פורומים

- שטח 4x4

בדיקה עצמית לסי ג''י לפני קניה

13 בנובמבר 2000 ב 20:23 27 תגובות 2143 צפיות יוסי שנהב
שלום לכולם, זכור לי מהפורומים שלחנן היתה דעה שרוב מכוני הבדיקה לא מבצעים את הבדיקות החשובות לרכב וכמו שהבנתם כאן מדובר בסי ג'י (מודל 87-90 שאמור לשמש בתור רכב שני). קראתי את מה שנכתב לגבי השוואות עם סופה ולמען האמת אני מחפש רכב בעל עבירות גבוהה ושיהיה ניתן לטפל בו בבית (מעבר לזה שאני ספונטאני עם חוש הומור אני גם בעל חוש טכני טוב וידע בינוני במכונאות). כמו כן רציתי לדעת על איזה ספר טיפולים הייתם ממליצים ואיפה אפשר לרכוש אחד. בתודה לכל המגיבים אורי
הוספת תגובה
  • 1. אורח/ת 13 בנובמבר 2000 ב 19:55

אז מה מחפש ספר? בוא נגיד שתתח

אז מה מחפש ספר? בוא נגיד שתתחיל לטפל בגיפ ואם תתקל בבעיה אתה כבר יודע באיזה ''''פורום'''' אתה יכול למצוא אינפורמציה בהצלחה!

הוספת תגובה צטט והגב
  • 2. נמרוד 13 בנובמבר 2000 ב 23:50

יש ספר טיפולים מלאים בהוצאת Ha

יש ספר טיפולים מלאים בהוצאת Haines ובהוצאת Chiltons. שניהם כוללים פירוט כמעט מושלם, כולל כל הדגמים, כל המנועים, דיאגרמות חשמל מלאות וכו. ספר נוסף שהוא מעין ספר טיפולים הוא The Jeep Bible מאת בחור בשם Granville King. הספר הוא מעין ספר טיפולים, לא מפורט כמו הקודמים אבל מלא בטיפים ובנסיון חיים, וגם כתוב בצורה מצחיקה מאד. גראנוויל עזר לי מספר פעמים בדיאגנוזות מדויקות למרות שהוא מתחת לאדמה כבר עשר שנים בערך. כל הספרים הנ''''ל ניתן להזמין באמזון.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 3. פרסום 14 בנובמבר 2000 ב 05:55

אורי, ברוך הבא למועדון ואם תצט

אורי, ברוך הבא למועדון ואם תצטרך פעם יעוץ טכני דחוף בטלפון אז, 053908111 089283079 אני מבטיח להשתדל לעזור.

http://www.4x4.co.il/faq/deatail.asp?id=1939&cat=101

http://www.4x4.co.il/faq/deatail.asp?id=3104&word=\\%E1\\%F8\\%F7&cat=101

הוספת תגובה צטט והגב
  • 4. יוסי שנהב 14 בנובמבר 2000 ב 06:49

תודה לכם, קראתי את הקשורים והש

תודה לכם, קראתי את הקשורים והשכלתי ועכשיו שאלה: חבר של הורי קנה ג''יפ לפני חמש שנים, החליף מנוע, שיפר מתלים ובולמים, החליף צמיגים, נסע 10,000 ק''''מ ושם את האוטו בסככה. הגי''פ שנת 80 אבל כאמור על מנוע שעשה רק 10,000 ק''''מ ולא הניעו אותו אחרי זה חמש שנים, וכנ''''ל לגבי הצמיגים שאמורים להיות יקרים להחלפה - במידה והם גורשים זאת בגלל הפז''''מ. הג''יפ מוצע למכירה ב 28K ש''''ח וחשבתי שעם וכאשר הוא יעבור את כל הבדיקות שנאמרו לפני כן, תיעצו לי עם אולי לא כדאי לגעת רכב עם מנוע שלא הוטנע 5 שנים או שאולי מחיר החלפת האטמים לא גבוהה ויפתור את כל הבעיה. כמו כן מס'' הסלכום שלי הוא 229774-052 ואם ידע לאחד מכם על רכב במצב מכאני טוב אשמח חקבל פרטים.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 5. פרסום 14 בנובמבר 2000 ב 07:05

