קראתי בעיון את הוויכוחים האחרו
קראתי בעיון את הוויכוחים האחרונים לגבי זחל הסלעים האולטימטיבי . אני מניח שכל מי שנגוע בחיידק מעסיק את עצמו בכל מיני חלומות רטובים על מה היה בונה לו היתה לו האפשרות לבנות את הזחל המושלם שידע גם לטוס ולא יתפרק ! רובנו כנראה נמשיך לחלום , אבל בכל זאת כולכם תסכימו שאם כסף וזמן לא מהווים בעיה וידוע שהשיפורים האפשריים הם אינסופיים רק פונקציה של מחיר אז הבעיה היחידה למעשה היא לדאוג שכל העסק ישאר מחובר ...
כאן יש לי דעה מגובשת ודי מתסכל
כאן יש לי דעה מגובשת ודי מתסכלת . בד''כ אם מדובר בפלטפורמה קיימת הרי שבצורה שהיא יוצאת מהמפעל היא הכי מאוזנת - כלומר טובי המהנדסים והמוחות של אותו יצרן השקיעו כמות עצומה של דם ויזע כדי לתכנן את המכלולים כך שיתאימו ויעבדו בהרמוניה אחד עם השני , גם אחרי שהרכב ירד מפס היצור לא חסרות דוגמאות שמוכיחות שישנן נקודות כשל וצריך עוד כמה שנים של נסיון ותיקון ליקויים שלא תמיד מצליח. אם כך אז מה הסיכוי של אנשים כמונו כולל גדולי המשפרים והמקצוענים , לאסוף גיבוב של חלקים שאמורים להיות הטוב מכל העולמות אך לא יועדו לעבוד יחדיו מבית היוצר , ולהרכיב ג''יפ מפלצתי שיטחן סלעים ויקרע שבילים ושגם נוכל לחזור איתו מטיול של 1000 ק''מ לא על גבי גרר . לדעתי הסיכוי הוא אפסי , בכל מערכת מכאנית כזו לעולם תהיה חוליה חלשה שתקרוס ברגע המכריע ואחרי שנחזק ונשפר אותה תתפוס אחרת את מקומה וחוזר חלילה .
אני יכול לתת אין ספור דוגמאות
אני יכול לתת אין ספור דוגמאות וחיזוקים הן מהניסיון האישי האזרחי והצבאי והן מנסיונם של אחרים של כל מיני נסיונות כאלה שלכשלו . הפוינט בכל המגילה הזאת הוא שהברירה היא להתפשר , מי שמיעד את הגיפ שלו לשימושים יומיומיים או טיולים בסופי שבוע בנוסף לאתגרי עבירות , יכול בכיף להתפשר על מנוע סטנדרטי ושיפורים שאינם מרחיקי לכת שאמנם לא ישאירו את הצופים פעורי פה אבל יחזירו אותו אותו הביתה בד''כ בחתיכה אחת . מי שמיעד את הג''יפ לאתגרים ותחרויות בלבד שלא יתפשר ומי שרוצה גם לסיים את התחרות חייב לדעתי לנסות לאזן מה שיותר - פשרה וכאן אני מסכים לחלוטין עם הדעה שהביא חנן מנסיונות בחו''ל , כי מי שלא מגיע לקו הסיום לא ינצח גם אם הוביל ביי פאר לכל אורך התחרות .
אני רוצה להוסיף משהו על מה שכת
אני רוצה להוסיף משהו על מה שכתבת, ניר... בסופו של דבר מה ששובר לנו את הרכב, זה המנוע וכאן נדרשת מלבד ההכנה הנכונה של הרכב גם תחושה טובה של הנהג לגבי מה שקורה עם הרכב. לא יעזור בית דין, כמה שתכין את הרכב, אם לא תשתמש בצורה מושכלת בכח המנוע הוא ישבור לך את האוטו בסופו של דבר. יוצא מהכלל בענין הזה הוא הסמוראי ששם במקרה של קונפליקטים בין כח המנוע להתנגדות הגלגלים, המנוע נעצר ולא שובר מכלולים.
אני מסכים חנן , ללא ספק הסמורא
אני מסכים חנן , ללא ספק הסמוראי הוא דוגמה טובה לצד הקיצוני של הסקלה שבו כוח המנוע לא מספיק כדי לגרום נזק גם אם הנהג מאד מנסה , משום כך הוא גיפ אידאלי לדעתי למתחילים להכרת השטח ועולם הגיפים , בגיפים כמו שלנו בהם המנוע אינו משופר בכלל או עם שינויים קלים אפשר לדבר על יחסי נהג גיפ , כאן אתה כבר צריך להיות מודע לכוחו של המנוע להשחית ולדעת לעבוד איתו נכון . אבל כשמדובר בגיפ משופר עם מנוע מפלצתי שהמומנטים שהוא מעביר הם עצומים יחסית , הנהג לא יכול למנוע לדעתי שברים ונזקים לשאר המכלולים מה גם שמדובר ברכב שמיועד לתת בראש לאיתני הטבע ואתה לא מתכוון לנהוג עמו בעדינות מרובה , כי אז מה כל הפוינט , אז אתה נכנס למערבולת של חיזוקים לשאר המכלולים ומקבל מפלצת במשקל של טנק מערכה שעדיין תמשיך להישבר לטענתי או שהמנוע שוב יהיה חלש מכדי להזיז אותה ...
ושוב , בעקבות דבריו של ניר, שא
ושוב , בעקבות דבריו של ניר, שאני מסכים איתם אנחנו חוזרים לנקודת ההתחלה: איזון ופשרה הם הכרחיים למטרת המשך תנועה. אני לא שוכח אף פעם שמה שבאמת הפך את רכבי ההנעה הכפולה לאגדה זה הCJ 2 הפשוט שנראה לנו היום כמו קופסת גפרורים אבל למעשה הוא זה שהתחיל את כל הבלאגן בזכות יכולת העבירות המופלאה שלו במקומות שאיש לא שיער שרכב יכול לעבור בהם. אנחנו, עם הזמן, איבדנו פרספקטיבה ואז התחילו להבנות מפלצות העבירות האלו. בגדול, אני גם לא רואה איזו התפתחות טכנולוגית מרחיקת לכת שהפכה את הרכבים של היום למשהו שונה בהרבה ממה שהיה בהתחלה... בעיקרון מעבר לשידרוג של מערכות מכניות שונות וחיזוקן לא התקדמנו בהרבה...מעניין למה? פעם כשהייתי שומע על שיפור חדש הייתי רועד מהתרגשות ומתכנן את כיבוש היעד. היום כשאני שומע על שיפור חדש אני מיד חושב על מה אני הולך להעמיס וכמה יעלה לי לתחזק את השיפור מבחינת השבירות הפוטנציאליות...
נ.ב הקיט שדובר עליו (יחסי העבר
נ.ב הקיט שדובר עליו (יחסי העברה לטרנספר), עשיתי סיבוב על גיפ שהורכב בו הקיט וירדתי אכול קנאה , דיברתי עם אבי ש. בזמנו בצ''ט על הקיט והוא מכיר קיטים כאלה שנשברו וטוען שהם חלשים מדי , אם ישנם עוד בעלי ניסיון שיכולים לחוות דעה בנוגע לאמינותו אשמח לשמוע .