פורומים

- שטח 4x4

שאלה לחנן או רוני...

05 בנובמבר 2000 ב 23:22 7 תגובות 840 צפיות ניר
אהלן חברה חנן או רוני אולי תוכלו לשפוך קצת פרטים על יחסי העברה ? מה בדיוק אומר 1:35 ? מה זה ה-1 ומ- ה 35 איך מחשבים את היחס לפי מה? כמה סיבובים של הגיר או הטרנספר? מהם יחסי העברה בסיקס ומהם לצורך ההשוואה בסופה? תודה מראש ניר
הוספת תגובה
  • 1. פרסום 05 בנובמבר 2000 ב 22:13

אהלן, ניר! כשאתה מדבר על יחס

אהלן, ניר! כשאתה מדבר על יחס העברה של 1:35 אתה מן הסתם מדבר על יחס העברה כולל כאשר הרכב בראשון LOW וזה אומר שעל סיבוב אחד של הגלגל האחורי המנוע יסתובב 35 סיבובים. יחסי ההעברה בCJ שלי שלמיטב ידיעתי הם סטנדרטיים הם: 1:3.31 בדיפרנציאל בערך 1:3.5 בהילוך ראשון בגיר, בהילוך רביעי זה 1:1 ו 1:2.6 בטרנספר בLOW, בHIGH זה 1:1 תכפיל את הכול ותקבל משהו כמו 1:30 בראשון LOW בסופה, נדמה לי, שיחס ההעברה הסטנדרטי בדיפרנציאל הוא 1:3.54 בטרנספר אני חושב ש 1:2.72 ובגיר אני ממש לא יודע.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 2. פרסום 05 בנובמבר 2000 ב 22:29

אם נפרט יותר ולפי הדוגמא של הס

אם נפרט יותר ולפי הדוגמא של הסיקס אז: 1:3.5 בהילוך ראשון בגיר זה אומר שעל 3.5 סיבובי מנוע הציר ביציאת הגיר יסתובב סיבוב אחד. 1:2.6 בLOW בטרנספר זה אומר שעל 2.62 סיבובים של ציר הכניסה של הטרנספר גלי ההינע יסתובבו סיבוב אחד. בדיפרנציאל 1:3.31 זה אומר שעל 3.31 סיבובי גל הינע הגלגלים יסתובבו סיבוב אחד.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 3. 4x4hotmail 06 בנובמבר 2000 ב 14:16

Sorry for the delay. I have s

Sorry for the delay. I have some hebrew problems with my PC today. I will fix it tonight. here is the answer for you:Here is how to calculate your overall crawl ratio is a simple formula: Multiply your first gear, times your low range transfer case gear, times your differential gear. For example if you have: 3.93 first gear in your transmission 2.28 low range gear in your transfer case 4.10 gears in your differentials Your crawl ratio is 3.93 X 2.28 X 4.10 = 37:1 Simple as it gets! Roni

הוספת תגובה צטט והגב
  • 4. ניר 06 בנובמבר 2000 ב 23:27

לחנן ורוני תודה רבה על ההסבר

לחנן ורוני תודה רבה על ההסברים המפורטים ,לא יכול להיות יותר ברור כאשר אנחנו רוצים לשפר יחסי ההעברה אז צריך לעשות זאת בטרנספר או שאפשר רק בדפרנציאלים ? או שעדיף לשנות בשתיהם? ערכת הזחל המפורסמת מה יחס העברה שלה ? ושוב תודה , רוני אני מקווה שהתגברת על הבעיות במחשב