אורי, שלום! לפני הכול JEEPים

אורי, שלום! לפני הכול JEEPים לפני שנת 82 היו עם בסיס גלגלים צר יותר בכ4 אינטש ועוד לפני שהתחלנו לדבר על שאר הדברים זו כבר יכולה להיות סיבה טובה להעדיף JEEPים מאוחרים יותר. את הצמיגים רצוי שתחליף! צמיגים שיוצרו לפני יותר מארבע-חמש שנים כבר לא מומלצים לשימוש. לגבי שאר המכלולים, זה תלוי גם במי שהשבית את הרכב אם הוא דאג קודם לוודא שהשמנים בכל המכלולים חפים משאריות מים. אם נשארו מים במכלול כלשהו וזה דבר בכלל לא נדיר ברכב 4X4 אז סביר שלא נשאר מהמכלול הזה שום דבר בריא. גם אם הוא דאג להחליף שמנים קודם להשבתה עדיין בגלל התפשטות והתכווצות האוויר בחום וקור האוויר בתוך המכלולים הוחלף כל הזמן ואיתו הגיעה גם לחות חדשה כל פעם. אני לא יודע אם בהכרח זה גורם לנזק אבל זה בטוח שווה מחשבה. לגבי אטמים, אם אתה עושה הכול לבד, אז אין בCJ שום אטם שהוא יקר מדי להחלפה. זו רק דעה אישית אבל המחיר המבוקש נשמע על פניו, יקר מדי. בהצלחה, חנן.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 6. יוסי שנהב 14 בנובמבר 2000 ב 07:11

תודה, לגבי הג''יפ הזה אני אוות

תודה, לגבי הג''יפ הזה אני אוותר אבל אעדכן אתכם עם יהיה חדש, תודה על העזרה המבורכה. אורי.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 7. מוני הגי''פאי 14 בנובמבר 2000 ב 07:11

לדעתי המחיר יקר מדי. אל תשכח ש

לדעתי המחיר יקר מדי. אל תשכח שתצתרך לעשות טסט כל חצי שנה. נמרוד קנה את הגיפ שלו (שנת 89 שתי נעילות והגבהה מפה עד מחר בבוקר) ב 28 . לדעתי הרכב שווה 20 ואולי אפילו פחות.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 8. השמשוני 14 בנובמבר 2000 ב 08:22

המודלים 79-80 הם המודלים הכי ט

המודלים 79-80 הם המודלים הכי טובים של ה - CJ המחיר שציינת הוא יותר ממוגזם. עם אתה מוכן ל''''סבול'''' שני טסטים בשנה יש רכב כזה מודל 79 מסודר במחיר הזדמנות. כמו כן חלקים נוספים, רק תבוא ותנקה את החצר!!!!

הוספת תגובה צטט והגב
  • 9. פרסום 14 בנובמבר 2000 ב 08:32

תמיד משמח ללמוד דברים חדשים, ה

תמיד משמח ללמוד דברים חדשים, השמשוני, אבל תהיה רציני. אנא, תאר בפרוטרוט מה יותר טוב: האם הסרן האחורי הוא יותר טוב מהדנה44 של הדגמים המאוחרים? האם הסרן הקדמי עדיף על הדנה30 שיש לדגמים המאוחרים? האם הטרנספר עדיף על הדנה300 של הדגמים המאוחרים? האם הגיר עדיף על הT176 של הדגמים המאוחרים? האם השילדה עדיפה על השילדה של הדגמים המאוחרים עם פרופיל מלבני ולא C פתוח? האמת, יש דבר אחד שאני חושב עליו שעדיף בדגמים המוקדמים יותר והוא היוקים של הסרנים שמגיעים עם ברגי U ולא ברגים קטנים עם רצועת מתכת כמו בדגמים המאוחרים יותר אבל זה ניתן לפתרון בקלות כמו שאני עשיתי. קניתי יוק חדש כזה של דגם ישן ב240 ש''''ח והרכבתי אצלי.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 10. השמשוני 14 בנובמבר 2000 ב 09:59

