פורומים

- שטח 4x4

כולם, אבל כולם להיכנס ולקרוא

13 בנובמבר 2000 ב 11:57 8 תגובות 523 צפיות אורח/ת
חברה אנחנו עוסקים בספורט אתגרי, מוטורי, המשלב את כח המוח עם כוחות פיזיים אדירים שפועלים על המכוניות שלנו וכמובן עלינו. הדיונים פה נעים בד"כ על השיפורים המכניים והטכנים שבאפשרותנו להתקין על רכבי השטח שלנו [נעילות, שיפורי מנוע, מערכות הינע,מתלים,חשמל וכו'] עוד נושא מאד מרכזי זו רמת הנהיגה, הניסיון הנדרש והמטרה, שהיא, להפוך לנהג טוב יותר, המתמודד בצורה יעילה עם המכשולים העומדים מולו. ועכשיו, להטפת המוסר. גם בלי שיפורים, רכבי השטח מביאים אותנו כנהגים, מנוסים יותר או פחות, למצבים די מסוכנים. חובה עלינו לשים לב ולתקצב גם את הנושא הבטיחותי. מה זאת אומרת? זאת אומרת, שצריכים לחגור חגורת בטיחות בשטח ואם אפשר להתקין רצועות מקצועיות. זאת אומרת שלמי שיש כיסא הידרואלי אז שיתכבד וינעל אותו או שימצא את עצמו באחד הבאמפים מרוח לתקרת הרכב בהלם בעוד הרכב נע ללא שליטה, זאת אומרת שאם אפשר אז להתקין קשת התהפכות ועדיף כלוב התהפכות, ואז גם לחשוב על אלו שמאחורה, שלא יחטפו בראש כאשר אתם בולמים בלימת חירום. האם אחיזתכם בהגה איתנה, אולי הוא מחליק לכם כאשר אתם מזיעים, נא לשים חובק מבד על הפלסטיק. איפה הידיים שלכם כאשר אתם עוברים מכשול? אם אחת מהן נמצאת מחוץ לחלון , תחזירו אותה פנימה, תחזיקו את ההגה בשתי הידיים. אנשים, לא להתבייש! אמצעי בטיחות כאלו יכולים ומצילים חיים! זה נכון גם לגבי מי שנוסע לאט לאט ועושה עבירויות וגם מי שאוהב ללחוץ על הגז. בפן האישי, פעם חשבתי שנעילת דיפרנציאל זה דבר חשוב מאין כמוהו, הכי חשוב [ אז הייתי צעיר:)] אח"כ הפנמתי שהדרך היא להתמקצע בנהיגה... היום זה ברור לי שדבר ראשון צריך להגן על עצמנו כי הטעויות קורות, גם לטובים ביותר, ואז אנחנו מוצאים את עצמנו במצבים שהיינו מייחלים לקסדה על הראש ולא לARB בציריה הקדמית. לתשומת לבכם!!!!
הוספת תגובה
  • 1. 4x4hotmail 13 בנובמבר 2000 ב 13:06

רן, מנסיוני כבר למדתי שאם מישה

רן, מנסיוני כבר למדתי שאם מישהו מיוזמתו, וללא כל פרובוקציה מצידי, מתחיל לספר לי שטכניקה יותר חשובה מגודל - אני מיד מבין שיש לו קטן. עכשיו תגיד? התהפכת? יש לך צילומים? (-: רוני

הוספת תגובה צטט והגב
  • 2. 4x4hotmail 13 בנובמבר 2000 ב 13:08

רן, מנסיוני כבר למדתי שאם מישה

רן, מנסיוני כבר למדתי שאם מישהו מיוזמתו, וללא כל פרובוקציה מצידי, מתחיל לספר לי שטכניקה יותר חשובה מגודל - אני מיד מבין שיש לו קטן. עכשיו תגיד? התהפכת? יש לך צילומים? (-: רוני

