פורומים

- שטח 4x4

חוזק של דנה300

31 באוקטובר 2000 ב 16:18 5 תגובות 608 צפיות פרסום
בהמשך לדיון הקודם חיפשתי את נתוני החוזק של דנה300 ולא מצאתי, אבל כן מצאתי את נתוני החוזק של האטלס שנחשב לחזק יותר מהדנה 300 כח הכניסה שהאטלס מסוגל לחיות איתו (ע"פ נתוני יצרן) הוא 900 ליברות/פיט. מנוע V8 לא משופר 4.7 ליטר של JEEP מוציא כ300 ליברות/פיט מומנט. נכפיל את זה ביחס העברה בראשון של גיר ממוצע 1:3.5 ונקבל מומנט שמגיע אל הטרנספר של 1050 ליברות/פיט. שימו לב! כבר עכשיו אנחנו מעבר ללימיט של האטלס!!! לא סתם פור-ווילר אומרים שהדנה300 מסוגל לשבת אחרי מנוע V8 צנוע! המילה המדויקת שהם השתמשו בה היתה moderated v8 עכשיו נוסיף יחס העברה של 1:4 שנותן ה"זחל" של KLUNE שמותקן אצל ברוך ונקבל מומנט שמגיע לטרנספר של 4200 ליברות/פיט!!! עכשיו...לא שאני פוסל את הסידור הזה. נהפוך הוא... אני מקנא בסידור הזה והלוואי שהיה לי אותו, אבל עם סידור כזה הנהג צריך להיות סופר-רגיש לכמות הכח שהוא מספק עם המנוע להמשך מערכת העברת הכוח!
הוספת תגובה
  • 1. פרסום 31 באוקטובר 2000 ב 14:27

ואם מישהו יכול לתקן אותי בקשר

ואם מישהו יכול לתקן אותי בקשר לחשבון שעשיתי או בקשר לנתונים שהבאתי אני אשמח מאוד כי החשבון הזה מפחיד!!! מה שזה אומר שאנחנו כבר עכשיו דורכים על סל מלא ביצים כשאנחנו נוסעים בראשון והמזל הגדול שלנו זה שהגלגלים מחליקים או צלבים נשברים לפני שהטרנספר נשבר!!!

הוספת תגובה צטט והגב
  • 2. פרסום 31 באוקטובר 2000 ב 14:38

''''מזל'''' גם שרובנו נוסעים ע

''''מזל'''' גם שרובנו נוסעים עם מנועי שישה צילינדרים שמספקים מומנט מקס'' ביום טוב של 210 ליברות פיט.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 3. מוני הגי''פאי 31 באוקטובר 2000 ב 14:58

חנן זו בדיוק הסיבה שה CJ והסופ

חנן זו בדיוק הסיבה שה CJ והסופות נחשבות פחות אמינות מהגיפים היפנים זה לא שהם פחות אמינות הם פשוט יותר חזקות רכב יפני מתוכנן כך שאפילו אם תשתדל לא תוכל לשבור אותו. גיפ לא מתוכנן כך יתרונות - בידי נהג מיומן הרכב הוא פלטפורמה גמישה והעבירה ביותר שאפשר. חסרונות - אם אתה משתולל או לא מיומן אתה תשבור דברים בגיפ. ביפני לעומת זאת לעולם לא תשבור אך גם לעולם לא תגיע למיצוי מלא של הרכב.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 4. אורח/ת 01 בנובמבר 2000 ב 10:32

חנן, הרשה לי לתקן אותך. המנוע

חנן, הרשה לי לתקן אותך. המנוע 4.2 ליטר מספק כ 260 ליברות פיט לפי הנתונים ביחס לנתונים שלקחת על המנוע 4.7 ליטר, משום ששם הנתונים הם לא נטו. כלומר נטו המנוע 4.2 מוציא 21 ליברות פיט ומנוע ה 4.7 מוציא בערך 240 ליברות פיט. שיהיה לכולם יום זח. ודרך אגב בטיול האחרון שוב הוכחתי כמה מעט דלק הג''יפ שלי שותה כאשר לי עלה כ 250 ש''''ח דלק בעוד לג''יפ השני 450 ש''''ח! ועוד הג''יפ שלי סחב יותר חזק.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 5. פרסום 01 בנובמבר 2000 ב 11:38

ערן, כשאתה מביא נתונים תשתדל ל

ערן, כשאתה מביא נתונים תשתדל להביא את המקור שלהם. זה הרבה יותר רציני וגם ניתן לבדיקה. הנתונים שלקחתי על המנועים הגיעו מ www.jeeptech.com ולגבי נתוני צריכת הדלק של הג''יפ שלך, כבר כתבתי לך פעם, צור קשר עם JEEP , אני משוכנע שהם ישמחו לעשות מחקר על הג''יפ שלך בנושא הזה.

הוספת תגובה צטט והגב
ביטול