הוספת תגובה צטט והגב
  • 5. פרסום 07 בנובמבר 2000 ב 08:28

ניר שלום! אני אפרט את האפשרוי

ניר שלום! אני אפרט את האפשרויות הידועות לי לשינוי יחסי ההעברה בCJ וקצת גם על שינוי יחסי העברה בסופה, לגבי רכבים אחרים ובפרט טויוטה, רוני ישיב לך בוודאי. אתה יכול לשנות את יחסי ההעברה בדיפרנציאלים וזו כנראה האפשרות הכי זולה, נדמה לי שיחסי ההעברה הכי קצרים שעוד מומלץ עליהם בCJ הם 1:4.88, מעבר לזה, אם יש זה כבר עם פיניון קטן מדי ולא מספיק חזק לדעת מומחים שונים. העלות של שני סטים של רינג ופיניון כאלה היא 260-300 דולר. החיסרון הוא בכך שאתה סובל מזה בנסיעה רגילה בכביש מכיון שיחס ההעברה בסרנים רלוונטי לכל המהירויות ולכל ההילוכים. בטרנספר אפשר לשנות את יחס ההעברה הנמוך ל1:4 עם קיט של חברת TERAFLX שעולה כ700 דולר לDANA300 (CJ) ןכ100 דולר לNP231 (סופה). היתרון בזה שזה משפיע רק בLOW ולא פוגע בך בכביש. בCJ ניתן ומומלץ להחליף את הגיר לגיר T18 של משאיות פורד ישנות, שם יחס ההעברה בהילוך ראשון מגיע עד 1:6.5 והגיר גם חזק מאוד כבונוס. עלות? לא יודע, כמה שידרשו ממך במגרש חלקי חילוף אם תמצא כזה. גם לסופה ניתן להחליף גיר, אני לא מכיר את האופציות. ה''''זחל'''' שמדובר עליו לאחרונה זו יחידה נפרדת של חברת KLUNE-V שנכנסת בין הגיר לטרנספר ובה שני יחסי העברה: הראשון 1:1 והשני אם אני לא טועה 1:4 העלות, שוב, אם אני זוכר נכון, היא משהו כמו 1000 דולר ללא מתאמים. אם תצטרך מתאמים, תלוי באפליקציה שלך, כמובן זה יעלה יותר. בנוסף תצטרך לעשות שינויי אורך בגלי ההינע ובטח עוד כמה שינויים קטנים ברכב. היתרון אדיר, זה לוקח את יחס ההעברה הכולל שלך ומכפיל אותו בארבע, אין שום דבר שמתקרב לזה בכלל. החיסרון-עם הכפלת מומנט כל כך גדולה אתה חייב להתאים את סגנון הנהיגה שלך בשביל לא לשבור עם כח המנוע את המשך מערכת העברת הכח שלך, טרנספר, גלי הינע, ציריות ועוד.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 6. פרסום 07 בנובמבר 2000 ב 08:31

תיקון טעות, קיט ה4:1 של TERAFL

תיקון טעות, קיט ה4:1 של TERAFLX לNP231 עולה 1000 דולר ולא 100 דולר כמו שנכתב בטעות.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 7. פרסום 07 בנובמבר 2000 ב 09:17

ועוד משהו, ניר, אם אנחנו כבר ב

ועוד משהו, ניר, אם אנחנו כבר בענין הזה. אם המטרות שלך בשטח הן לא תחרותיות ואתה נשאר במסגרת של שבילי ה4X4 הקיימים ולא הולך לחפש לך סלעים לזחול עליהם, אז ההשקעה בשינוי יחסי העברה, וזה רק ענין של דיעה פרטית שלי, לא תשתלם. מה שיש לנו בארץ מבחינת עבירות קשה, אם נשארים במסגרת השבילים הקיימים זה או בוץ בחורף או עליות דרדרתיות תלולות. גם המקרה הזה וגם המקרה הזה הם לא כאלה שניתן לזחול בהם את המכשול ולעבור אותו אך ורק בזכות אחיזת גלגלים. קח את מעלה זיק ומעלה מחמל כדוגמא, בשניהם אתה נדרש לטיפ טיפה תנופה בשביל לעבור את המדרגה ולפעמים הדרך הנכונה לעבור שם היא דווקא בהילוך שני ולא בהילוך ראשון. (LOW כמובן).

הוספת תגובה צטט והגב
ביטול