קראתי והבנתי שה ''''botom live
קראתי והבנתי שה ''''botom live'''' היא שזה לא משנה איך אתה קורה לג''יפ שלך, עם הוא קצר (לא מקוצר) או ארוך אז הוא יכול להיות 6 - עם יוצר לפני שנת 80 (בארץ), או 8 עם יוצר אחרי שנת 80 (גם בארץ). מכיוון שרוב הגיפים בארצנו גם יוצרו כאן אז במידע הנ''''ל הוא הרלוונטי. השאלה העקרית היא (לקרה שלא הבנתי נכון): האם יש הבדל במנוע ובטיפולו, בנסיעת שטח ובשקולים שעלי לעשות בבחירה (עם מדובר על ג''יפ cj שנת 87-90)? - כמו הראיתם בשאלה אני בעצם רוצה גם חזוק למה שכתבתי הפסקה הראשונה.
בוא נדבר תכלס על מה שיוצר בארץ
בוא נדבר תכלס על מה שיוצר בארץ ואם אתה הולך על דגמי 87-90 אתה ממילא מדבר על דגמים שיוצרו בארץ. ואז יש לך שני דגמים, לא משנה איך קוראים להם, שניהם עם בסיס גלגלים של 104 אינטש רק שאחד ללא סרח עודף אחרי הזנב ואחד עם הסרח. מעבר לזה המפרט הטכני זהה וזה מה שאמור לענין אותך.
או, זה מה שרציתי לשמוע!!!! בלי
או, זה מה שרציתי לשמוע!!!! בלי בבלתי''''ם. תודה לך ובהצלחה לי :-)
אורי שלום, הבנת נכון בתנאי שבר
אורי שלום, הבנת נכון בתנאי שברור לך ההבדל בין אורך כולל לאורך בסיס הגלגלים. השורה התחתונה היא שג''יפים שיוצרו בארץ בשנים שאתה מדבר עליהם - סוף שנות ה80 הם כולם CJ8, חלקם מקוצרים - ללא סרח העודף האחורי אבל עם אותו בסיס גלגלים. בשנים אלו אין ג''יפים אחרים, לא סיקסים, ולא סבנים. הסבן האחרון יוצר בארה''''ב בשנת 86, ולמיטב ידיעתי מעולם לא יוצרו בארץ בכל מקרה. הבחירה המעשית שעומדת בפניך היא CJ8 מקוצר או לא. ההבדל היחיד הוא בתחת הארוך וקצת משקל. אני באופן אישי חושב ששיקול זה הוא משני, מצב הג''יפ והשיפורים והשינויים שהוכנסו בו הרבה יותר חשובים. השמונה שלי מקוצר, ושל חנן ארוך, אנחנו מטיילים ביחד וההבדל המשמעותי היחיד שנובע מהאורכים השונים של שני הג''יפים הוא בנפח ההעמסה. אם אתה מתכנן לטייל יותר משני אנשים בג''יפ עם ציוד לטיול של מספר ימים, אז עדיף לך ארוך.
היי נמרוד, תראה, עם הבנתי נכון
היי נמרוד, תראה, עם הבנתי נכון אז כשמוצאים ג''יפ טוב או טוב מאד - מכאנית - כדאי!! ללכת עליו במידה והאורך הוא רק שיקול משני, ומכיוון שאני אתקין גגון על הג''יפ (במידה אמצע אחד קצר) אז בעצם שוב (מצטער שאני חוזר על אצמי - או על עצמך) השקול הוא בתוך הקנקן.