאוסטרליה ראינו כי מה שמתאים לך הוא דווקא בולמים אחוריים של טויוטה היילקס 4X2! זה לא פלא מדובר ברכב עם ''''תחת גבוה'''' שאמור להעמיס משקל רב מאחור ולכן חשוב מאד שתהיה לו יכולת החזר - שיכוך ההחזר - ברמה גבוה מאד. זה בדיוק מה שגורם לרכב שלך שלא לקפץ ולהצמיד היטב את הישבן והציר האחורי כולו לדרך. יפה שאתה מרוצה. עכשיו צלצל לשגית ותסדיר איתה את נושא התשלום...... בכל זאת צריך..... שמחתי שזה הצליח. רוני

http://www.arb.com.au

הוספת תגובה צטט והגב
  • 5. zvikabar 30 באוקטובר 2000 ב 20:53

הייתי השבת בטיול משפחות קצת עצ

הייתי השבת בטיול משפחות קצת עצבני וצפוף אבל לקחתי פסקי זמן ונתתי גז בארדון בנקרות ובדרך הבשמים זה מפחיד כמה עם האולדמן אתהלוחץ יותר במצבים מסויימים עדיין מחכה לסט הרך לראות עם ביי ביי ראנצו או שאישתי תכריע את הכףב בגלל הנוחות בכביש ושמישהו אחרי אחריות יבדוק כבר סט מלא לטנדר כלומר עלים ובולמים כסט מתואם ביי

הוספת תגובה צטט והגב
ביטול