הוספת תגובה צטט והגב
  • 3. אורח/ת 13 בנובמבר 2000 ב 13:26

תראה רוני, את המשלים שלך אני ל

תראה רוני, את המשלים שלך אני לא מבין אז אולי תדבר בצורה ברורה יותר כדי שתהיה ק ו מ ו נ י ק צ י ה... לא ככה? ולעניננו. כן , התהפכתי. זו לא הפעם הראשונה עם גיפים וגם לא הפעם הראשונה עם מכוניות מהירות. זו הפעם הראשונה עם הסופה. זה קורה כשהנהג לוקח את האוטו מעבר למגבלותיו. אני ידעתי שאני עושה את זה בצורה מודעת ולכן נקטתי בכל אמצעי הבטיחות הנדרשים: היינו, כלוב התהפכות, כיסאות מירוץ מקצועיים , רתמות מירוץ וקסדה. כמו תמיד, אחרי התהפכות אני יוצא דרך השמשה הקדמית ואומר לעצמי שכל אגורה שהשקעתי בזה היתה שווה את זה ובגדול. ראיתי לנכון לעורר את תשומת ליבם של כל משתתפי הפורום היקרים כיוון שלא כולם מודעים לסיכונים שהם לוקחים על עצמם ועל התוצאות הרות האסון שעלולות להיווצר כתוצאה מכך... אני מצפה שתצטרף לקריאתי , כנהג מנוסה, שאנשים יתחילו לחשוב גם על הפן הזה... נסיבות המקרה: פניה של 90 מעלות ימינה בשדה חרוש דרומית לקיבוץ חולדה. לקראת סיום של אימון נהיגה ספורטיבית מהירה, החלטתי להתאמן על הפניה המתוארת. מדובר על פניה בשילוב החלקת זנב ויציאה מהודקת למרכז השביל. מהירות משוערת 90-100 קמ''''ש. עם סיום ההחלקה, ממש ביציאה לכיוון השביל, כנראה, נתקלתי בבאמפ קטנטן שבעקבותיו התהפכתי צד,גג,צד. לנהג שלום, לשי ש. שהיה איתי אכזבה - המצלמה היתה בתוך האוטו. יש צילומים של לפני ואחרי ואני אפרסם אותם בקרוב

הוספת תגובה צטט והגב
  • 4. אורח/ת 13 בנובמבר 2000 ב 13:43

ואם כבר מדברים על התהפכויות...

ואם כבר מדברים על התהפכויות... בשבת האחרונה טיילתי עם חברי באיזור ב''''ש. מקום מגניב עם מעברי מים ועליות תלולות מאוד. לאחר שכולנו נהנינו, ואני הוכחתי את זעמו של הסיקס עצרנו במין מכתש קטן להפסקת קפה. כמה חברה התחילו לעשות צלחות והחלקות. הבחור עם הסמוראי רצה גם כן, אמרתי לו שהוא יתהפך, אך הוא לא הקשיב. הסמוראי היה מוגבה ופתוח. מאחור ישבו שלוש בנות ואף אחד לא היה קשור. הרכב נעצר הפוך על הגג, לאחר שביצע סיבוב חד במהירות גבוה מידי, וכמה מהם היו כלואים מתחתיו כאשר הידיים או הראש תפוסים תחת כל מישקלו של הג''יפ. אף על פי שזה סמוראי קל וקטן הוא שוקל כמה מאות קילו וכאשר זה נופל עליך זה יכול להרוג אותך בקלות. הדלק נישפך בכמות מן המיכל והרחקנו את הפצועים במהירות האפשרית.ההתהפכות הסתיימה ללא פצועים קשה, אולי שבר ביד לאחת מהן וחבלות בכל הגוף לכולם. אבל זה היה יכול להסתיים ברע מאוד.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 5. 4x4hotmail 13 בנובמבר 2000 ב 14:34