חנן, לפעמים אני רציני,, לא תמי

חנן, לפעמים אני רציני,, לא תמיד. אנחנו מדברים על רכב לטיולי שטח, רכב פשוט קל לטיפול ואמין רוב הזמן. לכל רכב יש את ה''''בגים'''' שלו, אבל במודלים שדיברתי עליהם,(דרך אגב השילדה היא מלבנית ולא פתוחה ב - 80 לפחות)עם גיר 3 הילוכים הוכיחו את כושרם וא=מינותם לאורך השנים. איני מתכוון להיכנס לוויכוח על המודלים של הסרניםוכו''(בעיקר מחוסר מומחיות!!)אבל כפי שאמרתי...הנסיון הוא ביתצ הספר הטוב ביותר, עם לא הייה נמאס !!!! לי ממכוני הרישוי , לא הייתי משבית את הג''יפ הישן והטוב. לא לשכוח !!! אנחנו מטיילים.. לא מתחרים!! ולסיום- הרכב האולטמטיבי = דיפנדר 110 עם מנוע ומכלולים של ''''המר'''' ,ראיתי בפעולה ..שווה כל מאמץ ,,עם יש כסף. להתראות בשטח!!

הוספת תגובה צטט והגב
  • 11. יוסי שנהב 14 בנובמבר 2000 ב 10:16

מצאתי ג''יפ שנת 89 סיקס אחרי ה

מצאתי ג''יפ שנת 89 סיקס אחרי החלפת גיר, בעליו טוען שהוא לא נוזל, לא אוכל שמן, בנוסף הוא מצוייד בסגירת פיבר גלס וכסא הדראולי והוא אחרי פחחות, כמעט ושכחתי - ישלו בודי ליפט, בולמי מונרו וצמיגי בלון (לא זוכר אילו). בכל אופן הבן אדם רוצא 35,000 ש''''ח לא קצת מוגזם?

הוספת תגובה צטט והגב
  • 12. יוסי שנהב 14 בנובמבר 2000 ב 10:18

מצאתי ג''יפ שנת 89 סיקס אחרי החלפת גיר, בעליו טוען שהוא לא נוזל, לא אוכל שמן, בנוסף הוא מצוייד בסגירת פיבר גלס וכסא הדראולי והוא אחרי פחחות, כמעט ושכחתי - ישלו בודי ליפט, בולמי מונרו וצמיגי בלון (לא זוכר אילו). עם משהו מכיר את הג''יפ הצהוב המוגבה של צביקה מרחובות אז אשמח עם ינדב מידע ידדותי למשתמש. בכל אופן הבן אדם רוצא 35,000 ש''''ח לא קצת מוגזם? אורי.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 13. יוסי שנהב 14 בנובמבר 2000 ב 10:20

מצאתי ג''יפ שנת 89 סיקס אחרי החלפת גיר, בעליו טוען שהוא לא נוזל, לא אוכל שמן, בנוסף הוא מצוייד בסגירת פיבר גלס וכסא הדראולי והוא אחרי פחחות, כמעט ושכחתי - ישלו בודי ליפט, בולמי מונרו וצמיגי בלון (לא זוכר אילו). עם משהו מכיר את הג''יפ הצהוב המוגבה של צביקה מרחובות אז אשמח עם ינדב מידע ידדותי למשתמש. בכל אופן הבן אדם רוצא 35,000 ש''''ח לא קצת מוגזם? אורי.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 14. פרסום 14 בנובמבר 2000 ב 10:26

לא נוזל שמן? ולא אוכל שמן? JEE

לא נוזל שמן? ולא אוכל שמן? JEEP?!?!?! אתה בטוח שיש בו שמן??? :-)

הוספת תגובה צטט והגב
  • 15. יוסי שנהב 14 בנובמבר 2000 ב 10:33

תראה חנן זה מה שאמר האיש, אבל

תראה חנן זה מה שאמר האיש, אבל בכל זאת כאן מדובר על קרוב ל-15K מעל המחירון וגם עם הוא לא בדיוק שומר לעצמו את כל השמן ואפילו עם הוא כן, זה הרבה כסף להשקיע בג''יפ 89 ועוד בלי לדעת עם שאר המכללוים במצב ששווה השקעה כזאת - אבל לעומת זאת אולי תשכנעה אותי שהסכום שווה בגלל התוספות שציינתי קודם לכן.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 16. פרסום 14 בנובמבר 2000 ב 10:48

