אהלן איל. לא ברור לי אם אתה
אהלן איל. לא ברור לי אם אתה שואל על כלוב או על קשת התהפכות... לגבי כלוב: דברים שצריך להקפיד עליהם הם צינורות בקוטר עבה ככל האפשר - יש תקנים לעניין של FIA אבל הם לא נמצאים מולי. כיפופי הצינורות חייבים להיות ישרים, דהיינו, קוטר הצינור צריך להישאר כמעט זהה גם במקום שהוא מכופף. מומלץ לעשות את הכלוב מכמה שפחות חלקים. מינימום לכלוב התהפכות הוא 6 נקודות עיגון לרצפת הרכב והמהדרין יחבקו אות לשילדת הרכב עצמו - לקחת בחשבון שזה מוריד מגמישות השסי ובעת התהפכות זה יכול לעוות אותו וזה למעשה טוטל לוס... לפי ההיגיון שהסברתי, הכלוב מורכב מקשת קדמית, קרובה ככל האפשר אל מסגרת החלון הקדמית. קשת אחורית, עבה ככל האפשר וגבוהה ככל שהגג מאפשר, ממנה יוצאים שני מוטות שמעוגנים לאחורי הרכב. בין הקשת הקדמית לאחורית עוברים ארבע מוטות נוספים בצדדים לאורך מסגרות הדלתות הקדמיות בהקבלה, למעלה ולמטה. מוט נוסף יש למקם בין שני עמודי הקשת הקדמית לאורך הדשבורד. וכמו כן, מוט נוסף באלכסון מלמעלה למטה בין שני עמודי הקשת האחורית. זה הכלוב שלי - יש המון צורות אבל הבסיס אותו דבר. נוחות - קצת יותר צפוף ברגליים בסביבת הנהג -לא משמעותי. יש למקם את הכיסאות בגובה המתאים כדי לא לחטוף מכות מהצינורות בראש. אני עשיתי אצל אילן מסופר פאואר את הכלוב. מומלץ בחום לעשות אבל קח בחשבון שאז אתה חייב להיות רתום טוב לכיסא. כמו כן, למיטב ידיעתי, כלוב כזה הוא לא חוקי, ומהווה שינוי מבנה - קח גם את זה בחשבון. כמה אירוני שכל הדברים שהגנו עליי - לא עומדים בתקינה של משרד התחבורה...חלם לגבי העלות- צפה פגיעה של כמה אלפים ... אם יש לך שאלות אני כאן
רן תודה רבה על התגובה. אני ר
רן תודה רבה על התגובה. אני רק היתכוונתי לקשת קטנה וחמודה שתמוקם איפה שהוא בתוך האוטו החמוד שלי - משהו כמו בסופות הפתוחות. שוב תודה אייל
אם ככה, המצב הרבה יותר פשוט
אם ככה, המצב הרבה יותר פשוט קודם כל, אני לא בטוח בנחיצות קשת כזו, לסופות הסגורות יש קשת בנויה בתוך הגג. קשת כזו זה לא סיפור גדול לעשות. אי נוחות גדולה תיגרם לנוסעים במושב האחורי שכן כל בלימה שלך עלולה להביא אותם להתנגשות ראש עם הצינור הרוחבי...