היא הנותנת. רן ידידי היקר. ל

היא הנותנת. רן ידידי היקר. לפני ההסבר על הקומוניקציה ביננו אני כמובן מצטרף לקיראה לנהוג בצורה מושכלת ושקולה ומחזק את ידיך בכל מה שכתבתך בהודעה. חברים נא לקרוא בתשומת לב מירבית את מה שרן כתב. עכשו קומוניקציה: בושם מקום באתר לא כתוב וגם לא שוחחתי איתך או עם ארז וא כל מאן דהוא (בשפת עו''''ד) ולא ידעתי על הארוע. לכן חשבתי שאם מישהו כמוך, יודע הגה ויודע בטיחות , מוצא לנכון להסב את תשומת לב חברי הפורום הנכבד להלן בהדרכת בטיחות - בטח קרה לו משהו ששוה התייחסות - למשל התהפכות. בעצם ניחשתי שקרה לך משהו שהדליק אותך להסב את תשומת לבנו להוראות הבטיחות המתחייבות. מכאן עברתי למשל הקטן. שאולי צריך לעדכן אותו לקרוא לו על ראש הקטן בוער הכובע? לא ככה? בקיצור אם לא היית אומר כלום לא הייתי מנחש כלום. מאחר שאמרת (שיש לך טכניקה) סברתי או יותר נכון ניחשתי, שבטח גם יש לך (קטן). ברור? בלי להעליב. רק לצורך הקומוניקציה. והים אותו הים. גם אם הוא יחצה אותו ללוייה של לאה. בשום מקרה לא התכוונתי להעליבך ידידי. אדרבא.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 6. אמיר הסמוראי 13 בנובמבר 2000 ב 14:45

רן, זה לא בושה כל הזמן הזה קי

רן, זה לא בושה כל הזמן הזה קינן בנו החשד, ועכשיו the shit hit the fan וזה סופי אני שמח שהחלטת לצאת מהארון, ולהרביץ תורה בחניכים על חשיבות קיום מגע ''''בטוח'''' זה לא בושה להיות מתהפך...הנה אני וצחי, למשל אז ברוך הבא למועדון, ובפעם הבאה הגריז עליי

הוספת תגובה צטט והגב
  • 7. אורח/ת 13 בנובמבר 2000 ב 16:47

ידידים יקרים תודה על התמיכה

ידידים יקרים תודה על התמיכה, רוני תודה על ההסבר, צדקת בכל מילה ואני מוריד את כובעוני(הקטן) - לא נעלבתי אבל לא הצלחתי להבין את המשל... זה מסוכן וזה לא מומלץ אבל אם כבר עברתי את זה, אני רוצה לספר לכם שהחויה של התהפכות בתוך כיסא המירוץ שלי עם הרתמות והקסדה היתה מיוחדת מאוד. האוטו נעצר כשאני נמצא אופקי לאדמה תלוי בתוך הכיסא. זה היה מדהים לראות ולחוות בטיחות מהי, בייחוד שלאחר בדיקה הוברר שלמעשה הגג נמרח לחלוטין על כלוב ההתהפכות ואם זה לא היה אז אולי לא הייתי פה כדי להוכיח את כולם... כשאני נוהג כמו שאני נוהג, מותח את מגבלות הרכב, צריך לצפות שזה יקרה ואכן זה קרה. הנזק שנגרם הוא חיצוני בלבד,פחחות. במיטב המסורת של הגיפים הקשיחים, הפכנו את האוטו, חיכנו כמה דקות, בדקנו שמנים והתנענו אותו לתפארת תע''''ר נצרת...

הוספת תגובה צטט והגב
  • 8. אורח/ת 13 בנובמבר 2000 ב 16:48

ידידים יקרים תודה על התמיכה

ידידים יקרים תודה על התמיכה, רוני תודה על ההסבר, צדקת בכל מילה ואני מוריד את כובעוני(הקטן) - לא נעלבתי אבל לא הצלחתי להבין את המשל... זה מסוכן וזה לא מומלץ אבל אם כבר עברתי את זה, אני רוצה לספר לכם שהחויה של התהפכות בתוך כיסא המירוץ שלי עם הרתמות והקסדה היתה מיוחדת מאוד. האוטו נעצר כשאני נמצא אופקי לאדמה תלוי בתוך הכיסא. זה היה מדהים לראות ולחוות בטיחות מהי, בייחוד שלאחר בדיקה הוברר שלמעשה הגג נמרח לחלוטין על כלוב ההתהפכות ואם זה לא היה אז אולי לא הייתי פה כדי להוכיח את כולם... כשאני נוהג כמו שאני נוהג, מותח את מגבלות הרכב, צריך לצפות שזה יקרה ואכן זה קרה. הנזק שנגרם הוא חיצוני בלבד,פחחות. במיטב המסורת של הגיפים הקשיחים, הפכנו את האוטו, חיכנו כמה דקות, בדקנו שמנים והתנענו אותו לתפארת תע''''ר נצרת...

הוספת תגובה צטט והגב
ביטול