אורי, אני לא מתמצא בשוק הCJים

אורי, אני לא מתמצא בשוק הCJים אבל תקבל כדוגמא מספר עסקאות שידועות לי... CJ 89 ארוך, ברזנט, אין הגה כח, אין מזגן, צמיגים רחבים, משהו כמו 19000 ש''''ח. CJ 89 קצר, ברזנט, צמיגים רחבים, הגה כח מזגן, קפיצים ארוכים ומוגבהים, שאקלים ארוכים, בולמים ארוכים, שתי נעילות אי זי לוקר 28000 ש''''ח. CJ 86 סגור, ארוך, הגה כח, מזגן, צמיגים רחבים 22000 ש''''ח סופה 95 דטרויט לוקר אחורי סגירת פיבר+ברזנט קפיצים ובולמים משופרים, צמיגים רחבים 45000 ש''''ח סופה 96 סטנדרטית, צמיגים רחבים, מזגן ללא הגה כח 43000 ש''''ח. לשיקולך...

הוספת תגובה צטט והגב
  • 17. יוסי שנהב 14 בנובמבר 2000 ב 11:00

אז אתה אומר שמחיר סביר צריך לה

אז אתה אומר שמחיר סביר צריך להיות באזור ה15-20 אלף ש''''ח +/-, גם רציתי לשאול עם מצב חיצוני (חלודה) צריך להדאוג אותי ומעיד אולי על סימני הזנחה...?

הוספת תגובה צטט והגב
  • 18. פרסום 14 בנובמבר 2000 ב 11:18

אורי, אני בכוונה לא עונה לך תש

אורי, אני בכוונה לא עונה לך תשובות בענינים מסחריים. הרמה שלי בתחום המסחר היא אפסית ולדבר איתי על נושאים כאלה זה כמו לדבר עם ח''''כ מש''''ס על נושאים של הגינות... לגבי חלודה, אם הרכב חלוד זה פשוט אומר שהוא כנראה עדיין לא עבר טיפול פחחות כולל, זה לא אומר שהוא מוזנח, החלודה זה נגע שקשור לכל JEEP בגילאים האלה, מוזנח או לא מוזנח. באופן אישי, אם זו לא חלודה פרועה בשילדה עד כדי נזק לשילדה אלא פחחות קלה במרכב, לי, זה היה מפריע פחות.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 19. יוסי שנהב 14 בנובמבר 2000 ב 11:34

תראה, אני מתכוון לראות אותו רק

תראה, אני מתכוון לראות אותו רק לקראת סוף השבוע אז עם יהיה חדש אני אעדכן אותך. בכל אופן תודה ועם תשמע משהוא שיכול לעזור לי, אשמח עם תקשר ביננו בכל דרך שוב תודה והמשך יום נעים אורי.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 20. eial 14 בנובמבר 2000 ב 12:18

היי אורי קטונתי מלהתערב כאשר

היי אורי קטונתי מלהתערב כאשר גדולי הפורום מייעצים לך אולם כאשר אתה מדבר על סיקס אתה מדבר על דלק והרבה. בטווח המחירים שאתה מציין,אגב בארצנו הקטנטונת כל אחד ששם הגבהה קטנה ופרטיזנית לג''יפ חושב שהוא העלה את ערכו בשמונים אחוז, בכל אופן אם כבר לשלם כל כך הרבה על רכב שטח אולי עדיף לך לשקול להוסיף עוד קצת ולעשות UPGRADE לסופה ? חנן לא יאהב את הדברים שאני כותב אבל ... אמנם החלפים יותר יקרים אבל בנסיעות בין עירוניות הדלק משמעותי ובכל זאת המככלולים יותר חדשים ופחות ''''עייפים''''. בקיצור בהצלחה אייל

הוספת תגובה צטט והגב
  • 21. יוסי שנהב 14 בנובמבר 2000 ב 12:33

תראה שדרוג האוטו יהיה לעניות ד

תראה שדרוג האוטו יהיה לעניות דעתי עד כדי הכפלת המחיר מכיוון שדעת הרוב בפורום היא שסופה לא כדאי לקנות מתחת לשנת 94 ולכן המחיר מתחיל רק בסביבות ה-40K. לא יודע עם שמת לב שכתבתי שהרכב יהיה מיועד אך ורק לסופי שבוע מישמש אותי כרכב שני שאת הטפולים אבצע בעצמי - בנוסף יש לי מכונית יפנית אנמינה וחסכונית.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 22. ניר 14 בנובמבר 2000 ב 22:05

