גיל שלום קראתי את בעייתך ואנ
גיל שלום קראתי את בעייתך ואני יכול להציע לך מוצר חכם שיכול לעזור כנס לאתר ה''''סים וקרא את יכולותיו
שמע חמוד, א. אם קראת את בעית
שמע חמוד, א. אם קראת את בעיתי לפחות היית יכול לקרוא גם את שמי. ב. המוצר המצויין שלך לא יכול לעזור לי כי הוא רק טוב בקטע של סגירת מתלה ולא בתיחתו ודבר אחרון - קראנו על המוצר שלך ראינו שמענו די. תודה
א. הסים מתאים רק לקפיצי סלילים
א. הסים מתאים רק לקפיצי סלילים, ולא לקפיצי עלים (כמו בסמוראי). גיא, על איזה מהלך מתלה אתה מדבר ? אל תשווה מהלך מתלה של סופה / CJ למהלך של הסמוראי שלך. דבר שיכול לשפר את מהלך המתלה הקדמי הוא הורדת המוט מייצב. זהו מוט בצורת ח'' מעוגלת שקצותיו מחוברים לסרן הקדמי ואמצעיתו מחוברת לגוף באיזור הרדיאטור (פחות או יותר). מטרתו היא למעשה להגביל את מהלך המתלה הקדמי שלך, או להקטין את זוית הגלגול של הרכב בסיבובים. יתרונות : הגדלת מהלך המתלה הקדמי. חסרונות : הרכב הופך פחות יציב, בעיקר בסיבובים. אבל, ניתן לפרק באופן זמני ואח''''כ להחזיר (עניין של כמה ברגים). עוד דבר חשוב. אם אתה מפרק תבדוק טוב שבזמן פתיחת מתלה מלאה נשאר ספייר לצינורות ברקס. אחרת אתה עלול בטיול להגיע לפתיחה מלאה, והצינור ברקס לא יספיק, יקרע ותשאר בלי ברקסים. פעם ראשונה שאתה מפרק תרים צד אחד עם הי-ליפט, תראה שיש לך צינור ברקס מספיק ארוך, ואח''''כ יחד עם חבר תגיע להצלבה מלאה לאט-לאט תוך כדי שהוא מוודא שנשאר מספיק צינור.
גיא שלום, כל רכב מגיע עם יכו
גיא שלום, כל רכב מגיע עם יכולות מסוימות, ועם פוטנציאל מסוים לשיפורים. CJ ודיפנדרים למשל מגיעים בצורתם המקורית עם יכולות לא רעות בתחום גמישות המתלים ו''''פתיחות''''. הסמוראי ממש לא, למעשה הוא אחד מרכבי השטח בעל המתלים הגרועים ביותר. החדשות הטובות הוא שניתן לשפר אותו עד אין-סוף, כמו שבוודאי ראית באתרי סמוראי בין-לאומיים. החדשות הרעות הן שהפתרונות אינם זולים ולא פשוטים. אין ארוחות חינם, קוסמים יש רק באגדות, וכו. אני מניח שאתה מכיר את אתרי זוקי המובילים בארה''''ב, שם תוכל להתרשם איך הופכים את סמי למשהו רציני. פתרון ריאלי יותר בתנאי הארץ ובתקציב מוגבל (אני מניח שאתה בחור צעיר כמוני) הוא לחיות עם מה שיש במשך שנה שנתיים, ללמוד ולמצות את סמי (אתה עדיין רחוק מהמגבלות שלו) ואז לעבור לדבר האמיתי עם תוספת כספית די קטנה. אני מניח שברור מהו הדבר האמיתי, אם לא, מצורפת תמונה.
