תצטרך לתאר יותר טוב היכן בדיוק
תצטרך לתאר יותר טוב היכן בדיוק החופש, ואם אתה מתקשה לתאר את זה בכתב ללא שאלות מנחות, תרים אלי טלפון ל053908111 או ל089283079. אני אשתדל לעזור.
חופש מסוים בצירים הוא נורמאלי
חופש מסוים בצירים הוא נורמאלי בכל המכוניות אבל ההדגשה על מסוים . במקרה של חופש מוגזם הבעיה יכולה להיות בתוך הדיפ ,באקים,או אפילו בצלבים ..במקרה הכי טוב אני זוכר איך בודקים חופש באקסים מהדיפנדר .. תוריד את הפקק גומי מעל הצירים(איפה ששמים גריז נראה לי(ככה זה בדיפנדר)ותבקש ממישהו להתחיל נסיעה קדימה או אחורה אתה יכול לראות בברור אם השיניים ''''ישר תופסות'''' או עושות קטע מסוים מהסיבוב לפני בהצללחה
שלום חנן. אני אנסה ותגיד לי אם
שלום חנן. אני אנסה ותגיד לי אם זה מספיק ברור ואם לא אז נדבר. בדיפרנציאל הקידמי של הסמוראי יש שלושה חלקים מבחוץ. שניים מהצדדים לכיוון הגלגלים ואחד אחורה לכיוון הטרנספר. ניתקתי את הצלבים ממנו ושיחקתי איתו החלק הקטן שיש בין המלבים לדיפרנציאל הקידמי. הוא נע לצדדים במידה מסויימת ניתנת לראיה כלומר כאילו קוטר הציר קטן מקוטר הציר החיצוני.
לא ממש הצלחתי להבין אם אתה מדב
לא ממש הצלחתי להבין אם אתה מדבר על הסליפ-יוק של גל ההינע או על הפלנג'' שיוצא מהסרן. אם אתה מדבר על הסליפ-יוק שבמרכז גל ההינע- מעין זכר נקבה אז חופש שם מצביע על בלאי, אבל כל עוד מדובר ברכב שלא נוסע ב4X4 בכביש זה יכול להיות נסבל, אפילו לאורך זמן. אם מדובר על חופש בפלנג'' שיוצא מהסרן, זה מעיד על בלאי במיסבים של הפיניון ודורש התייחסות דחופה. מן הסתם, לא הצלחתי להבהיר את עצמי, אז אם אתה רוצה תרים טלפון.
מה זה פלנג'' ? מדובר בציר קטן
מה זה פלנג'' ? מדובר בציר קטן באורך סנטימטר או שניים שיוצא מהדיפרנציאל הקידמי בכיוון לטרנספר ומיד אחרי שתי סנטימטר מתחבר לצלב. שמתחבר לציר דריבשפט שמגיע לטרנספר והחופש זה כמו שן מתנדנדת. כשמפרקים את הצלב ומשחקים בצירון שיוצא מהביצה של הדיפ.
גיא, אני רואה שאתה מבין מה זה
גיא, אני רואה שאתה מבין מה זה גל הינע. אז אם פירקת את גל ההינע ואתה מסתכל על הדיפ'', אז מה שאתה רואה מולך זה משטח ריבועי שמולבש על ציר שיוצא מהדיפ'' ומה שמחזק את המשטח הריבועי אל הציר הזה זה אום גדול, משהו כמו 24 מ''''מ. המשטח הריבועי הזה הוא הפלנג'' המדובר. יש שתי אפשרויות: ציר עצמו מתנדנד ואז זה כנראה אומר בעייה במיסבי הפיניון וזה דורש טיפול. הפלנג'' מתנדנד על הפיניון, אולי חיזוק של האום יפתור את הבעיה ואם לא אז אולי נוצר חופש בשיניים בין הפלנג'' לציר.