לאורי דבר ראשון שיהיה בהצלחה

לאורי דבר ראשון שיהיה בהצלחה עם החיפושים רק עכשיו ראיתי את המודעה אני מקווה שלא מאוחר מדי ראיתי שדיברתם קודם על חלודה אז ברשותך תן לי להוסיף דבר אחד מניסיון גם אני כמו חנן חושב שחלודה בבודי זה לא כזה נורא במיוחד כשזה רכה לסופי שבוע אבל הייתי בודק טוב טוב את מצב החלודה בשילדב ורוב הסיכוים שתהיה חלודה השאלה היא כמה הרבה , אני אספר לך מנסיוני שכאשר קניתי את הגיפ שלי אמרו חלודה במרכב ושילדה כמובן לא התרגשתי מזה יותר מדי בכל זאת סיקס 85 אבל אחרי 8 חודשים החלודה הזאת גרמה לפתיחת תפרים בשילדה וזה קצת פחות נעים במיוחד שכאשר היה קשה לרתח שם כיהתפתח עם הזמן ריקבון מה שלא היה בהתחלה בקיצור לא רציתי להפחיד אותך רק תהיה מאוד עירני בכל הנוגע שלדה חלודה רקבונות וכאלה , השילדה בסיקס היא מאוד גמישה אם יש חלודה ויש נקודות חלשות עם הזמן ועם ההצלבות יתכנו מצבים כמו שקרו לי שריתוכים נפתחו

הוספת תגובה צטט והגב
  • 23. יוסי שנהב 15 בנובמבר 2000 ב 06:19

תודה, ניר, על המידע...

תודה, ניר, על המידע...

הוספת תגובה צטט והגב
  • 24. אורח/ת 15 בנובמבר 2000 ב 08:48

אורי שלום גם אני מחפש כבר די

אורי שלום גם אני מחפש כבר דיי הרבה זמן ג''פ מסוג זה וגם נתקלתי התופעה שכול ישראלי ממוצה שמשפר את רכבו חושב שהרכב שווה פי שניים!!! אשמח לדבר איתך בטלפון ולשמוע איך מתקדם החיפוש בתודה ברק 054-313069

הוספת תגובה צטט והגב
  • 25. אריק2 15 בנובמבר 2000 ב 09:09

אורי, שלום... זאת הפעם השני

אורי, שלום... זאת הפעם השניה היום שאני רושם את זה...יש לי סופה שנת 93 ואני מרוצה ממנה עד מאד !!! כמו כן אני גם מכיר בעלים מרוצים (עם שנתיים החזקה) של סופה 92. אם מטפלים נכון, אין שום בעיה...בין הייתר, כשקניתי אותה, החלפתי חלק גדול מכבלי החשמל שהוסתובבו חופשי... שוב, אם זה במצב טוב (חיצוני ופנימי, אז נשאר רק אלמנט המזל - שיכול לעצור אותך גם אם אתה בעלים של סופה שנת 2001 ב280K ש''''חים) בנוגע לאותו ג''יפ 89 עם גלגלי בלון - זה יקר...אתה לא חושב ? לדעתי, רד מזה - ומהר ! (יותר מזה, הוא לא שווה יותר מ18-20)

הוספת תגובה צטט והגב
  • 26. אורח/ת 16 בנובמבר 2000 ב 13:19

אורי מחיר מחירון של סי ג''יי 8

אורי מחיר מחירון של סי ג''יי 89 הוא 18500 לדעתי אין לבקש על רכב כזה יותר מ: 19000-19500 לא על כול ''''קפצון''''שמישהו מפליץ על האוטו שלו צריך לשלם לו את המשכנתה!!!!!

הוספת תגובה צטט והגב
  • 27. שי ש 16 בנובמבר 2000 ב 13:22

כדאי גם לבדוק חלודה בבודי, אבל

כדאי גם לבדוק חלודה בבודי, אבל למטה... בנקודות החיבור לשלדה, ובתפרים. אצלי למשל, מלמעלה הג''יפ נראה טוב, אבל למעשה הבודי גמור.

הוספת תגובה צטט והגב
ביטול