גיא שלום כבעל סמוראי ותיק יח
גיא שלום כבעל סמוראי ותיק יחסית כ- 5 שנים וחייב להוסיף לשעבר, קראתי את המלצות הקנאים ודבר ראשון אני ממליץ לך להיות גאה. ולעצם העניין הבנתי משאלתך שלסמוראי שלך יש קפיצי עלים, ובכן יש באפשרותך להאריך את מהלך המתלים בצורה של הגבהה שהיא ערגול ותוספת 2 עלים בכל מקום בנוסף החלפת צמיג עם חתך גבוה יתן לך גובה נוסף. כמובן שהדבר מחייב החלפת בולמים אחוריים בלבד כל הסיפור כרוך בעלות כספית נמוכה יחסית כ-1000ש''''ח אם אתה רוצה אני אתן לך כתובת היכן לעשות אחרי הכל העבירות של הג''יפ בשטח תפתיע אותך כל האמור לעיל הינו מתוך ניסיון אישי. עליך כמובן לקחת בחשבון שכל הגבהה משנה את מרכז הכובד של הג''יפ אך בשיחה שהיתה לי עם אנשי סוזוקי לפני שביצעתי את ההגבהה הנ''''ל הם מסרו שלא תהיה כל בעיה מבחינת היציבות ואכן כך היה.
אין מקום בארץ, שגי''פ סטנדרטי
אין מקום בארץ, שגי''פ סטנדרטי ללא כל תוספות משוגעות אינו יכול לעבור בנהיגה נורמלית. חבל לבזבז סתם כסף..סע בזהירות ועם סמוראי תגיע לכל מקום.
מר SIM היקר רד מאיתנו המוצר של
מר SIM היקר רד מאיתנו המוצר שלך לא מתאים לרכבי שטח ובטח ובטח שלא לקפיצי עלים גיא יש לך כמה אפשרויות האחת להחליף קפיצים ובולמים האפשרות השניה היא לערגל את הקפיצים הקיימים להחליף לבולמים ארוכים יותר ב2 המקרים תבדוק טוב טוב כמו שזאביק כתב לך את צינורות הבלמים שהם מספיק ארוכים כמו כן 2 האפשרויות יורידו לך מנוחות הכביש(הגבהת מרכז הכובד של הרכב) כמו כן לפני זה הייתי פותח את המוט המיצב זה גם ישפר לך את מהלך המתלה(וגם את זה זאביק כתב לך...איזה אדיוט אני..)
נ.ב ביני...לצערי הרב יש הרבה מ
נ.ב ביני...לצערי הרב יש הרבה מאוד מקומות בארץ שרכב שטח סטנדרטי לא יכול לעבור...
ארז !!! זה תלוי בנהג !!!!!!
ארז !!! זה תלוי בנהג !!!!!!
תודה חברים, אני חושב שאני באמ
תודה חברים, אני חושב שאני באמת אנסה את העניין של עירגול הקפיצים והחלפת הבולמים. אם תוכלו לתת את הכתובת או הטלפון של המערגלים אני אשמח. ולהתראות ביבניאל.
גיא , ערגול קפיצים לא יגדיל לך
גיא , ערגול קפיצים לא יגדיל לך את מהלך המתלה , הוא בסך הכל יגביה קצת את הגיפ במצב המוצא אבל אורך העלה הראשי וגמישותו אינם משתנים מכאן שמהלך הסגירה אכן יגדל אך מהלך הפתיחה יקטן בהתאמה . צמיגים גדולים יותר בטח שלא ישנו את מהלך המתלה - מקסימום יקטינו אותו כיוון שצמיג גדול עלול להשתפשף בקנפיים בעת סגירת מתלה .
סליחה כנפיים כמובן . לכן אם את
סליחה כנפיים כמובן . לכן אם אתה רוצה מהלך מתלה גדול יותר אתה צריך סטאפ חדש של קפיצים ארוכים וגמישים ובולמים מתאימים שיאפשרו להם לנצל את הפוטנציאל , ניתוק מוט מייצב והארכת צינורות בלם וכו'' . המלצתי היא שאם הקפיצים אצלך השטתחו - ערגל אותם והוסף עלה , זכור שהקפיצים בסמוראי די שבירים . פיצוי למהלך המתלה העלוב יכול לבוא דווקא בדמות נעילה אחורית או שפשוט תחסוך וקבל את עצת נמרוד שאני מצטרף אליה בחום .